Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 augustus 2019

Maximaal 30 minuten parkeren of ‘aan de schandpaal’

Maximaal 30 minuten parkeren of 'aan de schandpaal'

Sinds maandag is Bonheiden in de ban van de rood afgebakende parkeerplaatsen met het cijfer '30' erop geschilderd. Op sociale media doen de gekste verhalen de ronde. Het antwoord op de vele vragen is simpel: op deze parkeerplaatsen mag je voortaan niet langer dan 30 minuten parkeren. Wie de regel overtreedt, krijgt het schaamrood op de wangen én gaat op de bon.

Lees verder

Ouders verplicht voor honderden euro's boeken te kopen terwijl ze niet eens worden gebruikt

Welzijnszorg, de Gezinsbond maar ook de onderwijskoepels vragen dat middelbare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen verplicht moeten aankopen. Zo getuigt een Leuvense prof dat drie van de leerboeken die zijn zoon moest aanschaffen – kostprijs 53 euro – nooit gebruikt zijn. En dat blijkt niet uitzonderlijk.

Lees verder

'The Rock' is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne 'The Rock' Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.

Lees verder

Honingraat van 50 kilogram verwijderd uit plafond van woning
In het Australische Brisbane heeft een imker een gigantische honingraat verwijderd uit het plafond van een woning. De eigenares van de woning was zich bewust van de bijenkolonie en had er geen problemen mee, maar nu werd het toch tijd om er iets aan te doen.
Lees verder

Ruim half miljoen Belgen krijgt deze maand al afrekening van belastingen

De FOD Financiën verzendt de komende dagen een eerste pakket van belastingberekeningen, of zogenaamde aanslagbiljetten. Tegen het einde van deze maand zullen er dat in totaal 536.135 zijn.

Lees verder

Meer dan 15.000 Belgen verdienen onbelast bij
Werknemers, zelfstandigen en gepensioneerden mogen jaarlijks tot 6.000 euro onbelast bijverdienen. Op één jaar tijd deden 14.723 Belgen al 27.404 keer een activiteit via het verenigingswerk, terwijl 526 Belgen 8.620 prestaties leverden als occasionele dienstverlening tussen particulieren. Over deze periode is 30,5 miljoen euro onbelast bijverdiend.
Lees verder

Zonder voetbal en met supplementjes, doet Kinepolis het opnieuw beter

Kinepolis heeft in het tweede kwartaal het slappe eerste kwartaal goed gemaakt. Dat er in het afgelopen kwartaal geen wereldbeker voetbal was tegenover juni vorig jaar hielp. Dat de bioscoopkijker van zijn filmavond een snoepavond maakt, legt de groep geen windeieren.

Lees verder

Nieuwe beelden tonen Titanic in erg slechte staat
Voor het eerst in veertien jaar is een expeditie naar het wrak van de Titanic gedoken. Dat schip zonk in 1912 nadat het tegen een ijsberg botste. Op de nieuwe beelden, die u in de video hierboven ziet, is te zien dat de Titanic in erg slechte staat verkeert.
Lees verder

Lotto Soudal versterkt zich met John Degenkolb

Lotto Soudal versterkt zich met John Degenkolb. De 30-jarige Duitser komt van Trek-Segafredo en tekende een overeenkomst tot eind 2021. Hij won onder meer al Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.

Lees verder

Belgische toeristen zwaar verbrand na ontploffing op nieuwe boot
In de Spaanse havenstad Benicarló zijn vijf Belgen zwaargewond geraakt tijdens een tochtje met hun pas gekochte motorboot. Het vaartuig zou ontploft zijn, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De twee slachtoffers met de meest ernstige brandwonden zijn gisterenavond overgebracht naar een brandwondencentrum in ons land.
Lees verder

'De Spice Girls zijn wat mij betreft high fashion'
Dj en radiofiguur Jolien Roets presenteert deze zomer elke weekavond de avondspits vanuit het Q-Beach House in Oostende. Aanstaande zaterdag draait ze plaatjes op het Fire is Gold-festival in Antwerpen. Dit zijn haar stijlgeheimen.
Lees verder

Emma Plasschaert pakt zege olympisch testevent

Emma Plasschaert heeft in het Japanse Enoshima het olympisch testevent zeilen in haar Laser Radial-klasse gewonnen.

Lees verder

Bekendste kanon van Gent lokt veel bekijks met nieuwe toevoeging
Tijdens de Gentse Feesten heeft ­iemand een 'poepen­olleke' op de mond van de Dulle Griet van Gent geschilderd. Het kunstwerkje heeft al een maand lang veel bekijks, maar de Stad lijkt zich van geen kwaad bewust.
Lees verder

Spaanse politie betrapt man op heterdaad die 550 vrouwen onder rok filmde
In de Spaanse hoofdstad Madrid is een man van 53 opgepakt die stiekem vrouwen onder hun rok filmde. De dader werd op heterdaad betrapt in de metro, hij heeft meer dan 550 slachtoffers gemaakt en zeker 280 video's op pornosites had geplaatst.
Lees verder

Engie breekt verouderde windturbines in Hoogstraten af

Maandag is Engie in Hoogstraten langs de E19 begonnen met de afbraak van zes windturbines. Het gaat om molens met oranje banden op de wieken die er sinds 2004 staan. Ze zullen vervangen worden door nieuwere en krachtigere modellen.

Lees verder

Zwemverbod in Gentse Blaarmeersen door blauwalgen

In Gent is een zwemverbod ingesteld in het populaire recreatiegebied de Blaarmeersen. In het water van de vijver is blauwalg aangetroffen. Omwille van de gezondheidsrisico's is het 14 dagen lang verboden te zwemmen in de vijver.

Lees verder

Trump: 'Ik ben de uitverkorene'
De Amerikaanse president Donald Trump staat niet bepaald bekend om zijn bescheidenheid. Toen hij woensdag uitlegde waarom hij een handelsoorlog met China voert, overtrof hij zichzelf door zich de 'uitverkorene' te noemen. Bekijk het in de video hierboven.
Lees verder

Kust rekent dit weekend op 275.000 dagtoeristen

Komend weekend verwacht de kust maar liefst 275.000 dagtoeristen. Dat voorspelt Westtoer. Door het voorspelde zomerweer zullen heel wat mensen er verkoeling zoeken.

Lees verder

Le Chapeau 2.0 opent opnieuw de deuren in Antwerpen

De bekende bruidswinkel Le Chapeau opent in Antwerpen opnieuw de deuren na een renovatie. 'We hopen opnieuw een vaste waarde te worden.'

Lees verder

Vincent Kompany wordt nu ook kapitein van Anderlecht

Anderlecht moet zich herpakken na de 2 op 12. Het staat voor een belangrijke match tegen Genk en pakt de zaken iets anders aan. Vincent Kompany wordt vanaf nu ook de vaste kapitein en zal zich meer als speler gedragen op matchdagen. Simon Davies zal aan de zijlijn de tactiek bepalen en de wissels doen.

Lees verder

"Standaardonderdelen maken het DNA van de F1 kapot"
Vanaf het seizoen 2021 wil men in de Formule 1 heel wat standaardonderdelen introduceren. Bedoeling is om de kosten van de F1-teams naar omlaag te halen. Bij Ferrari vreest men echter dat het DNA van de Formule 1 geraakt wordt, namelijk competitie tussen constructeurs en technologische innovatie.
Lees verder

Aperitieven op de Wetstraat voor een beter luchtkwaliteit

Straks zullen mensen van 18 uur tot 21 uur een aperitiefje kunnen drinken in de Wetstraat. De activisten organiseren hun evenement op straat om de slechte luchtkwaliteit van Brussel aan te kaarten.

Lees verder

Steun voor kilometerheffing: ook Touring en Agoria voor 'superslim' systeem

Het idee om de bestaande autobelastingen te vervangen door een kilometerheffing lijkt meer steun te krijgen. Ook automobilistenvereniging Touring en de federatie van technologiebedrijven Agoria zijn ervoor gewonnen, op voorwaarde dat de totale factuur niet stijgt.

Lees verder

Nederland heeft schrik van Belgische invasie: Antwerp-fans op de voorpagina, extra politie in Enschede

De Europa League-wedstrijd tussen AZ en Antwerp van donderdagavond (20u30) blijft de gemoederen beroeren. Nadat de burgemeester van Enschede, waar de match gespeeld zal worden, duidelijk maakte dat de Belgische fans niet welkom zijn, riepen supporters van Antwerp op toch massaal naar Nederland af te zakken. Het dreigement is voorpaginanieuws in de lokale krant Tubantia, dat meldt dat alvast extra politie is opgeroepen.

Lees verder

Boris Johnson krijgt dertig dagen van Macron en Merkel

Het Brexit-overleg tussen de Britse premier Boris Johnson en de twee zwaargewichten van de Europese Unie, Angela Merkel en Emmanuel Macron, is afgelopen. Het goede nieuws is dat beide partijen nog altijd de hoop hebben uitgesproken dat de uitstap van het VK uit de EU op een ordelijke manier gaat verlopen.

Lees verder

BMX'er doorkruist historisch Kremlin van Kazan
De Russische BMX'er Irek Rizaev heeft een indrukwekkend ritje door het Kremlin van Kazan gemaakt. Dat is een historisch fort uit de 16e eeuw en is geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. In het kielzog van Rizaev vliegt een bijzonder behendige drone. Bekijk het tochtje in de video hierboven.
Lees verder

Van pedofilie beschuldigde Franse chirurg hield dagboek bij over meer dan 200 kinderen
In Frankrijk zijn er nieuwe ontwikkelingen in een zaak van een 68-jarige chirurg die ervan beschuldigd wordt minderjarigen te hebben aangerand. De lokale krant 'La Charente libre' maakte bekend dat bij de man thuis een dagboek werd gevonden waarin de namen van meer dan 200 kinderen werden teruggevonden. Het is voorlopig onduidelijk of de feiten die de verdachte beschrijft echt gebeurd zijn, of het om fantasieën gaat.
Lees verder

Holy Food Market in Gent wordt Den Baudelo

Eind september gaat de nieuwe overdekte voedingsmarkt in de Baudelokapel open. Het nieuwe concept heet niet langer Holy Food Market, maar Den Baudelo.

Lees verder

Syriër krijgt 9,5 jaar cel voor neersteken Duitser
Alaa S., de 35-jarige Syriër die in augustus vorig jaar een Duitser ombracht bij een steekpartij in Chemnitz, moet 9,5 jaar de cel in. De steekpartij leidde vorig jaar tot betogingen en geweld tegen migranten in de stad.
Lees verder

Israëlisch leger vuurt schoten af op burgervliegtuig

Israëlische soldaten op de Golanhoogte hebben woensdagavond een Israëlisch burgervliegtuig onder vuur genomen. Ze dachten dat het ging om een vijandig vliegtuig dat vanuit Syrië het luchtruim was geïnfiltreerd. Er vielen geen gewonden.

Lees verder

Satellietbeelden tonen enorme bosbranden in Amazonewoud
Dit jaar alleen al waren er 75.336 bosbranden in het Braziliaanse deel van het Amazonewoud, een record. De laatste weken was het vuur zelfs te zien op satellietbeelden van de Nasa. In de video hierboven kan u zien hoe de vele bosbranden er vanuit de ruimte uitzien.
Lees verder

Club Brugge heeft akkoord met Tottenham over Victor Wanyama: 15 miljoen euro inclusief bonussen

Club Brugge heeft een akkoord met Tottenham Hotspur over een bedrag van tien miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen voor middenvelder Victor Wanyama (28). Het is nu aan Wanyama om te beslissen of hij effectief naar Brugge komt. Als de deal doorgaat, wordt de Keniaan de duurste inkomende transfer ooit in België.

Lees verder

Slecht voor de economie, goed voor het klimaat?

In tijden van economische terugval gaat de uitstoot van broeikasgassen achteruit. Goed voor het klimaat. Maar economisch barre tijden doen ook de aandacht voor het klimaat slabakken.

Lees verder

Er zwaait wat bij het Smak

Een vlag staat voor identiteit en nationale trots. Maar je kan ook vlaggen bedenken op basis van emoties en waarden, vinden ze bij het Smak. In een artistiek inlevingsproject schonk het Gentse museum aan vluchtelingen een gepersonaliseerde vlag.

Lees verder

Ook Anuna De Wever neemt zeilschip naar klimaattop

Klimaatactiviste Anuna De Wever gaat in navolging van Greta Thunberg naar de klimaatconferentie (COP) in Chili zeilen. Dat doet ze samen met een dertigtal andere Europese jongeren.

Lees verder

'Het is niet omdat je ziek bent dat je er ziek moet uitzien'

Een pruik zag Céline niet zitten toen ze een jaar geleden te horen kreeg dat ze borstkanker had. Het zou dus een modieuze muts worden. Maar in het bestaande assortiment 'chemomutsjes' kon ze haar ding niet vinden, dus sloeg ze zelf aan het ontwerpen.

Lees verder

Onderhoud E40 kan verkeer richting westkust tot eind oktober ernstig verstoren

Op maandag 26 augustus starten de voorbereidende werken voor de tweede fase van de onderhoudswerken op de E40 tussen Jabbeke en Gistel. De eigenlijke werken gaan op maandag 2 september van start.

Lees verder

Nederlandse politie weigert eerste Antwerp-fans de toegang tot Oude Markt in Enschede

De Nederlandse politie heeft donderdagnamiddag rond een uur of vier de eerste Antwerp-fans in Enschede de toegang tot de Oude Markt geweigerd. Het zestal werd vriendelijk doch kordaat verzocht in te rukken, wat ze ook zonder al te veel gemor deden. Alle toegangswegen tot de Oude Markt worden bewaakt door agenten, die groepjes aanspreken en identiteitskaarten opvragen.

Lees verder

Voortvluchtig maffialid geklist tijdens vakantie op Sicilië

Francesco Riitano, een voortvluchtig lid van de maffiaorganisatie 'Ndrangheta, is woensdagavond geklist op Sicilië. Hij was met vakantie op het eiland. De politie verraste hem terwijl hij zat te eten met zijn gezin. Dat heeft de Italiaanse politie donderdag laten weten.

Lees verder

Opstapje wordt horde

In het 'openingsbod' van Vlaams formateur Jan Jambon (N-VA) wordt de lat voor nieuwkomers naar Nederlands model een pak hoger gelegd. Alleen: daar draait men het superstrenge beleid nu deels terug wegens contraproductief. 'Hoe meer dwang en drang, hoe lager de slaagpercentages', stelt inburgeringsexpert Han Entzinger (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Lees verder

TV-tips. Neem eens een octopus als huisdier

Het hoeft niet altijd een hond en een kat zijn, zo leert ons vanavond een documentaire op BBC. Canvas dompelt ons dan weer onder in het Parijs van Woody Allen.

Lees verder

Veluwse heide staat op uit de dood en kleurt weer helemaal paars
In Nederland, niet ver van Arnhem, staat De Hoge Veluwe opnieuw volop in bloei. Door de droogte van de voorbije zomer vreesden natuurbeschermers vorig jaar nochtans het ergste. De planten waren verbrand en de bloei bleef uit. Maar door de vele regen in juli en augustus kleurt de heide nu weer helemaal paars.
Lees verder

PS schuift Onkelinx naar voren als Eurocommissaris
De Franstalige socialisten dragen hun voormalige vicepremier Laurette Onkelinx voor als kandidaat-Europees Commissaris. Europees Parlementslid Marie Arena (PS) had eerder al laten verstaan er geen voorstander van te zijn dat ontslagnemend vicepremier Didier Reynders (MR) zou voordragen worden.
Lees verder

Dreigt 'dieback' voor Amazonewoud? 'Boomsoorten gaan kapot, ook in België'

Beelden van de door bosbranden in rook gehulde Braziliaanse stad Sao Paulo hebben de ontbossing van het Amazonewoud weer op de agenda gezet. Experts waarschuwen dat de 'dieback' dreigt voor de belangrijkste long van onze planeet. Wat is dat, die bossterfte, en hoeveel zorgen moeten we ons maken?

Lees verder

Parlementsvoorzitter geeft baby flesje tijdens debat
Het was een opmerkelijk moment, woensdagmiddag in het Nieuw-Zeelandse parlement, toen voorzitter Trevor Mallard plots een baby de fles gaf terwijl hij een debat leidde. Het ging om de baby van parlementslid Tamati Coffey, die net terug was uit vaderschapsverlof en zijn pasgeboren zoon had meegenomen naar het halfrond.
Lees verder

Officieel: Club Brugge verhuurt Sofyan Amrabat voor één seizoen aan Hellas Verona

Sofyan Amrabat verlaat Club Brugge voor één seizoen en wordt uitgeleend aan het Italiaanse Hellas Verona, dat opnieuw in de Serie A uitkomt. Dat liet de Belgische vicekampioen donderdag weten op zijn website. De in Nederland geboren Marokkaan moest zijn plaats op het middenveld de afgelopen weken meestal afstaan aan Mats Rits.

Lees verder

Parket start onderzoek naar bedreigingen tegen Anuna De Wever op Pukkelpop

Het parket van Limburg gaat de bedreigingen aan het adres van klimaatactiviste Anuna De Wever op Pukkelpop onderzoeken. Dat heeft persmagistraat Anja De Schutter van het Limburgse parket bevestigd, nadat VRT NWS er eerder over berichtte.

Lees verder

Oproep: niet terug naar school
De krant is op zoek naar verhalen van leerkrachten die dit jaar niet terugkeren naar school
Lees verder

Radio 1 vervangt Debecker door Byloo, StuBru kiest opvolger voor Christophe Lambrecht

Radio 1 brengt dit najaar drie nieuwe programma's. De grootste verrassing: Vincent Byloo krijgt een dagelijks muziek­programma na 'De ochtend'.

Lees verder

Man opgepakt in Brussel die aapje wilde verkopen via internet

Begin augustus is in de Brusselse gemeente Jette een man opgepakt die een roodhandtamarin, een aapje, wilde verkopen via de koopjessite 2dehands.be. Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het aapje is opgevangen in een gespecialiseerde instelling.

Lees verder

Fietser (50) sterft na aanrijding met SUV in Sint-Lievens-Houtem

In het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem is donderdag een fietser omgekomen nadat hij een straat wilde oversteken. Het gaat om een 50-jarige inwoner, zegt de lokale politie. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld.

Lees verder

Italiaanse president geeft partijen meer tijd voor vorming nieuwe regering

De Italiaanse president Sergio Mattarella geeft de politieke partijen in zijn land nog wat meer tijd om te onderhandelen over een nieuwe regering.

Lees verder

Migrantenschip Ocean Viking bijna zonder voedsel

De Ocean Viking, een reddingsschip dat migranten oppikt in de Middellandse Zee en al twee weken vastzit tussen Italië en Malta, dreigt zonder voedsel te geraken. Dat heeft de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen (AZG) donderdag gezegd.

Lees verder

Vier Belgen opgepakt in Enschede

De politie heeft in Enschede vijf mannen opgepakt, die onder meer verzwaarde handschoenen en een honkbalknuppel bij zich hadden. Vier van hen zijn Belgen, meldt het Nederlandse persagentschap ANP.

Lees verder

Indonesië legt internet plat in Papoea om protest kop in te drukken

Indonesië heeft het internet platgelegd in de provincies Papoea en West-Papoea, in een poging om er de onrusten te beteugelen. Die onrust ontstond door de manier waarop Papoeaanse studenten op het hoofdeiland Java behandeld worden.

Lees verder

Red Lions in finale EK hockey na winst tegen Duitsland

De Red Lions hebben zich donderdagavond kunnen plaatsen voor de finale van het EK hockey. In een zinderende wedstrijd tegen Duitsland haalden ze een achterstand op (4-2).

Lees verder

Erkenning nieuwe benzine in laatste fase: tanken we weldra goedkoper?

Het erkenningsdossier voor E85 - benzine op basis van bio-ethanol - zit in zijn laatste fase. Als de nieuwe minister van Financiën, amper accijnzen heft, tanken we straks net zoals in Frankrijk veel goedkoper. En milieuvriendelijker.

Lees verder

Antwerp heeft goeie uitgangspositie beet om zich te plaatsen

Antwerp had geen uitfans nodig om een goeie uitgangspositie te veroveren. Met dank aan de eerste goal van Batubinsika en enkele goeie saves van 'spookkeeper' Bolat speelde het 1-1 gelijk tegen AZ. Met de steun van (hopelijk) 25.000 man wil de Great Old zich nu op de Heizel plaatsen voor de poules.

Lees verder

Macron noemt bosbranden in Amazonegebied 'internationale crisis'

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdagavond gezegd dat de branden in het Amazonegebied een 'internationale crisis' vormen. Hij wil dat de G7-landen die dit weekend bijeenkomen in het Franse Biarritz daarover een spoedoverleg houden.

Lees verder

Depoitre zet met twee treffers scheve situatie recht voor AA Gent

Volgens het wereldwijde web weegt Laurent De­poitre 91 kilo, tegen Rijeka was hij zijn gewicht in goud waard. AA Gent begon afwachtend aan de match en liep na balverlies van Asare op een dodelijke tegentreffer, maar na rust met veel meer lef maakte Depoitre er met twee treffers 2-1 van. Een ideale uitgangspositie is het niet, maar gezien de vroege tegentreffer mochten de ­Buffalo's niet mopperen.

Lees verder

EUROPA LEAGUE. Dendoncker en Wolverhampton gaan winnen bij Torino, ook Sels succesvol met Strasbourg

Wolverhampton heeft donderdag met 2-3 gewonnen bij Torino in de heenwedstrijd van de play-offronde van de Europa League. Leander Denconcker speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers.

Lees verder

Alex Oxlade-Chamberlain verlengt contract bij Liverpool met drie seizoenen

Alex Oxlade-Chamberlain heeft zijn toekomst voorlopig aan Liverpool verbonden. Volgens de winnaar van de Champions League heeft de 26-jarige middenvelder zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2023 in Liverpool houdt.

Lees verder

US OPEN. Belgen kennen tegenstanders eerste ronde, Bemelmans en Wickmayer uitgeschakeld

De Fransman Corentin Moutet (ATP 83) wordt de eerste tegenstander van David Goffin (ATP 15) op het US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Steve Darcis (ATP 186) zal het niet makkelijk krijgen, want hij lootte de Serviër Dusan Lajovic (ATP 28). Elise Mertens (WTA 26) werd donderdag in New York tegen de Zwitserse Jill Teichmann (WTA 59) uitgeloot voor de eerste ronde van het US Open. Alison Van Uytvanck (WTA 66) krijgt de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 54) als eerste tegenstander.

Lees verder

Ott Tänak voorlopig snelste tijd tijdens Rally van Duitsland, Thierry Neuville vierde

Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft donderdag de eerste klassementsrit van de rally van Duitsland gewonnen. De Est was 0.8 sneller dan de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe). De Fransman Sébastien Ogier (Citroën C3) reed de derde tijd op 0.9. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) volgt als vierde op 1 seconde.

Lees verder

Eén van de twee geblokkeerde speleologen dood teruggevonden in Polen

In Polen is het lichaam gevonden van een van de twee speleologen die in een kloof in het Tatrasgebergte kwamen vast te zitten, nadat ze door plots opstijgend water verrast werden. Dat hebben Poolse media donderdag gemeld.

Lees verder

Ooit ontslagen door John Crombez, nu kandidaat-voorzitter voor SP.A

Hannes De Reu (33), voormalig directeur netwerk en beweging van de SP.A, wil partijvoorzitter worden. 'Ik heb een plan om de partij er weer bovenop te krijgen.'

Lees verder

Zonnig en warm einde van de week

Vrijdag is het zonnig en warm met vooral in de voormiddag nog af en toe sluierwolken. Het weekend wordt warm, met maxima tot 30 graden.

Lees verder