Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 augustus 2019

Nieuwe club voor voormalig Nederlands international Nigel de Jong in Qatar

Nieuwe club voor voormalig Nederlands international Nigel de Jong in Qatar

De Nederlander Nigel de Jong maakt in de voetbalcompetitie van Qatar de overstap van Al-Ahli naar Al-Shahania. De 34-jarige middenvelder deed maandag al mee in een oefenwedstrijd van zijn nieuwe club, die vorig seizoen op de zevende plaats eindigde in de competitie.

Lees verder

Creatief talent lonkt naar openstaande jobs
Nu het schooljaar ten einde is, wordt de arbeidsmarkt overspoeld door jong, enthousiast talent. Daarbij zijn heel wat afgestudeerden die in functie van de vraag bij bedrijven een studierichting hebben gekozen en nu al de aanbiedingen voor het uitkiezen hebben. Anderzijds zijn er studenten die hun hart en passie hebben gevolgd, en met minder evidente diploma's proberen om hun droomjob te vinden. Zoals de talenten uit creatieve en kunstzinnige richtingen...
Lees verder

Orderboekjes bouw zitten vol tot 2020

De lage woonrente doet de bouwsector op volle toeren draaien. Wie nu wil bouwen of renoveren, moet rekening houden met lange wachttijden.

Lees verder

Olympisch kampioene Sally Pearson zet punt achter carrière

De Australische Sally Pearson, in 2012 olympisch kampioene op de 100 meter horden, geraakt niet meer voldoende hersteld van haar blessures en zet daarom op 32-jarige leeftijd een punt achter haar carrière. Dat heeft ze zelf bekend gemaakt.

Lees verder

ZOMERCHECK. Moeten we om de twee uur smeren met zonnecrème om niet te verbranden?

Iedereen die de zon opzoekt, smeert zich in met zonnecrème. Meestal 's morgens en 's middags en kindjes worden tussendoor nog eens ingesmeerd. Is dat wel genoeg of moeten we ons echt om de twee uur insmeren om niet te verbranden?

Lees verder

Parket sluit met HSBC grootste schikking ooit van 300 miljoen

Het Brusselse parket heeft met HSBC de grootste schikking ondertekend in de Belgische geschiedenis. De bank moet zo'n 300 miljoen euro betalen om haar vervolging af te kopen. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Lees verder

China stabiliseert munt, beurzen lijken te herademen

De Europese beurzen stoppen hun val, nadat ze gisteren klappen hebben gekregen door de escalerende handelsoorlog tussen Peking en Washington. Hoewel de verwijten nog steeds heen en weer worden geslingerd, heeft China zijn munt opnieuw wat gestabiliseerd.

Lees verder

Bondscoach Rik Verbrugghe op EK in Alkmaar na het overlijden van Bjorg Lambrecht: "Iedereen moet dit op zijn manier verwerken"

Bondscoach Rik Verbrugghe is momenteel met de Belgische selectie op het EK wielrennen in Alkmaar. De renners stroomden maandag toe in het teamhotel toen ook het nieuws ook binnensijpelde van het overlijden van Bjorg Lambrecht. "Dit komt hard aan, we hebben even samen gezeten met de renners, een gesprek gevoerd en iedereen verwerkt dit nu op zijn manier", vertelde de bondscoach.

Lees verder

Amerikaans luxewarenhuis Barneys vraagt faillissement aan

Door een terugval in het aantal klanten en stijgende huurprijzen zit luxewarenhuis Barneys New York in slechte papieren.

Lees verder

Spanning in Kasjmir blijft oplopen: drie politici vastgehouden

Drie toppolitici van Indiaas Kasjmir worden dinsdag vastgehouden door de Indiase autoriteiten. Dat nieuws komt er nadat India de autonomie van de twistregio Kasjmir intrekt.

Lees verder

Extreme droogte legt verloren tempel bloot
Thailand wordt geteisterd door de meest extreme droogte in jaren. Door die droogte staat een reservoir in de Lopburi-provincie zo goed als helemaal droog. Daardoor is een bijzondere tempel terug te zien. Bekijk de tempel in de video hierboven.
Lees verder

Vliegtuig maakt noodlanding door cabine vol rook
In Valencia heeft een vliegtuig een noodlanding gemaakt nadat de cabine zich volledig gevuld had met rook. Het vliegtuig was in de laatste tien minuten van de vlucht, maar door de rookontwikkeling moesten de passagiers het toestel via de nooduitgangen verlaten.
Lees verder

Strand in Florida opgeschrikt door drie haaienaanvallen op 24 uur tijd

Zelfs pootjebaden aan New Smyrna Beach in Florida is niet zonder gevaar. Afgelopen weekend werden daar drie mensen aangevallen door een haai.

Lees verder

Twee keer Champions League gewonnen met Barcelona maar… Stoke City geeft Bojan Krkic vrije transfer

De Engelse tweedeklasser Stoke City heeft het contract met de Spanjaard Bojan Krkic "in onderling overleg ontbonden", zo maakte de club dinsdag bekend.

Lees verder

China waarschuwt Hongkong: 'Wie met vuur speelt, zal door vuur vergaan'

Een hoge functionaris van de Chinese regering gaf een duidelijke waarschuwing aan het adres van de betogers in Hongkong. 'Wie met vuur speelt, zal door vuur vergaan', zei hij.

Lees verder

"F1 moet blij zijn met Red Bull en Max Verstappen"
Ondanks het feit dat Max Verstappen in extremis de overwinning moest laten aan Lewis Hamilton was Red Bull-teambaas Christian Horner tevreden over het spannende sluitstuk van de GP van Hongarije.
Lees verder

Ploegmaat Jelle Wallays getuigt vanuit Polen: "Ik wist meteen dat het ernstig was"

Jelle Wallays is een van de Lotto Soudal-renners in de Ronde van Polen. "Ik wist meteen dat het ernstig was", doet hij vanuit Polen zijn verhaal, na het tragische overlijden van zijn ploegmaat Bjorg Lambrecht. "Ik kreeg een déjà vu."

Lees verder

Veel verdriet na overlijden Bjorg Lambrecht: 'Ik zal altijd van je houden'

Carmina Clipea, de vriendin van wielrenner Bjorg Lambrecht (22), deelde via Instagram een emotionele boodschap na zijn overlijden. Ze is niet de enige die een eerbetoon wil brengen aan de jonge renner: in de gemeente Knesselare, waar Lambrecht werd geboren, komt een rouwregister.

Lees verder

De reden voor de shootings? Er is te weinig gebeden

In de nasleep van de shootings in Texas en Ohio hebben verschillende politici geprobeerd de misdaden te duiden. Met soms vreemde bedenkingen.

Lees verder

Mensen komen samen op plaats waar Bjorg Lambrecht viel
In Polen zetten verschillende mensen kaarsen en bloemen neer op de plaats waar het Belgische wielertalent Bjorg Lambrecht maandag viel. Lambrecht (22) overleed aan zijn verwondingen nadat hij tegen een betonnen duiker langs de kant van de weg was gevallen. Bekijk de plaats van de val in de video hierboven.
Lees verder

Ploegmaat Jelle Wallays getuigt vanuit Polen: 'Ik wist meteen dat het ernstig was'

Jelle Wallays is een van de Lotto Soudal-renners in de Ronde van Polen. 'Ik wist meteen dat het ernstig was', doet hij vanuit Polen zijn verhaal, na het tragische overlijden van zijn ploegmaat Bjorg Lambrecht. 'Ik kreeg een déjà vu.'

Lees verder

Zo moet de Notre-Dame er gaan uitzien volgens het publiek

Na de verwoestende brand stroomden de ideeën voor de heropbouw van de Notre-Dame binnen. Hoewel officieel nog niets werd beslist, weet de bevolking wel al hoe de beroemde kathedraal er na de herstelling mag uitzien.

Lees verder

Documentairemaker filmt hoe hittegolf ook toeslaat in Groenland
Na de recordtemperaturen in ons land kregen ook de ijskappen op Groenland het vorige week zwaar te verduren door de hittegolf. Het ijs smelt er razendsnel, vergelijkbaar met de uitzonderlijk hete zomer van 2012. Documentairemaker Caspar Haarloev maakte er op 1 augustus deze opmerkelijke beelden van het smeltende ijs.
Lees verder

Waarom wacht De Wever?

Bart De Wever moet niet alleen knopen doorhakken over de Vlaamse formatie, zijn hele partij staat op een cruciaal kruispunt. Het kiezen van een nieuwe marsrichting vergt, zeker voor de N-VA-voorzitter, tijd.

Lees verder

Elke nacht overstromingen door zwaar verouderde waterleiding

Al drie nachten op rij staan de bewoners van de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo met de voeten in het water. Door een lek in de waterleiding lopen kelders onder, er was zelfs een modderstroom in de straat.

Lees verder

Domino's slaat massaal ingrediënten in uit vrees voor tekorten

Pizzaketen Domino's heeft voor 7 miljoen pond (zo'n 7,6 miljoen euro) aan ingrediënten ingeslagen uit vrees voor tekorten bij een harde Brexit, bericht The Guardian.

Lees verder

Wat had Trump nog kunnen zeggen na de dodelijke schietpartijen?
De Amerikaanse president Donald Trump veroordeelde in een speech white supremacy, maar stelde geen ambitieuze nieuwe wapenwetten in het vooruitzicht. Volgens Kamagurka een gemiste kans. In de video hierboven vertelt Kama wat Trump nog had kunnen zeggen, na de dodelijke schietpartijen van afgelopen weekend.
Lees verder

Kind dat van Tate Modern werd geduwd, brak rug bij val

De zesjarige Franse jongen die zondagnamiddag van het Tate Modern werd geduwd, houdt een gebroken ruggenwervel, benen en armen, en een hersenbloeding over aan de aanval.

Lees verder

Activisten vernielen huurauto's toeristen op Mallorca

In Palma, de hoofdplaats van het Spaanse eiland Mallorca, hebben antitoerisme-activisten van de organisatie Arran huurauto's onder handen genomen. Arran plaatste zelf beelden van de actie online.

Lees verder

Vrouwelijke productiviteit baat bij warmer kantoor
Een warmere kantoortemperatuur kan de productiviteit van vrouwelijke werknemers aanzienlijk opdrijven.
Lees verder

De Belgische kampioen schaken is 13

Een schokgolf gaat door de Belgische schaakwereld. Daniel Dardha, nog geen 14, is sinds zaterdag de jongste Belgische schaakkampioen ooit. Dardha is een supertalent, het grootste dat België ooit voortbracht. Maar kan Dardha op een dag om de wereldtitel strijden? Heeft België de nieuwe Magnus Carlsen in handen?

Lees verder

Lukaku hoeft zich niet meer aan te melden bij Manchester United
Geen Romelu Lukaku op training bij Manchester United deze dinsdag. De Rode Duivel trainde voor de tweede dag op rij mee bij zijn ex-club Anderlecht. Vanuit Man United kreeg de spits immers te horen dat hij zich niet moest aanmelden voor de training. Een transfer moet er nu snel komen.
Lees verder

Nobelprijswinnares Toni Morrison overleden

De Amerikaanse schrijfster en Nobelprijslaureate Toni Morrison is maandagnacht overleden in New York. Ze werd 88 jaar oud.

Lees verder

Spaanse politie heeft originele straf voor man die oude koelkast in ravijn gooit
De Spaanse politie heeft beelden verspreid van een man die doodleuk zijn oude koelkast van een klif gooit. Door de beelden te verspreiden kon de politie de dader vatten. In de video hierboven ziet u welke straf de politie voor hem in petto had.
Lees verder

Toni Morrison heeft een immens gat gevuld in de Amerikaanse literaire canon
In 2008 peilde redacteur Jan Desloover naar de muze van schrijfster Toni Morrison. De Nobelprijswinnares puurt literaire parels uit een poel vol pijn en ellende: de blues van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.
Lees verder

Wayne Rooney treedt in de voetsporen van Vincent Kompany: Engelse legende wordt speler-(assistent)trainer

Wayne Rooney gaat vanaf januari volgend jaar aan de slag als speler en assistent-coach bij de Engelse tweedeklasser Derby County, zo bevestigde de club dinsdag.

Lees verder

Club Brugge herdenkt overleden Bjorg Lambrecht met minuut applaus voor Europese wedstrijd

Dinsdagavond (20u30) zal in het Jan Breydelstadion één minuut applaus weerklinken voor aanvang van de heenmatch van Club Brugge in de derde voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev, dit ter herdenking van de maandag overleden renner Bjorg Lambrecht.

Lees verder

Plezierboot kapseist door onverwachte golf
Een toeristenbootje is vrijdag bij de Poolse kust gekapseisd. Het bootje met zes opvarenden werd bij het binnenvaren van de haven verrast door een grote golf. Bekijk het incident in de video hierboven.
Lees verder

'Niet opnieuw vijf jaar oppositie voeren als klimaatproblemen zó urgent zijn'

'Met N-VA en zonder CD&V kunnen we méér doen voor het milieu.' Elisabeth Meuleman (Groen) steunt Björn Rzoska's oproep aan formateur Bart De Wever om Groen aan boord te halen. 'Niet dat we een blanco cheque geven.'

Lees verder

Gevangene die probeerde te ontsnappen door zich te verkleden dood teruggevonden

Een Braziliaanse bendeleider die uit de gevangenis wilde ontsnappen door zich te verkleden als zijn tienerdochter, heeft zichzelf van het leven beroofd.

Lees verder

Vleermuis schrikt passagiers op in vliegtuig
Er brak eind juli paniek uit onder passagiers en bemanningsleden van een vlucht die op weg was naar de Amerikaanse staat New Jersey door een ongenode, gevleugelde gast: een vleermuis. Het dier dook een halfuur na het opstijgen plots op en lokte heel wat gegil en geschreeuw uit. 'Waar kwam het vandaan? Geen idee', aldus de 23-jarige passagier die bovenstaande beelden maakte. De vleermuis werd uiteindelijk opgesloten in een van de toiletten voor de rest van de vlucht.
Lees verder

398 kilo heroïne onderschept die onderweg was naar Antwerpen

In een scheepscontainer vol handdoeken en badjassen is in de Engelse havenstad Felixstowe 398 kilo heroïne gevonden. Een van de grootste vangsten in Groot-Brittannië ooit.

Lees verder

Regeren met krappe meerderheid? 'Soms konden we rekenen op de menselijke kant bij de oppositie'

Kan een Bourgondische coalitie straks goed besturen met amper één zetel op overschot? Ex-minister-president en ervaringsdeskundige Luc Van den Brande (CD&V) acht het moeilijk, maar niet onmogelijk.

Lees verder

De wereld gezien door de zwartste ogen
Toni Morrison was de eerste zwarte vrouw die de Nobelprijs voor Literatuur kreeg. Ze bracht in haar romans de vergeten geschiedenis van zwart Amerika op de voorgrond. Ze overleed maandagnacht op 88-jarige leeftijd.
Lees verder

Belgische bondscoach hoopt op medaille op EK tijdrijden: "Een goede Lampaert kan dicht finishen. En dan is er ook Evenepoel"

Het EK wielrennen start woensdag met de tijdritten voor de mannen en vrouwen junioren en een nieuwe discipline, de Mixed Team Relay. Donderdag zijn de beloften en de elite aan de beurt. Bondscoach Rik Verbrugghe mikt op een medaille bij de profs.

Lees verder

EK HOCKEY. Red Lions moet het zonder Sébastien Dockier doen, Red Panthers kunnen rekenen op Canadese

Shane McLeod heeft dinsdag zijn selectie van achttien hockeyers bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap, dat van 16 tot 25 augustus in Antwerpen plaatsvindt. De aanvallers Sébastien Dockier, Tanguy Cosyns en Maxime Plennevaux vielen af, net als de jongeren Nicolas Poncelet en Augustin Meurmans.

Lees verder

Toni Morrison in 5 boeken

Lees verder

Twee minderjarigen overvallen tankstation in Anderlecht

Twee minderjarigen hebben maandagavond een tankstation overvallen in Anderlecht. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid en het Brusselse parket.

Lees verder

Rapport bevestigt dat jeugdspelers van topclub Chelsea misbruikt werden: "Hij stond bekend als Eddie de nachtmerrie"

Jongeren van voetbalclub Chelsea zijn in de jaren 1970 seksueel misbruikt door een scout, terwijl andere medewerkers "de ogen sloten". Dat blijkt uit een rapport dat er kwam op vraag van de club.

Lees verder

Fiona Kolbinger wint als eerste vrouw ultrawedstrijd van 4.000 kilometer

De Bulgaarse Fiona Kolbinger (24) kwam dinsdagochtend als eerste van 263 deelnemers toe in Brest in Frankrijk, na een race van tien dagen, twee uur en 48 minuten. 'Ik had nog sneller gekund', bleek haar eerste reactie op de fenomenale winst.

Lees verder

Marokkaan gearresteerd om haatbericht over Belgische vrijwilligers in short

Een 26-jarige leraar deed maandag een oproep op Facebook tot onthoofding van Belgische vrijwilligers van de vzw Bouworde in Marokko. De man werd opgepakt, meldt de Marokkaanse politie.

Lees verder

Opnieuw bagage achtergebleven op Brussels Airport

Op Brussels Airport zijn dinsdagochtend opnieuw koffers blijven staan. Dat bevestigen de luchthaven en luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. De oorzaak is te zoeken bij zieke personeelsleden van bagageafhandelaar Swissport.

Lees verder

Amerikaanse agenten leiden zwarte arrestant weg aan touw
Politieagenten te paard in het Texaanse Galveston hadden niet meteen een voertuig ter beschikking om een arrestant weg te voeren. Dus kozen ze voor een touw.
Lees verder

Ajax is nog niet in topvorm: Nederlandse topclub geraakt in Champions League-voorronde niet voorbij PAOK

Ajax heeft dinsdag 2-2 gelijkgespeeld bij het Griekse PAOK in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. De halvefinalist van vorig seizoen moet volgende week in eigen huis dus nog vol aan de bak.

Lees verder

Iraanse doctoraatsstudent van Universiteit Luik vrijgelaten in Iran

Hamid Babaei, een Iraanse doctoraatsstudent aan de Universiteit van Luik die sinds 2013 was opgesloten in zijn land, is dinsdagavond vrijgelaten nadat hij zijn celstraf van zes jaar had uitgezeten. Dat kondigt Amnesty International Belgique Francophone aan.

Lees verder

Club op koers voor Champions League

Club Brugge ligt voorlopig op koers voor een plaats in de Champions League. Het greep een zuinige, maar verdiende thuiszege tegen Dinamo Kiev dankzij een penaltygoal van Hans Vanaken. In Oekraïne wacht Club dinsdag een fysieke slag om een plaats in de play-offs.

Lees verder

David Goffin opnieuw in eerste ronde uitgeschakeld, deze keer op Masters-toernooi in Montreal

David Goffin (ATP-18) werd dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde van het Masters 1.000-toernooi in het Canadese Toronto (5.701.945 dollar). De 28-jarige Luikenaar verloor in 1 uur en 39 minuten met 6-4 en 7-6 (7/4) van de Argentijn Guido Pella (ATP-24).

Lees verder

Lawrence Naesen verlaat Lotto-Soudal en gaat samen met zijn broer Oliver bij AG2R La Mondiale fietsen: "Een droom"

Lawrence Naesen had het eerder zelf al verklapt en dinsdag werd het ook officieel bevestigd door zijn nieuwe team. De 27-jarige Oostendenaar verlaat Lotto Soudal voor het Franse AG2R La Mondiale, waar zijn twee jaar oudere broer Oliver al drie jaar onderdak is. Hij tekende voor twee seizoenen.

Lees verder

REACTIES. Clement tevreden met krappe bonus van Club Brugge, Vanaken en Rits geloven in kwalificatie

Club Brugge verdedigt volgende week dinsdag in Oekraïne een 1-0 zege in de terugmatch van de derde voorronde van de Champions League. "Als we scoren in Kiev, dan moeten zij al drie doelpunten maken", zo reageerde coach Philippe Clement na de wedstrijd.

Lees verder

Airbags in het peloton nodig

De airbag hoort bij de standaarduitrusting van skiërs. Ook in de motorsport worden ze gebruikt. Is het geen tijd voor airbags in het wielerpeloton?

Lees verder

Straks woont iedereen in een flat
Meer dan 60 procent van de nieuwe woonprojecten in Vlaanderen zijn appartementen. Flats worden het dominante woontype, ook buiten de steden.
Lees verder

Serena Williams is nog altijd best verdienende sportvrouw

Tennisster Serena Williams, op de wereldranglijst op de tiende plaatst, is nog altijd de grootverdiener onder de sportvrouwen.

Lees verder

Gigantisch e-bike-netwerk voor hele Antwerpse regio op komst

1,1 miljoen inwoners van 33 Antwerpse gemeenten kunnen de benen al beginnen in te smeren. De nieuwe Vervoerregio Antwerpen plant een enorm netwerk met maar liefst 76 strategische knooppunten voor zo'n 1.100 elektrische deelfietsen. Lokaal kunnen daar nog eens 270 dropzonesen 1.600 deelfietsen bijkomen.

Lees verder

Rijke Belgen in Monaco moeten 100 miljoen euro aan fiscus

De fiscus claimt 99,6 miljoen euro aan belastingen van Belgen die 'domiciliefraude' plegen. Dat schrijft De Tijd. 'De BBI (Bijzondere Belastinginspectie) zal zeker verder werken op dit spoor', zegt de woordvoerder van de fiscus, Francis Adyns, aan VRT.

Lees verder

'Reusachtige papegaai' ontdekt die ooit Nieuw-Zeeland bevolkte

Wetenschappers hebben sporen ontdekt van een reusachtige papegaai die 20 miljoen jaar geleden in Nieuw-Zeeland leefde. De vogel was tot een meter groot en had een enorme bek die zo sterk was dat hij waarschijnlijk zelfs andere papegaaien kon verorberen.

Lees verder

Serena Williams is nog altijd 's werelds best verdienende sportvrouw, gevolgd door tien (!!) tenniscollega's

Tennisster Serena Williams, op de wereldranglijst naar de tiende stek gezakt, is nog altijd de grootverdiener onder de sportvrouwen. Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes berekende dat de 37-jarige Amerikaanse haar fortuin afgelopen jaar met 29,2 miljoen dollar (26 miljoen euro) zag aangroeien. Ze verdiende 4,2 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) aan prijzengeld en haalde een veelvoud daarvan uit sponsorcontracten.

Lees verder