Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 13 juli 2019

ZOMERCHECK. ‘Goed contact met de buren is de beste inbraakbeveiliging’

ZOMERCHECK. 'Goed contact met de buren is de beste inbraakbeveiliging'

De zomer staat voor de deur, veel mensen plannen een vakantie. Dat is een uitgelezen kans voor inbrekers om toe te slaan. Wat zijn de beste manieren om uw woning inbraakvrij te houden?

Lees verder

'Wilfried Vandaele voorgedragen als vervanger Van Dijck'

De West-Vlaamse N-VA'er Wilfried Vandaele zal door N-VA worden voordragen als nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement. Hij zou Kris Van Dijck opvolgen, die gisteren ontslag nam.

Lees verder

Guy Van Sande veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk

Guy Van Sande (56) is vrijdagochtend in de rechtbank van Veurne schuldig bevonden aan het bezit, verspreiden en maken van kinderporno. Hij krijgt drie jaar voorwaardelijk en een geldboete. Het openbaar ministerie vroeg vier jaar effectief. Frank P. krijgt eveneens drie jaar met probatie-uitstel.

Lees verder

Peumanskloon moet de rust doen weerkeren

N-VA schuift Wilfried Vandaele (60), ex-Volksunie en Bourgeois-getrouwe, naar voren als nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement. Met de groene Vlaams-nationalist speelt de partij op veilig.

Lees verder

Kris Van Dijck belooft medewerking aan eventuele onderzoeken

Voormalig voorzitter van het Vlaams Parlement Kris Van Dijck (N-VA) blijft erbij dat hij niets onwettigs gedaan heeft. Hij belooft bovendien zijn volle medewerking aan eventuele onderzoeken.

Lees verder

Politiek journalist Jan De Meulemeester verlaat VTM Nieuws

Politiek journalist Jan De Meulemeester (38) vertrekt bij de nieuwsdienst van VTM. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt via sociale media. De breuk gebeurt 'in onderling overleg'. De Meulemeester was sinds 2013 bij VTM aan de slag.

Lees verder

'Ontdekking ondergronds nazicomplex minder spectaculair dan het lijkt'

'Journalist ontdekt nazicomplex in Wevelgem' staat op verschillende sites te lezen nadat de Krant van West-Vlaanderen een artikel en filmpje publiceerde over een ondergrondse ruimte in de West-Vlaamse gemeente Wevelgem.

Lees verder

PS bereid tot gesprek met N-VA, maar...

Door alle heisa en de omstandigheden rond het ontslag van Vlaams parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) viel het gisteren helemaal tussen de plooien, maar er lijkt iets te bewegen op het federale niveau. De PS is bereid tot een gesprek met N-VA. Maar niet om eender wat te bespreken.

Lees verder

Een arts die hulp vraagt, is geen watje

Huisartsen schrijven zichzelf vaak medicatie voor, blijkt uit een masterproef aan de UGent. Artsen schieten nog steeds tekort als ze voor zichzelf moeten zorgen. 'Advies vragen bij een collega blijft taboe.'

Lees verder

Oostendenaar vestigt wereldrecord zo lang mogelijk op toilet zitten

150 uur wou Jimmy De Frenne op het toilet doorbrengen. Maar na 120 uur moest hij zijn wereldrecordpoging stopzetten. Maar het levert hem wel het felbegeerde resultaat op: hij is namelijk de eerste die dit record op zijn naam wou zetten.

Lees verder

Wekelijks laten twee treinen een halte links liggen
Elke week rijden twee treinen het station voorbij waar ze normaal hadden moeten stoppen. De ­reden? Onder meer verstrooide machinisten.
Lees verder

Proces aanslagen Brussel vindt plaats in voormalige Navo-gebouwen

Het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 kan in 2020 starten. De voormalige Navo-basis in Brussel wordt speciaal voor dit proces omgevormd tot een tijdelijk gerechtsgebouw.

Lees verder

'Zomergladheid' op de weg door regen

De eerste regenval na een droge periode kan voor gladheid op de weg zorgen. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Lees verder

Pukkelpop zet Billie Eilish toch op hoofdpodium

Billie Eilish zal op zondag 18 augustus niet in de Dance Hall, maar op de Main Stage van Pukkelpop optreden. De organisatie vreest dat de tent te klein zou zijn voor 18-jarige, die dit jaar een van de meeste gestreamde artiesten ter wereld is.

Lees verder

Wilfried Vandaele: 'Ze mogen in mijn verleden graven, ik wens ze veel succes toe'

Als alles volgens plan verloopt, is Wilfried Vandaele (60) vanaf morgen de eerste burger van Vlaanderen. 'Toch wat verrassend, want ik heb mij altijd een beetje kritisch opgesteld binnen de partij.'

Lees verder

Koning Albert en koningin Paola vieren diamanten jubileum n Frankrijk

De Belgische koninklijke familie is vorig weekend bijeengekomen in het zuiden van Frankrijk voor de viering van de 60ste verjaardag van het huwelijk van koning Albert en koningin Paola. Alleen prins Joachim ontbrak.

Lees verder

Grijze zomerdag met buien, opklaringen vanaf de namiddag

Geen echt zomerweer vandaag voorspelt het KMI: zwaarbewolkt met enkele buien. Maar uw barbecue is misschien toch gered want in de namiddag komen er opklaringen vanaf het westen en die worden breder tegen de avond.

Lees verder

Bijna witte rook voor Brusselse regering

De onderhandelaars voor de Brusselse regering hebben vrijdag de eerste lezing van het regeerakkoord afgerond. Als tijdens het weekend en maandag de laatste knopen worden ontward, kan de regering woensdag al de eed afleggen.

Lees verder

Ouders van Théo Hayez keren terug naar België

Vinciane Delforge en Laurent Hayez, de ouders van de in Australië vermiste Belgische rugzaktoerist Théo Hayez, keren zaterdag terug naar België. Dat heeft de vader van de vermiste jongen zelf bevestigd in de Australische media. In augustus al wil de vader terugkeren naar Australië.

Lees verder

Motorrijder (48) sterft nadat hij in bocht frontaal op tegenligger botst
Een 48-jarige man uit Oostrozebeke is vrijdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval in de Molstenstraat.
Lees verder