Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 augustus 2019

OPROEP. Ben jij een leerkracht met een late roeping? Maakte je de switch van een ander beroep naar het onderwijs?

OPROEP. Ben jij een leerkracht met een late roeping? Maakte je de switch van een ander beroep naar het onderwijs?
Bijna terug naar school! Ben jij een leraar die vroeger bij de bank werkte of een lerares die eerst laborante was? Kortom, besloot je pas op later leeftijd, als tweede carrière, in het onderwijs te stappen?
Lees verder

Meer dan 600 mensen nemen afscheid van Kayleigh (14): "Je zei zondag 'Tot straks!', maar ik wacht nog steeds"
Meer dan 600 mensen hebben zaterdagnamiddag afscheid genomen van Kayleigh Leemans in het crematorium van Aalst. Het veertienjarige meisje uit Asse kwam tijdens de nacht van zondag op maandag om het leven bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. Zondag zou ze normaal gezien haar vijftiende...
Lees verder

Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf
Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.
Lees verder

Didier Reynders (MR) voorgedragen als volgende Eurocommissaris
De federale regering draagt MR-vicepremier Didier Reynders voor als Eurocommissaris.
Lees verder

Bibliotheek leent gratis boeken uit aan daklozen: "U mag het boek ooit of nooit terugbrengen"
Aan de ingang van de bibliotheek van de wijk Nieuw Gent staat een nieuwe boekenkast met daarin een honderdtal boeken. Die zijn gratis uit te lenen door daklozen. De kast komt er dankzij een samenwerking tussen de bibliotheek en Poco Loco, een organisatie voor kwetsbaren.
Lees verder

Pandababy's hebben nog geen naam, en zijn al verdriedubbeld in gewicht
Baby Boy en Baby Girl, de pandatweeling die op 8 augustus geboren werd in Pairi Daiza, worden dag en nacht in de watten gelegd door de verzorgers en dat loont. Ze wegen nu elk 400 gram. Dat is het driedubbele van hun gewicht bij de geboorte.
Lees verder

Waalse prof: "Maak vier deelstaten, met Antwerpen als hoofdstad van Vlaanderen"
Verdeel het land in vier gelijkwaardige deelstaten (Vlaanderen, Brussel, Wallonië en de Duitstalige gemeenschap), durf ook de federale budgetten te splitsen, met behoud van de solidariteit. En maak bijvoorbeeld van Antwerpen de hoofdstad van Vlaanderen. Dat zijn enkele ideeën van Philippe Destatte,...
Lees verder

Als rekeningrijden er komt, organiseert Jean-Marie Dedecker een mars naar Brussel
Rekeningrijden: geen beter onderwerp om Jean-Marie Dedecker op zijn paard te krijgen. Het gebeurde zondagmiddag andermaal in VTM Nieuws. "Ik ben het zat", sprak hij. "Als ze dat rekeningrijden invoeren, doe ik een geel hesje aan en organiseer ik een mars naar Brussel."
Lees verder

Meyrem Almaci (Groen): "Startnota De Wever is niet respectvol, ze spant een val van angst en haat"
De startnota die N-VA-voorzitter Bart De Wever schreef voor de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met N-VA, CD&V en Open VLD, spant "een val van angst en haat". Dat zei Groen-voorzitter Meyrem Almaci zondag in een toespraak op het Zomerweekend van haar partij in Nieuwpoort. "Wie zijn volk...
Lees verder

Dj Gert na aanval met gebroken glas op feest: "Dit jaar weer achter mijn draaitafels? Dat is niet realistisch"
Het vet was al lang van de soep op Binkom Kermis en dj Gert (38) dacht als afsluiter traditiegetrouw 'Mia' van Gorki op te leggen. Maar toen hij enkele dronken jongeren aansprak die aan de elektriciteitskabels wilden gaan hangen, liep het mis. "Niet veel later lag ik in het ziekenhuis met drie...
Lees verder

Meisje (3) zwaargewond na ongeval met gocart op zeedijk van Oostende
Een 3-jarige meisje uit het Franse Macôn is zaterdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze met een gocart van de trappen reed op het Zeeheldenplein in Oostende. Ze zat samen met haar broertje in de gocart, hij raakte lichtgewond.
Lees verder

Eén weekend, één terrein, twee festivals: Fire is Gold en Ampère Open Air trekken duizenden feestvierders naar Middenvijver
Op Linkeroever stroomden zaterdag én zondag acht- tot tienduizend mensen toe om te feesten op het terrein van de Middenvijver. Wat dat vooral bijzonder maakte, is dat er dag op dag een compleet ander festival plaatsvond, met een grote nachtelijke logistieke operatie tot gevolg. "Het terrein delen...
Lees verder

Asielzoeker met plastieken reddingsvest en één zwemvlies uit Noordzee gevist
Aan het windmolenpark in Zeebrugge, bijna dertig kilometer in zee, is het lichaam gevonden van een Afghaanse asielzoeker. De onfortuinlijke man droeg één zwemvlies, twee broeken en had een reddingsvest met plastieken flessen geknutseld. "Dit toont hoe wanhopig mensen soms zijn", zegt West-Vlaams...
Lees verder

Anonieme 'protest art' tegen bouwplannen op de Markt
In het parkje tussen de Markt en de Jagersstraat doken zaterdagmorgen zeven identieke kopjes op in de grasberm. Een Ammeneir die anoniem wil blijven, protesteert op die manier tegen de bouwplannen op de Markt.
Lees verder

Bezoekers geven mee richting aan toekomst bibliotheek Permeke: "Waarom geen speelgoed dat je kan ontlenen?"
Studenten interieurarchitectuur en sociale wetenschappen van de UAntwerpen hebben onderzoek gedaan naar wat bezoekers van de Permeke bibliotheek verwachten. Ook aan de VUB werd nog een onderzoek uitgevoerd. Op basis daarvan wordt het beleidsplan voor de volgende jaren geschreven.
Lees verder

'Elvis van Viersel' (63) komt om het leven bij motorongeluk
De 63-jarige Willy Verbist is zaterdagmiddag om het leven gekomen toen een inhaalmanoeuvre met zijn moto in Zoersel verkeerd afliep. Hulp kon niet meer baten voor de man die bekend stond als 'de Elvis van Viersel'.
Lees verder

STANDPUNT. De waaromvraag bleef onbeantwoord
De vraag waar ze bij Groen mee zitten, is of Meyrem Almaci zichzelf zal opvolgen als nationaal voorzitter. Ze nam de beslissing al, maar houdt de lippen stijf op elkaar voor de buitenwereld. Ze wil haar beslissing op een gepast moment aan de leden bekendmaken.
Lees verder

Fietsersbond: "Maak fietsstraat over Plaisancebrug en door Brusselpoort"
Vlak voor de start van het nieuwe schooljaar komt de Mechelse Fietsersbond met een opvallend voorstel: een fietsstraat aanleggen recht door de historische Brusselpoort naar de binnenstad. Een van de Plaisancebruggen zou dan exclusief terrein worden voor fietsers en voetgangers.
Lees verder

Kyra Gantois stapt uit kerngroep van Youth For Climate
De 20-jarige klimaatactiviste Kyra Gantois en gezicht van Youth For Climate "stapt uit de kerngroep" van de klimaatbeweging. "Of ik nu in die groep zit of niet, ik ga verder om mijn doelen te bereiken binnen de klimaatkwestie", meldt ze zelf in een lang bericht op Twitter.
Lees verder

Strijd tegen kanker kost al meer dan miljard euro per jaar
De ziekteverzekering heeft vorig jaar meer dan een miljard euro besteed aan medicijnen tegen kanker. Dat is driekwart meer dan twee jaar daarvoor, onder meer door de hoge prijzen voor immunotherapie. "Farmabedrijven vragen onredelijke prijzen voor ­nieuwe medicatie", zegt Kom op tegen Kanker....
Lees verder