Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 augustus 2019

Ozonalarm op zes plaatsen van kracht voor ouderen en kinderen

Ozonalarm op zes plaatsen van kracht voor ouderen en kinderen

De combinatie van luchtvervuiling, zonnig en warm weer zorgen momenteel voor hogere ozonconcentraties in ons land. Op zes plaatsen is de zogenaamde informatiedrempel overschreden. Dat betekent dat mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling daar best geen zware fysieke inspanningen doen.

Lees verder

Nieuw dit schooljaar: keuzevak klimaatverandering op Universiteit Antwerpen

Op de Universiteit Antwerpen zullen studenten uit alle richtingen het keuzevak klimaatverandering kunnen volgen.

Lees verder

Man overleden na achtervolging en schietpartij in Brussel

Op de Ninoofsesteenweg in Brussel is dinsdagochtend een man doodgeschoten bij een politieachtervolging. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie.

Lees verder

'Er gaat niemand naar vak klimaatverandering, want studenten moeten gaan betogen'
Aan de Universiteit van Antwerpen wordt vanaf dit academiejaar het vak klimaatverandering gegeven. Zullen de studenten niet te druk bezig zijn met betogen? Kamagurka denkt er in de video hierboven het zijne van.
Lees verder

Koning Boudewijn hertrouwde in het geheim met Fabiola tijdens zijn grootste beproeving

Voordat hij weigerde de abortuswet te ondertekenen, is koning Boudewijn in het allergrootste geheim hertrouwd met koningin Fabiola. De kinderloze en religieuze vorst was in gewetensnood gekomen.

Lees verder

Hoe bereid ik mijn kind voor op de eerste schooldag?

De eerste schooldag komt met rasse schreden dichterbij. Daarom is het belangrijk in de laatste vakantieweek de kinderen voor te bereiden voor het schooljaar. Maar hoe pak je zo iets aan?

Lees verder

Transmigranten over verdronken zwemmer: 'Op een dag ben ik misschien net zo wanhopig'

Vol ongeloof staren ze naar de confronterende foto van het opgeviste lichaam. 'Net als deze man op de foto wagen wij ook iedere nacht ons leven. Maar hier in dit kamp zijn we sowieso dood in ons hart.'

Lees verder

Wordt de Vlaamse regering er één van voorzitters?

Durven de voorzitters van Open VLD en CD&V te kiezen voor nieuw talent, of maken ze van de Vlaamse regeringsvorming gebruik om de eigen politieke toekomst veilig te stellen?

Lees verder

Nieuw op 1 september: opslag voor half miljoen Vlamingen en hogere banktarieven

Op 1 september verandert er weer heel wat. Zo krijgt een half miljoen bedienden opslag, kunnen werknemers straks steps, eenwielers en hoverboards kopen met hun ecocheques, en verhoogt KBC zijn tarieven. Een overzicht.

Lees verder

Vier arbeiders zwaargewond bij arbeidsongeval in Peer

Bij een ernstig arbeidsongeval in een bedrijfsgebouw in Peer zijn dinsdagmiddag vier gewonden gevallen. Dat bevestigen de brandweerzone Noord-Limburg en de burgemeester van Peer.

Lees verder

Hond sluit zichzelf op in de lift

De Brusselse brandweer is maandagavond moeten uitrukken naar de Savoiestraat in Sint-Gillis om er een hond uit een lift te redden. Het dier had de lift zelf geblokkeerd.

Lees verder

Leuvense rechtbank vernietigt hoofddoekenverbod in GO!-school

De rechtbank van eerste aanleg in Leuven heeft het algemeen verbod op levensbeschouwelijk kentekens in een Leuvense school van gemeenschapsonderwijs (GO!) vernietigd. Na een zoveelste juridische tegenslag komt het algemeen verbod van het GO! nog meer onder druk te staan.

Lees verder

'Een politieagent die iemand doodschiet: dat is altijd een ongeluk'
De Brusselse politie heeft een 29-jarige Fransman doodgeschoten, die hen na een achtervolging wilde aanrijden. Onderzoek zal moeten aantonen of het om wettige zelfverdediging door de agenten ging. 'Iemand doden is het meest ingrijpende wat een agent kan meemaken.'
Lees verder

Opvallend natuurfenomeen in De Panne: zoetwaterbron op strand
Het strand van De Panne heeft er een nieuwe attractie bij: een zoetwaterbron. Op bovenstaande beelden van Radio 2 kan u zien hoe dat er precies uitziet.
Lees verder

Vlaams Belanger uit partij na racistische uitspraken op Tinder

Een lid van het Mechelse afdelingsbestuur van Vlaams Belang is uit de partij gestapt nadat een aantal van zijn racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken op Tinder zijn geopenbaard op sociale netwerksite Twitter.

Lees verder

UGent verbiedt komst Van Langenhove

De rector van de UGent, Rik Van de Walle, heeft beslist dat studentenverenigingen LVSV en KVHV geen debat met of lezing van Dries Van Langenhove mogen organiseren in de auditoria van de Gentse universiteit.

Lees verder

Kolonie behaarde bosmieren wordt verhuisd uit Antwerpse haven
Om een megaproject in de Antwerpse haven rond te krijgen, moet chemiereus ­Ineos eerst een kolonie behaarde bosmieren verhuizen. Het gaat namelijk om een beschermde diersoort.
Lees verder

Opgedreven elektrische fiets geflitst aan meer dan 50 kilometer per uur

In Kortrijk heeft de politie een laagvliegende elektrische fietser gevat die meer dan vijftig kilometer per uur reed. Hij beweerde dat hij een getraind fietser was en daarom zo'n snelheden haalde.

Lees verder

Piloot omgekomen bij vliegtuigcrash in Wevelgem

Op de luchthaven van Wevelgem is een sportvliegtuigje gecrasht tijdens een fout manoeuvre. Daarbij is de piloot om het leven gekomen.

Lees verder

Opnieuw dagrecord: warmste 27 augustus ooit gemeten

België maakt de warmste 27 augustus mee sinds het begin van de dagwaarnemingen in 1901. In Ukkel klom het kwik tot 33,3 graden. Het is al de negende keer dit jaar dat een dagrecord voor de maximumtemperatuur sneuvelt.

Lees verder