Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 juli 2019

Volvo roept half miljoen auto’s terug om brandgevaar

Volvo roept half miljoen auto's terug om brandgevaar

De Zweedse autofabrikant Volvo haalt over de hele wereld ruim 500.000 auto's terug naar de garage. Een kunststof motoronderdeel kan smelten, wat in het ergste geval kan leiden tot brand in de motor.

Lees verder

Laatste frisse dag voor tropische week

Op onze nationale feestdag wisselen zon en wolken elkaar af. Vanaf morgen moeten we ons schrap zetten voor een nieuwe hittegolf.

Lees verder

Niagara watervallen krijgen Belgische kleuren

De Belgische nationale feestdag is ook in Canada niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Niagarawatervallen lichtten de voorbije nacht op in onze nationale driekleur.

Lees verder

Koning Filip met hele gezin op Te Deum
Koning Filip en koningin Mathilde hebben zondag het traditionele Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Ze brachten hun vier kinderen mee. Daarna begonnen ze aan het even traditionele volksbad: ze groetten het publiek dat aan de kathedraal op hen stond te wachten, vaak met geschenken.
Lees verder

Politie waarschuwt voor blauwalgen in West-Vlaams natuurgebied

De politiezone Polder waarschuwt voor mogelijke blauwalgen in het WaterProductieCentrum De Blankaart in Diksmuide. De Watermaatschappij is ingelicht.

Lees verder

Overlijden festivalganger Tomorrowland wellicht drugsgerelateerd
Het is zeer waarschijnlijk dat de dood van een 27-jarige man die onwel werd op Tomorrowland, te maken heeft met druggebruik. Dat blijkt uit de autopsie, meldt het Antwerps parket zondag.
Lees verder

Van Quickenborne overweegt deelname aan voorzittersverkiezingen Open VLD

De Open VLD is te veel naar links opgeschoven, en het is daarom tijd om een nieuwe voorzitter aan te stellen. Dat zegt Kamerlid Vincent Van Quickenborne, die overweegt om zich kandidaat te stellen om Gwendolyn Rutten op te volgen. 'Veel mensen trekken aan mijn mouw'.

Lees verder

Onderzoek naar dood 13-jarig meisje in Turnhout: moeder opgepakt
In Turnhout is het parket een moordonderzoek gestart naar de dood van een 13-jarig meisje. Dat is Het Nieuwsblad te weten gekomen. De 39-jarige moeder van het slachtoffer is zaterdagavond gearresteerd, maandag wordt ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter.
Lees verder

100.000 mensen wonen in Brussel defilé nationale feestdag bij

Zo'n 100.000 mensen zijn zondagnamiddag naar Brussel afgezakt om het defilé bij te wonen en deel te nemen aan het Feest in het Park in het kader van de nationale feestdag. Dat blijkt uit een eerste telling, meldt William Mariel, assistent-woordvoerder van de Brusselse lokale politie.

Lees verder

De hitte en hoe ze te overleven
In 2003 kostte de hittegolf in Frankrijk aan 15.000 mensen het leven. Bij even hoge temperaturen in de VS vandaag bedraagt de tol slechts drie doden. Wennen we aan de hitte? 'Preken helpt', zegt weerman Frank Deboosere.
Lees verder

Opnieuw granaat ontploft in Antwerpen Berchem

De voorbije nacht zijn vermoedelijk twee granaten ontploft in de Marsstraat in Berchem. Dovo kwam ter plaatse, de federale gerechtelijke politie leidt het onderzoek verder.

Lees verder

Temperaturen flirten al met 30 graden

Op de loden hitte is het nog even wachten, maar het is duidelijk wat de aanloop naar de tweede hittegolf van deze zomer begonnen is

Lees verder

Anuna De Wever: 'Onze acties worden dubbel zo hard na de zomer'

Heeft de Mortselse klimaatactiviste Anuna De Wever (18) de strijdbijl even begraven om van haar vakantie te genieten? Allerminst, die wordt eerder gescherpt. 'In september staan we er weer. We zijn over heel België acties aan het plannen en helpen marsen organiseren in het buitenland.'

Lees verder

Lijk aangespoeld in haven van Oostende

In de haven van Oostende is zondagavond een lijk aangespoeld. Het Westerstaketsel was een tijdlang afgesloten.

Lees verder

Laatste uit Ruiselede ontsnapte gevangene weer opgepakt

Een gevangene die twee weken geleden ontsnapte uit het Penitentiair Landbouwcentrum van Ruiselede, is zaterdag gevat. Dat bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. De man is overgebracht naar de dichtstbijzijnde gesloten instelling.

Lees verder

ZOMERCHECK. 'Op vakantie gaan is goed voor je hart'
Stress, want het werk blijft liggen, de mails stapelen zich op en de collega's krijgen het druk. Op reis vertrekken is niet altijd een pretje. Blijven we niet beter thuis? Of is dat slecht voor ons hart?
Lees verder

Cath Luyten: 'Te weinig seks is volgens mij nefast'

Welke plaats krijgt seks in je relatie en hoe hou je het spannend? Televisiemaakster Cath Luyten vond eind vorig jaar een nieuwe liefde. 'Ik heb geleerd dat ik me niet hoef te schamen.'

Lees verder

Als de politieke crisis samenvalt met een gebrek aan vertrouwen in de voorzitters

Bij Open VLD en MR beginnen sommige kopstukken aan de poten van de stoel van Gwendolyn Rutten en Charles Michel te zagen. Bij CD&V is Wouter Beke aan zijn laatste weken als voorzitter bezig, en ook bij de groenen liggen er interne verkiezingen in het verschiet. De onzekere positie van de partijleiders maakt de formaties niet eenvoudiger.

Lees verder

Te veel gekibbel? Zo pakte Dehaene het aan

Een kwarteeuw geleden verzon Jean-Luc Dehaene (CD&V) een handige formule om het beeld van een kibbelende regering te vermijden: vergaderen op afzondering.

Lees verder

Kuifmakaak even ontsnapt uit Planckendael

Een uit de zoo van Planckendael ontsnapte kuifmakaak is na een paar uur teruggevonden op het dak van een woning in de buurt. Het dier met de naam Rojo moest worden verdoofd.

Lees verder