Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 augustus 2019

‘Automodus’: steeds meer Belgen bereid om gsm in auto minder te gebruiken

'Automodus': steeds meer Belgen bereid om gsm in auto minder te gebruiken
Steeds meer Belgen zijn bereid om de gsm minder te gebruiken in de auto. Dat meldt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), in de aanloop naar een campagne rond afleiding achter het stuur die maandag van start gaat. De VSV krijgt voor die campagne de steun van alle telecomoperatoren in Vlaanderen.
Lees verder

Ben Weyts (N-VA): "Coalitiekeuze Vlaamse regering ligt nog niet in definitieve plooi"
N-VA heeft nog niet beslist met welke coalitiepartners ze in Vlaanderen in zee wil. Dat zei Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maandag in 'De ochtend' op Radio 1. "We zitten wat betreft coalitiekeuze zeker nog niet in een definitieve plooi. Vandaar dat er deze week nog wat contacten...
Lees verder

Tien miljoen voor fietsveilige scholen, maar gemeenten willen geld niet
Tien miljoen euro. Zoveel maakte Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) vrij voor gemeenten om hun schoolomgevingen veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Maar dat geld wordt niet gebruikt: tot nu hebben amper veertien gemeenten een dossier ingediend. "Er zijn ingrijpender...
Lees verder

OPROEP. Gezocht: moeders die op latere leeftijd zwanger werden
Jaar na jaar worden meer oudere vrouwen voor het eerst moeder. In ons land kregen 1.283 vrouwen ouder dan 39 in 2015 hun eerste kind. In 2017 waren dat al 1.410 vrouwen. Ook in de categorie 50 en ouder gaat dat cijfer omhoog: in 2015 waren het nog zes vrouwen, twee jaar later maar liefst dertien....
Lees verder

DISCUSSIE. Steeds meer oudere vrouwen worden moeder: zou u het kunnen?
Jaar na jaar worden meer oudere vrouwen voor het eerst moeder. In ons land kregen 1.283 vrouwen ouder dan 39 in 2015 hun eerste kind. In 2017 waren dat er al 1.410. Ook in de categorie 50 en ouder gaat dat cijfer omhoog: in 2015 waren het nog zes vrouwen, twee jaar later liefst dertien. Dat blijkt...
Lees verder

Flixbus-chauffeur misnoegd over gedrag passagiers: "Ze denken dat ze bij een touroperator boeken"
Fietsen vastmaken aan de bus, vervoersbewijzen nakijken, discussiëren over een teveel aan bagage, ondertussen een oog op de bagageruimte houden om te checken of er geen transmigranten meereizen én na tien minuten opnieuw vertrekken. Een flixbuschauffeur moet veel meer zijn dan een chauffeur. Dat...
Lees verder

Kocht deze Belg voor 500 euro een schilderij dat 30 miljoen euro waard is?
Een man uit Verviers is op een ongelooflijke manier in het bezit gekomen van een schilderij dat mogelijk van de Nederlandse meester Rembrandt van Rijn is. Betaalde de man 500 euro voor een werk dat liefst 30 miljoen waard is?
Lees verder

Firma Vansant tweemaal beroofd in één week tijd
Amper vijf dagen nadat inbrekers op het bedrijfsterrein van de firma Vansant in Oevel (Westerlo) elf bestelwagens beschadigd hadden, gingen indringers er ditmaal met een partij koperkabels vandoor.
Lees verder

RAFC-supporter fietst naar stadion van Viktoria Pilsen voor uitwedstrijd: "Mijn grote mond speelt me parten"
Belofte maakt schuld. Antwerpfan Jorrit Bux (32) legt vanaf donderdag honderden kilometers af naar de andere kant van Europa om op matchdag in het Tsjechische Pilsen aan te komen, met de koersfiets. "Ik heb niet erg goed kunnen trainen, maar ik ga tot het gaatje."
Lees verder

NS bestelt voor 200 miljoen aan snelle treinen om naar België te rijden
De Nederlandse Spoorwegen heeft nog eens 18 snelle intercitytreinen besteld bij de Franse fabrikant Alstom om naar België te gaan rijden. Hiermee komen 8.200 zitplaatsen extra beschikbaar voor de hogesnelheidsverbinding naar ons land.
Lees verder

De opmars van de bedwants: "Het zijn de nieuwe kakkerlakken"
Ze wriemelen in hotelbedden en we brengen ze zo mee naar onze eigen slaapkamer. En sinds kort leggen ze zelfs hele jeugdkampen en gevangenissen lam: bedwantsen zijn aan een opmars bezig. Met de zomervakantie piekt het aantal meldingen.
Lees verder

Gladiatoren van de weg
Wikipedia is er altijd griezelig snel in. Toen het nieuws van het ongeluk maandagavond nog maar net bekend was gemaakt, stond het zo al op zijn pagina: Bjorg Lambrecht, wielrenner, geboortedatum 2 april 1997 – sterfdatum 5 augustus 2019. Twee data die schijnbaar routineus waren ingevuld op een...
Lees verder

Lachgaswinkel opent op uurtje van grens
De allereerste lachgaswinkel van Europa opende vrijdag de deuren in Venray, een Nederlands dorp in de provincie Limburg. Het gemeentebestuur kon de opening niet tegenhouden.
Lees verder

Opleiding tot havenarbeider steeds populairder: "De werksfeer is hier heel goed"
Het aantal havenarbeiders dat in Antwerpen wordt opgeleid, is in twee jaar tijd met 45% gestegen. Dit jaar beginnen er 800 mensen met de opleiding. Twee jaar geleden waren dat er nog 550.
Lees verder

Overnemer gezocht voor legendarische discotheek Volmolen
De legendarische Club Volmolen in Lier zoekt een overnemer. De bekende discotheek op de hoek van de Molenstraat en de Koningin Astridlaan bestaat al sinds 1981.
Lees verder

Ils uit Kapellen wil eigen record 'formation skydiving' verbreken: "Deze keer met 30 vrouwen"
Onder impuls van Ils Van den Weygaert (53) uit Kapellen ondernemen dertig vrouwen over een kleine twee weken een Belgische recordpoging: dat van het meeste dames die tegelijk aan formation skydiving doen. Ze willen meer vrouwen actief zien in hun sport.
Lees verder

Jonge Partycheckers houden oogje in het zeil tijdens festivals
De jeugddienst van Mechelen start met een proefproject rond Partycheckers op Parkpop en Maanrock. Deze jongeren vormen een laagdrempelig aanspreekpunt en moeten onder andere voorkomen dat er festivalbezoekers bezwijken aan het gebruik van drugs, zoals op Tomorrowland het geval was.
Lees verder

Groen reikt N-VA de hand in onderhandelingen Vlaamse regering: "Maak geen regering zonder winnaars"
"Groen is nog steeds bereid om te praten. Het zou goed zijn als de volgende Vlaamse regering een winnaar - hoe klein ook - in haar rangen heeft." Met die woorden reikt onderhandelaar Björn Rzoska de hand aan Bart De Wever (N-VA) in het kader van de Vlaamse formatiegesprekken. Dat meldt Het Laatste...
Lees verder

Google pompt 1,1 miljard euro in Belgisch filiaal
Google heeft eind juli 1,1 miljard euro in zijn Belgisch filiaal Crystal Computing gepompt. Dat meldt L'Echo dinsdag. Dat filiaal baat de datacentra van de Amerikaanse internetreus in Ghlin uit.
Lees verder

Belgen blijven bij minst flexibele werknemers van Europa
Belgische werknemers werken minder 's avonds, 's nachts en in het weekend dan werknemers in de meeste andere Europese landen. Dat blijkt uit recente cijfers van het Steunpunt Werk, waarover VRT NWS bericht. Zowat één op de tien werknemers werkt op uren die sterk afwijken van het klassieke...
Lees verder