Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 augustus 2019

Gemeente Balen: Ondernemersnieuws: Schrijf in voor 'Met belgerinkel naar de winkel' vóór 23 augustus

Ondernemersnieuws: Schrijf in voor 'Met belgerinkel naar de winkel' vóór 23 augustus
De gemeente Balen wil in samenwerking met Unizo het fietsen, wandelen en lokaal winkelen en consumeren meer promoten met een nieuwe 'Met belgerinkel naar de winkel'-campagne (27 sep-25 okt). Wil jij met je Balense handels- of horecazaak deelnemen? Schrijf je dan vóór 23 augustus in.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Time to momo Rome'
Met time to momo Rome (voorheen 100% Rome) op zak kun je onvoorbereid het vliegtuig instappen, in je eigen tempo de stad ontdekken én de local lifestyle beleven. Zo geniet je 100% van je citytrip!
Lees verder

Ondernemersnieuws: Schrijf in voor 'Met belgerinkel naar de Balense winkel' vóór 23 augustus
De gemeente Balen wil in samenwerking met Unizo het fietsen, wandelen en lokaal winkelen en consumeren meer promoten met een nieuwe 'Met belgerinkel naar de Balense winkel'-campagne (27 sep-25 okt). Wil jij met je Balense handels- of horecazaak deelnemen? Schrijf je dan vóór 23 augustus in.
Lees verder

Hoog veiligheidsgevoel in politiezone Balen-Dessel-Mol
80% van de inwoners van de politiezone Balen-Dessel-Mol voelt zich zelden tot nooit onveilig. Dat blijkt uit de 'Veiligheidsmonitor 2018'. Overdreven snelheid, sluikstorten/zwerfvuil en hinderlijk parkeren worden ervaren als de grootste buurtproblemen.
Lees verder

Pop-up Europa in Balen (20 sep-27 okt)
Van 20 september t.e.m. 27 oktober komt Europa naar Balen. Pop-up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen om Europa dichter bij de burger te brengen. Bekijk hier het volledige overzicht van activiteiten die de provincie samen met de gemeente Balen organiseert in die periode.
Lees verder

Afvalkalender week 33
• vrijdag 16 augustus: GFT (opgelet: in juli & augustus vanaf 6u30 i.p.v. 7u)
Lees verder

Gemeente- en ocmw-diensten gesloten op donderdag 15 augustus
Lees verder

Foto- en videoverslag Muziekterras in Wezel
Donderdag 8 juli: lekker weertje, leuk sfeertje! Rock au Vin zette Wezel in vuur en vlam op het Muziekterras. Bekijk de foto's en het videoverslag en geniet na...
Lees verder

Weet jij de Kruierie-stoel staan?
Herken je de locatie op deze foto? Rep je dan als de bliksem hierheen en wie weet ben jij onze allereerste winnaar! Tip: Vanaf 1 september is dit zespotige beestje hier weer de beste van de klas. Breng iets van de Bib mee.
Lees verder

Nu ook blauwalgen in kanaal naar Beverlo
Er zijn nu ook blauwalgen aangetroffen in het kanaal naar Beverlo, meer bepaald in het stuk tussen de aansluiting met het kanaal Bocholt-Herentals en de ophaalbrug van Nyrstar. Omdat blauwalgen gezondheidsrisico's inhouden voor mens en dier, geldt er vanaf nu een oppomp- en (zachte) recreatieverbod.
Lees verder

Jaagpad t.h.v. Nagelsberg blijft afgesloten tot eind 2019
De aanleg van een laadkade aan de oostzijde van het kanaal Dessel-Kwaadmechelen aan bedrijventerrein Holven neemt meer tijd in beslag dan gepland. Hierdoor zal het jaagpad t.h.v. de Nagelsberg afgesloten blijven tot waarschijnlijk eind 2019. Er is een omleiding voor fietsers en voetgangers.
Lees verder

Resultaten snelheidsmetingen Schoorheide
Lees verder

Resultaten snelheidsmetingen Steegsebaan & Schoorheide
Lees verder

Foto's Motorinstapdag
Twee dagen voor de topcrossers hun wedstrijd reden op het zandterrein van de Keiheuvel, kregen G-sporters en jongeren al een unieke kans om er een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... Bekijk de foto's van de Motorinstapdag.
Lees verder

Foto's en video Motorinstapdag
Twee dagen voor de topcrossers hun wedstrijd rijden op het zandterrein van de Keiheuvel, kregen G-sporters en jongeren al een unieke kans om er een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... Bekijk de foto's en film van de Motorinstapdag.
Lees verder