Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 augustus 2019

Gemeente Herent: Heraanleg N26 Nieuwe Mechelsesteenweg tussen Herent en Ring Leuven

Heraanleg N26 Nieuwe Mechelsesteenweg tussen Herent en Ring Leuven
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de afgelopen maanden belangrijke knopen doorgehakt in het dossier van de fietspaden langs de Nieuwe Mechelsesteenweg.
Lees verder

Gooi geen vochtige doekjes en afval in de riool
Recent stelde Aquafin in Herent een probleem vast in de riolering. De pompen die voor het transport van afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie zorgen, bleken geblokkeerd door een grote hoeveelheid vochtige doekjes en ander afval.
Lees verder

Herinrichting tussen kruispunt Mechelsesteenweg (N26) met Omleiding en Tildonksesteenweg
Vandaag is het kruispunt van de Mechelsesteenweg (N26) met de Omleiding (aan Okay) onoverzichtelijk en gevaarlijk voor weggebruikers. Om de verkeerssituatie veiliger te maken vormt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dit kruispunt om tot een turborotonde met veilige oversteken voor fietsers.
Lees verder

Werken aan het wegdek
In september of oktober wordt in verschillende straten het wegdek hersteld in asfalt of beton. Dat kunnen plaatselijke herstellingen of volledige vernieuwingen zijn. Wanneer de aannemer juist aan de slag gaat is nog niet bekend. Volg www.herent.be of www.facebook.com/3020herent voor meer info.
Lees verder

Veegactie op 4 en 25 september
Op 4 en 25 september gaan gemeentewerkers opnieuw op pad om de goten te vegen, zwerfvuil op te ruimen en onkruid te wieden. Tijdens die werken vragen we de bewoners om elders te parkeren. Een bewonersbrief geeft u tijdig concrete info. Verkeerd geparkeerde wagens worden weggetakeld.
Lees verder