Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 augustus 2019

‘Geen reden om erkenning Leuvense moskee op te heffen’

'Geen reden om erkenning Leuvense moskee op te heffen'

Het Leuvense stadsbestuur meldt in een ­advies aan Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) dat het geen redenen ziet om de erkenning van de moskee Al Ihsaan in te trekken. Leuven weerlegt de twee redenen die Homans eind vorige maand had aangehaald om de procedure te starten voor de schorsing van de ­erkenning.

Lees verder

Al dertien zwemmers op zwarte lijst na controles: van billenknijper tot man die stiekem vrouwen filmde

Dertien mensen mogen niet meer binnen in vier zwembaden van de Lago-groep. Daar werden een maand geleden identiteitscontroles ingevoerd, na een reeks incidenten. In Kortrijk is acht mensen de toegang ontzegd, in Gent en Beveren twee en in Lier, waar het systeem al langer bestaat, één. Wie op zo'n lijst terechtkomt, mag gedurende drie maanden niet meer binnen. Na die periode wordt de toegang opnieuw bekeken.

Lees verder

Asielcentrum Arendonk moet legertenten opzetten wegens plaatsgebrek

Het asielcentrum van Arendonk plaatst deze week legertenten om 70 extra plaatsen voor asielzoekers te creëren. Ondanks de opening van nieuwe asielcentra is er opnieuw een tekort aan opvangcapaciteit, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Lees verder

Brusselse politie rijdt vluchtende 17-jarige dood

Een 17-jarige jongeman is afgelopen nacht om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een patrouillewagen van de politiezone Brussel-Hoofdstad Elsene.

Lees verder

Nieuwe zomer op komst: temperaturen tot 30 graden

Het blijft woensdag droog, de dag begint met veel zon. In de loop van de dag kunnen er wolkensluiers ontwikkelen, in het binnenland is er kans op stapelwolken. Dit weekend klimmen de temperaturen.

Lees verder

Twee Colombiaanse gsm-dieven gearresteerd op Pukkelpop

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft tijdens Pukkelpop twee Colombiaanse gsm-dieven gearresteerd. Het duo moet in september al voor de rechtbank verschijnen. De politie kon het tweetal zondag in samenwerking met de veiligheidsdienst arresteren, zo is woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Burgemeester en schepen verwachten samen kindje, maar kunnen niet trouwen

De Kruibeekse burgemeester Dimitri Van Laere (45) en schepen van Patrimonium en Dierenwelzijn Caroline Vermeulen (36) verwachten een zoon. Maar wettelijk trouwen is niet toegestaan.

Lees verder

Geen vluchtelingencrisis, toch tenten als 'noodoplossing'

De instroom van vluchtelingen is de laatste tijd heel lichtjes gestegen - niets abnormaals. En toch botst het opvangnetwerk op zijn limieten. 'De uitstroom stropt', door personeelstekort.

Lees verder

Deze 'turborotonde' kan 6.200 voertuigen per uur slikken

Het kruispunt van de R4 bij Euro-Silo in Gent, waar in de spits om de seconde een voertuig passeert, wordt vanaf volgend jaar omgebouwd tot een 'turbo­rotonde'. Een pak veiliger, maar het wordt een heikele klus. Tijdens de jaren­lange werken blijft het verkeer er rijden.

Lees verder

Te populair café in Lillo heeft overnemer
Café 'In de 7 Saeligheeden' in Lillo heeft nieuwe uitbaters: een ouder koppel uit Antwerpen neemt vanaf september het roer over van de huidige cafébaas Mil Boriau. Die maakte onlangs bekend dat hij het door de grote overrompeling in het kleine Lillo niet meer zag zitten om het café uit te baten.
Lees verder

Weer loopt peuter weg uit crèche
Voor de tweede keer in twee maanden tijd is een peuter weggelopen van bij een onthaalmoeder.
Lees verder

Politie gaat flessenwater gebruiken in gebouwen met vervuild leidingwater

De federale politie neemt een reeks voorzorgsmaatregelen in het dossier rond vervuild drinkwater in Brusselse politiekazernes. Zo komen er onder meer waterfonteinen met flessen en mogen medewerkers een bloedonderzoek laten doen.

Lees verder

Maximaal 30 minuten parkeren of 'aan de schandpaal'

Sinds maandag is Bonheiden in de ban van de rood afgebakende parkeerplaatsen met het cijfer '30' erop geschilderd. Op sociale media doen de gekste verhalen de ronde. Het antwoord op de vele vragen is simpel: op deze parkeerplaatsen mag je voortaan niet langer dan 30 minuten parkeren. Wie de regel overtreedt, krijgt het schaamrood op de wangen én gaat op de bon.

Lees verder

Verkiezingen zorgen voor piek in haatboodschappen op sociale media

In de eerste helft van dit jaar zijn bij Unia 740 meldingen van haatboodschappen op de sociale media binnengekomen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 369. De verkiezingen liggen aan de basis van die verdubbeling.

Lees verder

Veel zon, maar toch bewolkt

Het is donderdag vaak zonnig met weliswaar soms veel hoge bewolking. In de loop van de namiddag kunnen hier en daar ook wat onschuldige stapelwolkjes verschijnen.

Lees verder

Lange file op Brusselse Buitenring

Rond zeven uur gebeurde een ongeval op de Buitenring rond Brussel nabij Jette. Twee rijstroken zijn versperd.

Lees verder

'Aantal dagelijkse rokers daalt niet meer'

De afgelopen drie jaar is het aantal dagelijkse rokers in ons land blijven schommelen rond de 17 à 18 procent. De Stichting tegen Kanker wil daarom dat er dringend werk gemaakt wordt van een aantal bijkomende antitabaksmaatregelen.

Lees verder

Ouders verplicht voor honderden euro's boeken te kopen terwijl ze niet eens worden gebruikt

Welzijnszorg, de Gezinsbond maar ook de onderwijskoepels vragen dat middelbare scholen zich ernstig beraden over de boeken die hun leerlingen verplicht moeten aankopen. Zo getuigt een Leuvense prof dat drie van de leerboeken die zijn zoon moest aanschaffen – kostprijs 53 euro – nooit gebruikt zijn. En dat blijkt niet uitzonderlijk.

Lees verder

Bekendste kanon van Gent lokt veel bekijks met nieuwe toevoeging
Tijdens de Gentse Feesten heeft ­iemand een 'poepen­olleke' op de mond van de Dulle Griet van Gent geschilderd. Het kunstwerkje heeft al een maand lang veel bekijks, maar de Stad lijkt zich van geen kwaad bewust.
Lees verder

Engie breekt verouderde windturbines in Hoogstraten af

Maandag is Engie in Hoogstraten langs de E19 begonnen met de afbraak van zes windturbines. Het gaat om molens met oranje banden op de wieken die er sinds 2004 staan. Ze zullen vervangen worden door nieuwere en krachtigere modellen.

Lees verder