Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 augustus 2019

LETTERLIJK. De startnota van N-VA voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen

LETTERLIJK. De startnota van N-VA voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen
Vanmorgen gaf de N-VA de startnota vrij waarmee de partij straks de komende Vlaamse regeringsonderhandelingen aanvat.
Lees verder

Bart De Wever lanceert startnota: meer jobs, geen betonstop en woonbonus meer en minder parlementsleden

Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft een startnota voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen vrijgeven. 'Het is onze ambitie om ons te meten met de Scandinavische toplanden.'

Lees verder

Vlaams Belang ontgoocheld omdat de partij niet meer meespeelt

Bart De Wever 'heeft een historische kans gemist' om met Vlaams Belang een regering te vormen, aldus de reactie van partijvoorzitter Tom Van Grieken nadat N-VA zijn startnota bekendmaakte.

Lees verder

Jambon wordt formateur voor Zweedse coalitie in Vlaanderen
Jan Jambon wordt voorgedragen als formateur van een Zweedse coalitie.
Lees verder

Nieuw filmpje van babypanda toont tedere momenten met Hao Hao
De euforie na de geboorte van de pandatweeling blijft uiteraard groot in Pairi Daiza. Zo postte de dierentuin afgelopen weekend nieuwe filmpjes van de kleine panda's. Een van de beelden laat zien hoe het ene jong teder verzorgd wordt door de moeder.
Lees verder

Van cadeautjes voor iedereen tot Zweeds bis: zo verloopt de Vlaamse formatie tot nu toe
Op zondag 26 mei kiezen ruim vier miljoen Vlamingen een nieuw Vlaams Parlement. N-VA blijft de grootste partij, en dus neemt voorzitter Bart De Wever de rol van informateur op. 78 dagen na de verkiezingen bezorgt hij CD&V en Open VLD een startnota om een doorstart te maken van de huidige Zweedse coalitie. In de video hierboven zetten we nog eens op een rij hoe de Vlaamse formatie tot nu toe verliep.
Lees verder

De Wever verdedigt coalitiekeuze op partijbureau

Vlaams informateur Bart De Wever heeft de link met de federale formatie losgelaten. Er is volgens hem sinds de verkiezingen geen relevant gesprek geweest op het federale niveau.

Lees verder

Het nieuwe Vlaanderen volgens N-VA: meer jobs, geen woonbonus, strenger voor nieuwkomers
De N-VA geeft een eerste voorzet voor een nieuw Vlaams regeerakkoord met CD&V en Open VLD vrij. De echte prioriteiten kennen we pas als de budgetten bekend zijn.
Lees verder

CD&V en Open VLD gaan in op uitnodiging van De Wever

Open VLD en CD&V zijn, zoals verwacht, bereid om met N-VA te werken aan een nieuwe coalitie. CD&V beklemtoont dat de startnota van De Wever een startpunt is en geen regeerakkoord.

Lees verder

Nooit bouwaanvraag ingediend voor uitgebrand pand in Beringen

De eigenaar van het uitgebrande pand in Beringen, waar zondag twee brandweermannen het leven lieten, heeft nooit een bouwaanvraag ingediend, zoals hij zelf beweert.

Lees verder

Vlaamse formatie maakt federaal werk nog wat moeilijker

De PS maakt duidelijk dat het een Zweedse coalitie niet wil depanneren. Niet alles maar toch zeer veel is voorlopig onmogelijk.

Lees verder

'Tweede kiezersbedrog van De Wever is vooral voor Antwerpenaren goed'
Bart De Wever (N-VA) stelde maandagochtend zijn startnota als basis voor de nieuwe Vlaamse regering voor, die opnieuw uit N-VA, CD&V en Open VLD zal bestaan. Waarom kiest informateur De Wever voor een vervolg van het kibbelkabinet? En wat betekent dit voor de ferale regeringsvorming? In de video hierboven ziet u een analyse van chef politiek Jan-Frederik Abbeloos.
Lees verder

Belgische toerist vermist in IJslands meer

De politie in het IJslandse Thingvallavatn is op zoek naar een verdwenen Belgische toerist. De agenten vonden zijn kano en rugzak, maar de 41-jarige man zelf is spoorloos. De politie heeft de zoekacties tijdelijk stopgezet en zal de toestand dinsdag evalueren. Er wordt gevreesd dat hij in het ijskoude water is beland.

Lees verder

Emoties komen los bij collega van overleden brandweermannen
In de gemeentehuizen van Heusden-Zolder en Beringen verzamelden maandagochtend verschillende mensen om de rouwregisters voor Chris Medo (42) en Benni Smulders te ondertekenen. Zo ook brandweerman Timmy Alen uit Beringen, die zondagochtend ook aanwezig was bij de interventie.
Lees verder

Cannabisplantage ontdekt bij brand in Laken

In Laken is afgelopen nacht een cannabisplantage met zo'n 1.000 planten ontdekt. De brandweer moest tussenkomen voor een brand, en trof zo ook de plantage aan.

Lees verder

Waar 'weiden als wiegende zeeën, die groenen langs stroom en rivier' in de startnota van N-VA vandaan komt

In haar startnota voor de Vlaamse regeringsvorming, citeert N-VA het werk van Belgisch gelegenheidsdichter en letterkundige Willem Gijssels. Of hoe de ruimtelijke omslag ingezet wordt met een oer-Vlaams lied.

Lees verder

Buur Chris Dusauchoit wordt voor rechter gedaagd na geuroverlast en vliegenplagen

De veearts die twee vliegenplagen veroorzaakt heeft in de buurt waar tv-presentator Chris Dusauchoit woont, moet in december voor de correctionele rechtbank verschijnen voor de overlast die hij in Lubbeek veroorzaakt heeft. 'Dit is heel goed nieuws', zegt Dusauchoit.

Lees verder

Bart De Wever: 'Vlaams Belang heeft twee gezichten'

Met Vlaams Belang heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever 'veel gesprekken' gehad, maar de partij mee aan boord hijsen van een Vlaamse regering is niet gelukt. 'Ik merk ook wel dat Vlaams Belang een partij is die twee gezichten heeft', zegt De Wever in Terzake.

Lees verder

KMI gaat weer­waarnemingen van burgers gebruiken

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) heeft zijn app ­geüpdatet waardoor gebruikers nu ook eigen weerwaarnemingen kunnen doorgeven.

Lees verder

Minister Barr: 'Onregel­matigheden in gevangenis van Epstein'

De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, zegt dat er 'ernstige onregelmatigheden' plaatsgevonden hebben in de federale gevangenis van New York.

Lees verder