Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 augustus 2019

Brussel schrapt kwart parkeerplaatsen op straat

Brussel schrapt kwart parkeerplaatsen op straat

De hoofdstad gaat 65.000 parkeerplaatsen langs de openbare weg schrappen. Ter compensatie voorziet het Gewest in 20.000 extra plekken voor inwoners op privé- en publieke parkings, weg van straat.

Lees verder

Het weer gaat in herfstmodus

Het kan vandaag flink waaien en er is kans op een paar buien, maar meestal blijft het droog. Het is een begin van een week met herfstweer.

Lees verder

Politie verdedigt naaktfouilles op festivals

Op muziekfestivals gaat de politie wel eens over tot naaktfouilles. De politie verdedigt dat beleid.

Lees verder

Eerste deelnemers hebben de Dodentocht al achter de rug

In Bornem zijn vanochtend de eerste (lopende) deelnemers van de Dodentocht over de finishlijn gekomen. Dat mocht zoals steeds pas om 7 uur en er wordt geen winnaar aangeduid, want de Dodentocht is geen wedstrijd.

Lees verder

Geen buitenlander die vaker geflitst wordt in Frankrijk dan de Belg
In juni en juli kregen Belgen liefst 8 procent meer flitsboetes toegestuurd uit Frankrijk dan in dezelfde periode vorig jaar. Een spectaculaire stijging.
Lees verder

Jambon verbiedt parkerende vrachtwagens in Brasschaat

Brasschaat werkt aan een reglement dat vrachtwagens verbiedt te parkeren binnen de gemeentegrenzen en is daarmee de eerste gemeente die dat doet. Transportfederatie Febetra vindt het verbod fel overdreven.

Lees verder

Opnieuw vernietigend rapport over luchtvaartpolitie Zaventem

Twee jaar nadat in een audit een graaicultuur bij de politie op de luchthaven van Zaventem werd aangeklaagd, blijkt er amper iets veranderd. Dat zegt VTM NIEUWS op basis van een opvolgingsverslag van de inspectie.

Lees verder

Voorlopig weinig opgevers tijdens vijftigste editie Dodentocht

In Bornem druppelen de deelnemers van de vijftigste Dodentocht zaterdagnamiddag stelselmatig over de eindmeet. Voor meer dan 3.000 dapperen zit de 100 kilometer lange wandeltocht er intussen op, iets minder dan 7.000 zouden nog onderweg zijn.

Lees verder

Moslims vieren eerste Offerfeest sinds verbod op onverdoofd slachten

Moslims van over de hele wereld vieren het Offerfeest. Voor de moslims in Vlaanderen gaat het om het eerste Offerfeest sinds een algemeen verbod op onverdoofd slachten van kracht werd.

Lees verder

Te koop: unieke driemaster naast Mas

Het is een prachtige driemaster, de Marjorie. Het voormalige handelsschip kan perfect het ruwe water op, maar in Antwerpen was er de jongste jaren vooral interesse voor het schip als hotel. Stilzitten kan mede-eigenaar Ronny Muyshondt als waterrat niet en dus probeert hij al een aantal jaar het schip te verkopen. Vraagprijs? 1,3 miljoen euro.

Lees verder

Naakt en doodgeschoten gevonden, maar haar identiteit blijft een raadsel: onbekende vrouw wordt begraven

De nog altijd anonieme vrouw, die op 22 juni doodgeschoten werd gevonden in een weiland net over de grens met Nederland in Westdorpe, wordt dinsdag 13 augustus begraven in Terneuzen. Het is niet gelukt haar identiteit te achterhalen, dus zal er geen familie aanwezig zijn bij de uitvaart. De Nederlandse politie had anderhalve maand geleden nog een oproep gedaan naar de Belgische bevolking om haar identiteit te achterhalen, maar dat leverde dus niets op.

Lees verder

Twee brandweermannen omgekomen bij zware brand in Beringen

Bij een zware brand in het Limburgse Beringen zijn twee brandweermannen omgekomen. Dat meldt de brandweer van Zuid-West Limburg.

Lees verder

Verslagenheid na dood brandweermannen: 'Bijzonder unfair'

De zware brand in Beringen kostte aan twee brandweerlieden het leven. Alle twee waren ze van de post Heusden-Zolder, één van de bijkomende ploegen die werden opgeroepen. '11 augustus 2019 zal voor altijd een zwarte dag zijn voor onze gemeente', aldus burgemeester Mario Borremans.

Lees verder

Wat is een 'flashover', dé schrik van elke brandweerman?

Bij een zware brand vannacht in Beringen zijn twee brandweermannen om het leven gekomen. Terwijl ze in het gebouw waren, ontstond er 'een ontbranding van hete rookgassen', een zogenaamde flashover, zo bevestigde brandweercommandant Bert Swijsen op een persconferentie. Maar wat is zo'n 'flashover' of 'vlamoverslag', dé schrik van elke brandweerman?

Lees verder

Man opgepakt voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Oudsbergen

De politie heeft zondag een verdachte opgepakt voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Oudsbergen.

Lees verder

Leuvense politie is geweld in uitgaansleven beu en roept op tot maatregelen

De Leuvense lokale politie is afgelopen nacht verschillende malen moeten tussenbeide komen voor vechtpartijen en agressieve personen. Vier verdachten werden opgepakt en naar enkele anderen wordt nog gezocht. Ondertussen heeft de Leuvens politie de buik vol van de overlast en het uitgaansgeweld. Het roept onder meer de stad en de lokale horeca op om nieuwe maatregelen te bedenken.

Lees verder

KMI waarschuwt voor onweer en rukwinden op maandag

Maandag is er een vrij grote kans op onweersbuien, meldt het KMI zondag. Die kunnen gepaard gaan met stevige rukwinden en tijdelijk harde regen. Er geldt dan code geel.

Lees verder

Op weg naar Zweeds, maar zonder gekibbel

De Wever mikt op een remake van de Zweedse coalitie in Vlaanderen. Dat maakt de vorming van een federale regering nog moeilijker.

Lees verder

Dronken trucker belandt in vijver Kennedy-rotonde
Een vrachtwagen is zaterdagmorgen bij het verlaten van de snelweg aan de Kennedy-rotonde rechtdoor gereden en in de vijver terechtgekomen. De ­bestuurder was in slaap gevallen.
Lees verder

Jeroen Meus toont zijn nieuwe 'Dagelijkse kost'-keuken
Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen en kneden kreeg de 'Dagelijkse kost'-keuken een nieuwe look. In het nieuwe seizoen gaat Jeroen Meus in een gloednieuwe keuken aan de slag. Kijk mee binnen in de video hierboven.
Lees verder