Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 augustus 2019

KU Leuven wil studenten opnieuw zelf delibereren

KU Leuven wil studenten opnieuw zelf delibereren
Wie aan de KU Leuven vandaag een 8 of 9 behaalt, kan in bepaalde gevallen zichzelf delibereren. Rector Luc Sels wil van dat systeem af, de studenten niet.
Lees verder

Tongerse agente gewond na achtervolging

Vrijdagavond rond 18.00 uur is een 52-jarige Tongenaar na een achtervolging door de politie in Alt-Hoeselt gearresteerd. Een vrouwelijke agente raakte daarbij gewond.

Lees verder

Amerikaanse acteur Peter Fonda overleden

De Amerikaanse acteur Peter Fonda, die bekendheid verwierf met zijn rol in de cultfilm 'Easy rider' uit 1969, is vrijdagochtend thuis op 79-jarige leeftijd overleden.

Lees verder

Indrukwekkende erehaag voor omgekomen brandweermannen

In de brandweerkazerne van Heusden-Zolder is zaterdagochtend de uitvaartplechtigheid voor de twee brandweermannen gestart. De moed van beide mannen zal geëerd worden met een postuum ereteken 'moed en zelfopoffering'.

Lees verder

De Roover: 'Pukkelpop brengt mij en talloze Vlamingen in verband met naziregime'

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat die vlaggen waarop de Vlaamse Leeuw staat afgebeeld met zwarte klauwen, bestempelt als 'collaboratievlaggen'.

Lees verder

Vuurwerk steekt dak Heizelpaleis in brand

Tijdens het vuurwerk dat vrijdagavond werd afgestoken in Laken, vlakbij het Atomium, is er door een vuurpijl brand ontstaan op het dak van Paleis 6 van Brussels Expo.

Lees verder

Lange erehaag bij afscheid overleden brandweermannen
In de brandweerkazerne van Heusden-Zolder werd een laatste eer bewezen aan de overleden brandweermannen Chris en Benni. Beide mannen krijgen postuum een ereteken toegekend voor 'moed en zelfopoffering'. Tijdens hun allerlaatste tocht naar de kazerne, waar de uitvaartplechtigheid plaatsvond, werden ze begeleid door hun rouwende collega's die een indrukwekkende erehaag vormden. De brandweermannen kwamen vorige week om het leven bij het blussen van een leegstaand kraakpand in Beringen.
Lees verder

Vlaams Belang-jongeren dagen Pukkelpop uit door Vlaamse vlaggen uit te delen aan ingang

De jongerenafdeling van Vlaams Belang heeft zaterdagmiddag Vlaamse vlaggen uitgedeeld aan de ingang van Pukkelpop. Daarmee wilden ze hun onvrede laten blijken met het beleid van het festival om zogeheten Vlaamse strijdvlaggen te weren van het festivalterrein, nadat extreemrechtse jongeren klimaatactiviste Anuna De Wever hadden belaagd.

Lees verder

Waar komt de vlag met volledig zwarte leeuw vandaan?

Pukkelpop verbiedt Vlaamse vlaggen waarbij de leeuw een zwarte tong en klauwen heeft, in plaats van rood zoals op de officiële vlag van Vlaanderen. Maar waar komt die 'zwarte' vlag vandaan?

Lees verder

Informateurs ontvangen door koning Filip voor tussentijds verslag

De informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (SP.A) zijn zaterdagnamiddag op het koninklijk paleis in Brussel ontvangen voor een tussentijds verslag aan koning Filip over hun opdracht en de gesprekken met het oog op de vorming van een nieuwe federale regering. De audiëntie begon omstreeks 16.35 uur en duurde tot kort na 18 uur.

Lees verder

KMI waarschuwt voor fikse regen met code geel

Het KMI waarschuwt voor veel neerslag zaterdagnacht en zondagochtend. Zondag van 2 uur 's nachts tot 18 uur geldt code geel voor het centrum van het land en de oostelijke provincies.

Lees verder

Crevits: '20.000 stemmen meer dan vijf jaar geleden, niet slecht voor een loser hé'
Na zich maanden in stilzwijgen te hebben gehuld, spreekt Hilde Crevits voor het eerst over het verlies van haar partij. De verkiezingsnederlaag doet pijn, zegt ze in De Zondag. Maar dat zal er haar niet van weerhouden stevig te onderhandelen met Bart De Wever. 'Ik wil een regeerakkoord dat weinig ruimte laat voor interpretatie.'
Lees verder

41-jarige vrouw maakt dodelijke klap tegen boom in Bornem
Op de N16 in Bornem is zaterdagnacht een 41-jarige vrouw uit Willebroek om het leven gekomen bij een verkeersongeval.
Lees verder

Duizendtal mensen herdenken omgekomen brandweermannen

Een duizendtal inwoners van Beringen en Heusden-Zolder hebben zondagmiddag tijdens een stille mars de omgekomen brandweermannen Chris Medo en Benni Smulders herdacht.

Lees verder

Achtervolging door politie eindigt met crash op E17

Een achtervolging door de politie op de E17 is zondagavond met een crash geëindigd ter hoogte van Deerlijk. Twee politie-inspecteurs en de vluchtende automobilist raakten gewond.

Lees verder

Brede opklaringen, maar ook kans op buien

De dag begint in de meeste streken droog met brede opklaringen, maar aan zee is er meer bewolking met nu en dan buien. In de loop van de dag verschijnen er ook in het binnenland meer wolken en vergroot vooral ten noorden van Samber en Maas de kans op een paar buien.

Lees verder

Schepen eist maatregelen na dodelijk ongeval op A12 in Meise

Na het dodelijke ongeval op de A12 van zondagmorgen, dat volgens een verkeersdeskundige werd veroorzaakt door wateroverlast, eist schepen van mobiliteit in Meise Marie-Jeanne Thaelemans (Groen) dat het Agentschap Wegen en Verkeer maatregelen neemt om de verkeerssituatie op die plek verkeersveiliger te maken.

Lees verder

Brusselse brandweer bevrijdt meisje uit wasmachine

De Brusselse brandweer is zondagavond moeten uitrukken om een 9-jarig meisje te bevrjjden uit de wasmachine van haar ouders. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Lees verder

Tieners rijden met auto in op vrachtwagen: meisje (14) komt om, twee anderen zwaargewond

Een veertienjarig meisje is in de nacht van zondag op maandag om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval in Nieuwerkerken (Aalst). De drie andere inzittenden van de wagen, drie tieners, raakten gewond.

Lees verder

Man komt om het leven bij ongeval met speed pedelec

Een 61-jarige man is zondagavond om het leven gekomen bij een ongeval in de Zennestraat in Lot (Beersel). Volgens het parket reed het slachtoffer op een speed pedelec, een elektrische fiets die vlot 45 kilometer per uur haalt.

Lees verder