Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 17 augustus 2019

“Fusie tussen NMBS en Infrabel mag geen taboe meer zijn”, vindt Bellot

"Fusie tussen NMBS en Infrabel mag geen taboe meer zijn", vindt Bellot
Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil dat er gesproken wordt over een hereniging van de openbare spoorbedrijven NMBS en Infrabel. Dat staat vrijdag in de kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure.
Lees verder

Vrouw (79) overlijdt na steek van Europese hoornaar in hoofd
De steek van een Europese hoornaar is de 79-jarige Marie-Thérèse Berben uit het Limburgse Neerglabbeek fataal geworden. De vrouw overleed maandag aan de allergische reactie kort na de aanval van de zwerm wespen waarbij ze één steek in het hoofd kreeg.
Lees verder

NMBS vindt al 1.300 nieuwe medewerkers dit jaar, nog 450 te gaan
HR Rail heeft dit jaar al zowat 1.300 nieuwe medewerkers aangeworven voor NMBS, goed voor bijna drie kwart van de 1.750 nieuwe collega's waar de NMBS dit jaar naar op zoek is. Dat meldt HR Rail, de juridische werkgever van het personeel van de Belgische Spoorwegen, vrijdag. Er is vooral nood aan...
Lees verder

320 lasers: Pukkelpop breekt wereldrecord met grootste lasershow
De organisatie van Pukkelpop pakt dit jaar niet alleen uit met een indrukwekkende line-up, maar ook met een wereldrecord. Op de vooravond van het festival, was in de Boiler Room een lasershow met liefst 320 lasers te zien tijdens de dj-set van Nadiem Shah. Bekijk de show in de video hierboven.
Lees verder

Anuna De Wever uitgejouwd op Pukkelpop, vriendinnen bedreigd: "Dit is niet oké"
Anuna De Wever klom donderdagavond op het podium in de Boiler Room op het festival Pukkelpop. Dat deed ze voor 'Clap for Climate', maar dat initiatief werd niet goed onthaald. Ook later op de camping werden vriendinnen van de klimaatactiviste lastiggevallen.
Lees verder

Ervaren fans drinken eerste glazen 'Bolleke': "Wij spraken altijd al van een 'Bolleke', voor ons verandert er niet veel"
'Bolleke', de koosnaam die Antwerpenaren al een eeuwigheid in de plaats van 'De Koninck' gebruiken, is sinds gisteren officieel de naam van het bier. De eerste glazen werden getapt op de Bollekesfeesten op de Grote Markt. Valt de nieuwe naam in de smaak bij de liefhebbers?
Lees verder

Vlaamse vlaggen in beslag genomen op Pukkelpop
Na een uit de hand gelopen 'Clap for Climate'-actie van de klimaatjongeren op Pukkelpop, neemt de organisatie van het festival maatregelen. Er komt extra security voor enkele jonge vrouwen die belaagd werden en een twintigtal vlaggen met Vlaamse leeuw met zwarte klauwen zijn in beslag genomen.
Lees verder

Wouter Beke (CD&V) houdt hoofd koel: "Heb je mij al ooit zien panikeren?"
Een oppositiekuur was de schrik van menig CD&V'er, maar voorzitter Wouter Beke slaagde erin zijn partij toch weer in de Vlaamse meerderheid te krijgen. Een ander paar mouwen is de partij weer op de rails krijgen nadat die wegzakte naar een historisch dieptepunt. Maar dat zal werk voor een opvolger...
Lees verder

Brussel schrapt kwart parkeerplaatsen
Tegen 2030 heeft Brussel 65.000 autoparkeerplaatsen minder, goed voor een daling van ongeveer een kwart van de plaatsen. Daarmee wil het Brussels hoofdstedelijk gewest vooral meer ruimte vrijmaken voor wandelaars en fietsers in de stad.
Lees verder

STANDPUNT. "Waar blijft die agressie tegen Anuna De Wever vandaan komen?"
Aan de negatieve reacties op de sociale media was ze al gewend geraakt, dat ze op het podium van Pukkelpop werd uitgejouwd, kon Anuna De Wever ook wel aan, maar dat 's nachts de tent van haar vriendinnen werd bekogeld en jongelui er zelfs binnendrongen op zoek naar haar, vindt ze onaanvaardbaar....
Lees verder

Spoorstaking: slechts helft van treinen rijdt
Zaterdagochtend om 3 uur is de 24 urenstaking van de onafhankelijke spoorbond OVS gestart. Op basis van de minimumdienstverlening zal ongeveer de helft van de treinen rijden, waaronder de meeste treinen naar Pukkelpop, de kust en de Ardennen.
Lees verder

Zeven agenten stellen politiebaas in gebreke voor drinkwater vol lood in kazernes
Minstens zeven politiemannen en -vrouwen hebben hun grote baas, Marc De Mesmaeker, officieel in gebreke gesteld in het dossier van het vervuilde drinkwater in Brusselse politiekazernes. Dat staat zaterdag in Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure.
Lees verder

Laurette Onkelinx: "Cordon sanitaire rond waarden van N-VA en Theo Francken"
Een federale regering met PS en N-VA is niet mogelijk. Dat stelt Laurette Onkelinx zaterdag in een interview in De Tijd en L'Echo. "Er is geen cordon sanitaire rond de N-VA, maar wel rond de waarden waar de N-VA en Theo Francken voor staan", aldus de PS-topvrouw.
Lees verder

Tientallen miljoenen verspild: overheid knoeit met grote bouwprojecten
In 2019 heeft de federale overheid nog altijd geen middelen en procedures om grote vastgoedprojecten, die oplopen van 50 miljoen euro tot honderden miljoen euro's, op een efficiënte manier te beheren. Dat besluit de Inspectie van Financiën in een vertrouwelijk auditrapport, dat De Tijd kon inkijken.
Lees verder

Peter De Roover (N-VA) boos op Pukkelpop-organisator: "U brengt mij en talloze Vlamingen in verband met naziregime"
N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat het muziekfestival alle Vlaamse vlaggen heeft laten weghalen waarop een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld. Volgens Pukkelpop is dat een "zwarte...
Lees verder

Indrukwekkend afscheid van brandweermannen Chris en Benni met erehaag en emotionele dienst
Een superman, een held, de beste papa, een onvergetelijke mens. Een topteam. Niets dan superlatieven waren er zaterdag in de kazerne van Heusden-Zolder, waar afscheid werd genomen van Benni en Chris, de twee brandweermannen die vorige week om het leven kwamen bij het blussen van een leegstaand...
Lees verder

Auto met drugs probeert Nederlandse politiewagen te rammen, na achtervolging van 90 km gestopt in België
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto met drie inzittenden kunnen klemrijden in Namen, na een achtervolging van maar liefst 90 kilometer. De auto werd al door Nederlandse agenten achtervolgd sinds Maastricht, waar de bestuurder een stopteken van de politie had genegeerd. In...
Lees verder

Limburgse hoevemoord na één jaar nog onopgelost: "We leven niet meer sinds de dood van mama, we overleven"
Ze overleefde kanker en de Maasoverstromingen. Tot een onbekende moordenaar Gerty Vanhoef (61) op 28 augustus 2018, één jaar geleden, doodstak en de hoeve in het Limburgse Elen liet afbranden. "Ze hebben ons alles afgepakt. Het kan toch niet dat de dader wegkomt met zo'n gruwelijke moord", zegt...
Lees verder

Vlaams Belang-jongeren dagen Pukkelpop uit door Vlaamse vlaggen uit te delen aan ingang: "In twintig minuutjes was alles weg"
De jongerenafdeling van Vlaams Belang deelt zaterdagmiddag Vlaamse vlaggen uit aan de ingang van Pukkelpop. Daarmee willen ze hun onvrede laten blijken met het beleid van het festival om zogeheten Vlaamse strijdvlaggen te weren van het festivalterrein, nadat extreemrechtse jongeren klimaatactiviste...
Lees verder

Kyra Gantois is het niet eens met beslissing van Pukkelpop: "Dan moeten ze ook de pridevlaggen weghalen?"
Klimaatactiviste Kyra Gantois is het niet eens met de beslissing van Pukkelpop om de omstreden Vlaamse strijdvlaggen te verbieden op het festivalterrein. Dat laat ze weten op Twitter.
Lees verder