Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 augustus 2019

Gemeente Boom: Camerabeelden worden in real time uitgelezen

Camerabeelden worden in real time uitgelezen
Enkele jaren introduceerde het gemeentebestuur camera's in het Boomse straatbeeld om op die manier het veiligheidsgevoel te verhogen en beter vaststellingen te doen en te kunnen optreden bij allerhande strafbare feiten.
Lees verder

Bite to fight op de Wereldwinkeldag
Doe tijdens de Week van de Fairtrade (2-12 oktober 2019) mee aan de actie "BITE TO FIGHT" van Oxfam-Wereldwinkels. Kom op Wereldwinkeldag 12 oktober naar wereldwinkel Boom en zet je tanden in de strijd voor duurzame chocolade.
Lees verder

Duurzaam Boom
Ook dit jaar doen wij mee aan de Week van de Duurzame Gemeente! Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis. Dit jaar zetten werken we rond SDG 1 'geen armoede' en SDG 2 'geen honger'. We zetten onze lokale 'Duurzame Helden' die hiertoe bijdragen in de schijnwerpers.
Lees verder

Steun jongerenengagement wereldwijd op 17 oktober 2019
Op 17 oktober 2019 is het YOUCA Action Day, vroeger Zuiddag. Dan engageren 15 000 jongeren, van het vierde tot het zevende middelbaar zich om één dag aan het werk te gaan op een schooldag.
Lees verder

Virtual Reality op Ubuntu: humanitaire rampen door een nieuwe lens
De oorlog in Syrië, de ebolaepidemie in West-Afrika, het Arabisch-Israëlisch conflict in Palestina. We horen en lezen er bijna elke dag over. Voor ons is het allemaal ver van ons bed en niet voor te stellen hoe deze mensen zich voelen.
Lees verder

Ubuntu Festival, zalig genieten in het park van Boom
Het duurzaamste festival van Vlaanderen pakt opnieuw uit met een mooie affiche en een groot aanbod aan animatie, wereldmarkt en zo veel meer. Ook niet onbelangrijk: het is volledig gratis.
Lees verder