Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 augustus 2019

Kopiëren van examens toch niet verboden

Kopiëren van examens toch niet verboden

Minister Crevits wilde de handel in examenvragen droogleggen door het kopiëren van examens bij het inkijken te verbieden. De studenten staken daar een stokje voor.

Lees verder

Bouw grootste standbeeld van Europa gestart in piepklein Waals dorp
In Lavaux-Saint-Anne bij Rochefort is de bouw van L'Arc Majeur gestart. Dat is een gigantische boog van zestig meter hoog. Het wordt het hoogste standbeeld van Europa. Bekijk de werkzaamheden in de video hierboven.
Lees verder

'Confederalisme' blijft taboe, communautaire al iets minder

Na voormalig Brussels minister-president Charles Picqué (PS) zet ook MR-ondervoorzitter Jean-Luc Crucke de communautaire deur voorzichtig op een kier.

Lees verder

Wagenpark vergroent trager dan verwacht

De Vlaming heeft vorig jaar 15,7 miljoen euro meer belasting op inverkeerstelling dan verwacht betaald. De oorzaak? Het wagenpark vergroent minder snel dan verwacht.

Lees verder

Limburgse brandweerlui staan premie af aan familie van overleden collega's

De brandweerlui uit het Zuid-West-Limburg gaan dit weekend hun vergoeding voor een zaterdagprestatie schenken aan de familie van de brandweermannen die vorig weekend omgekomen zijn bij een brand in Beringen.

Lees verder

Formateur Jambon bekijkt eerst het budget en zet 15-tal werkgroepen aan het werk

Het was een vaak gehoorde kritiek op de startnota van informateur De Wever: er staat niets in over het budget, over hoe de plannen worden betaald. Mede daarom zitten de onderhandelaars vandaag al samen over het budget.

Lees verder

Feestdag en daarna een brugdag: waar kunt u terecht (en waar niet)

Met Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart staan we voor een feestdag en voor velen onder ons zelfs voor een verlengd weekend. Donderdag 15 augustus zijn banken, postkantoren en de meeste winkels gesloten. Het openbaar vervoer rijdt volgens zondagsregeling. Bpost maakt vrijdag de brug, de banken zijn dan weer wel open. Een overzicht.

Lees verder

Becijferd: beknibbelen op kinderbijslag levert amper iets op

Slecht 0,1 procent van de kinderbijslag gaat naar kinderen buiten Europa, leren cijfers van minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).

Lees verder

Waar Vlaamse klei verdroogt, barsten huizen

Als de bodem zich ongelukkig zet, kunnen de muren scheuren. De verzekering dekt het (nog) niet. 'Let op met gulzige bomen rond uw woning.'

Lees verder

Wegenwerker overlijdt na aanrijding op E42 nabij Temploux

Een wegenwerker is woensdagnamiddag om het leven gekomen nadat hij door een auto werd aangereden op een werf aan de E42 bij Temploux. Dat bevestigt het parket van Namen.

Lees verder

Dode bij mogelijk familiedrama in Geraardsbergen

In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen is een bejaarde man woensdag om het leven gekomen, vermoedelijk bij een familiedrama.

Lees verder

Spoorstaking: ongeveer helft van treinen rijdt zaterdag

Tijdens de staking van de onafhankelijke spoorbond OVS, zaterdag, zal ongeveer een op de twee treinen rijden. Dat meldt spoorwegmaatschappij NMBS donderdag.

Lees verder

Beruchte Belgische wapenhandelaar opgepakt in Portugal

De Belgische wapenhandelaar Jacques Monsieur is woensdagavond opgepakt in het Portugese Evora. Monsieur verkocht onder meer wapens verkocht in Libië, Tsjaad, Pakistan en Iran. Hij werd vorig jaar in beroep veroordeeld tot vier jaar cel en een boete van 1,2 miljoen euro.

Lees verder

Spontane staking bij De Lijn in Vlaams-Brabant

In heel de provincie Vlaams-Brabant rijden bussen niet of onregelmatig, door een spontane staking in een aantal stelplaatsen van De Lijn. De regio Asse, Dilbeek, Tiel-Winge en Tienen ondervindt de grootste hinder.

Lees verder

Kapotte deuren in Gents psychiatrisch centrum, personeel voelt zich onveilig

Er heerst onrust in de gangen van het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) in Gent. De reden: 22 defecte deuren die verschillende vleugels met elkaar verbinden. Het probleem sleept al weken aan en zorgt bij het personeel voor een gevoel van onveiligheid.

Lees verder

Is de zomer voorbij? 'Temperaturen zullen deze maand niet meer hoog oplopen'

Is de zomer voorbij? De afgelopen dagen viel veel regen, en was het niet erg warm. 'Volgende week zal meevallen', zegt weerman David Dehenauw van het KMI. 'Maar de temperaturen zullen niet meer hoog oplopen tot het einde van de maand.'

Lees verder

Dode en zwaargewonde bij crash tegen boom in Wijnegem

In Wijnegem is vrijdag een ernstig verkeersongeval gebeurd op de Houtlaan. Dat zegt de lokale politie van de zone Minos. Een wagen belandde er tegen een boom.

Lees verder

Anuna De Wever uitgejouwd op Pukkelpop, vriendinnen bedreigd

De klimaatactiviste Anuna De Wever werd donderdagavond uitgejouwd toen ze op het podium kroop in de Boiler Room voor de 'Clap for Climate'. Later die avond werd ze naar eigen zeggen samen met vriendinnen bedreigd aan haar tent.

Lees verder

Praktijktests liggen op de Vlaamse onderhandelingstafel

De wil om de tests in te voeren die discriminatie op de huurmarkt detecteren, groeit in de Vlaamse formatie. Ook de N-VA zegt niet neen.

Lees verder

Blokken in Gentse bibliotheek? Schuif maar aan

Met honderden stonden de studenten vrijdagochtend aan te schuiven aan de deuren van bibliotheek De Krook in Gent.

Lees verder