Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 juli 2019

Veli Yüksel wordt gecoöpteerd senator: ‘Zo kan ik nationaal actief blijven’

Veli Yüksel wordt gecoöpteerd senator: 'Zo kan ik nationaal actief blijven'

Veli Yüksel is tevreden dat hij voor Open VLD gecoöpteerd senator wordt vanaf 2022. 'Dat biedt perspectieven naar de volgende verkiezingen.'

Lees verder

Druk weekend op de weg verwacht: 'Code rood in grote delen van Europa'

Het wordt dit weekend bijzonder druk in het verkeer door de uittocht van vakantiegangers naar het zuiden van Europa. De beste dag om te vertrekken lijkt zondag, zeggen mobiliteitsorganisaties Touring en VAB.

Lees verder

Vijf mannen opgepakt voor Hitlergroet op de Meir

In Antwerpen zijn zondagavond vijf mannen opgepakt omdat ze de orde verstoorden op de Meir. De mannen tussen 18 en 42 scandeerden racistische slogans en deden de Hitlergroet.

Lees verder

Fietser zwaargewond na ongeval in Berchem

Aan de Borsbeeksebrug in Berchem is een vrouw door een wagen aangereden. Vermoedelijk reed de 78-jarige bestuurder van de wagen door het rode licht.

Lees verder

Zware hinder voor tramverkeer in Antwerpen

De Antwerpse trams kunnen vanmorgen vroeg niet ondergronds rijden. Het verkeer is daardoor zwaar verstoord.

Lees verder

Politiechef opent deur voor agenten met beperkt strafblad

De federale politie is zo wanhopig op zoek naar nieuwe agenten dat commissaris-generaal Marc De Mesmaeker de volgende regering vraagt om ook mensen met een beperkt strafblad toe te laten tot de opleiding. Dat zegt De Mesmaeker dinsdag in Knack.

Lees verder

N-VA in verweer tegen voorlopige twaalfden: 'De Block wil opnieuw langs de kassa passeren'

In de commissie Financiën, die vandaag voor de eerste keer opnieuw bijeenkomt, moet gestemd worden over de voorlopige twaalfden. Omdat de regering in lopende zaken is, moet ze het stellen met dat beperkte budget. Maar N-VA is niet zomaar van plan om die voorlopige twaalfden goed te keuren.

Lees verder

Nieuwe brug over Brusselse kanaal vernoemd naar holebi-activiste Suzan Daniel

De nieuwe brug over Brusselse kanaal, die de Simon Bolivarlaan met de Havenlaan zal verbinden, krijgt de naam Suzan Danielbrug. De Brusselaars kozen via een poll op Facebook massaal voor de holebi-activiste.

Lees verder

SP.A eist nultolerantie voor alcohol in verkeer

Kamerlid Joris Vandenbroucke (SP.A) dient vandaag een wetsvoorstel in om de toegelaten alcoholnorm voor bestuurders te reduceren tot 0,0 promille.

Lees verder

CDH steunt Waalse minderheidsregering niet

PS en Ecolo krijgen nergens steun voor hun 'klaprooscoalitie', de minderheidsregering die ze in Wallonië op de been probeerden te brengen. Na PVDA/PTB en MR zegt nu ook CDH neen.

Lees verder

Ben Weyts deelt beelden van sluikstorter: 'De arrogantie is schokkend'
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) heeft het gehad met sluikstorters in zijn thuisgemeente Beersel, in Vlaams Brabant. Om het sluikstorten aan te klagen deelde hij bovenstaande geanonimiseerde beelden. Op de beelden is te zien hoe een vrouw allerlei rommel uit haar Volvo haalt en achter een glascontainer werpt.
Lees verder

België veroordeeld wegens niet-uitlevering Spaanse moordverdachte

België moet een schadevergoeding betalen aan de vijf kinderen van een Spaanse legerkolonel die in 1981 vermoord werd bij een ETA-aanslag. Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dinsdag beslist in een nieuw arrest.

Lees verder

Waarom ook cartoonisten beter niet drinken als ze moeten tekenen
Nadat Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) betrapt is op dronken rijden, gaan er weer stemmen op om een nultolerantie in te voeren. Maar moeten we dat dan ook niet voor cartoonisten invoeren, vraagt Kamagurka zich af?
Lees verder

N-VA en Vlaams Belang verzetten zich tegen voorlopige begroting: 'Soberheid zou de regering sieren'

In de Kamer spreken de N-VA en Vlaams Belang zich uit tegen de verlenging van de begroting 'van voorlopige twaalfden', omdat de uitgaven voor onder meer migratie en het Koningshuis stijgen.

Lees verder

Blauwalgen rukken op: zwemverbod in Donkmeer

Er werd een te hoge concentratie van de blauwalgbacterie vastgesteld, waardoor het onveilig is voor mensen en dieren om te zwemmen in het Donkmeer in Berlare.

Lees verder

Train World herdenkt overlijden Delvaux met tentoonstelling

Het spoorwegmuseum Train World in Schaarbeek organiseert vanaf oktober een tentoonstelling rond Paul Delvaux. Het is dit jaar immers 25 jaar geleden dat de kunstenaar overleed.

Lees verder

Miljardair en gewezen presidentskandidaat Ross Perot overleden

De Amerikaanse miljardair en gewezen presidentskandidaat Ross Perot is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie gemeld aan Amerikaanse media.

Lees verder

Twee slachtoffers bij schietincident in Antwerpen: politie vraagt omgeving te vermijden
Bij een schietincident in de Antwerpse Plantin en Moretuslei zijn twee slachtoffers gevallen. Het is nog onduidelijk hoe beide mannen er aan toe zijn. De politie is ter plaatse en vraagt de omgeving te vermijden. Het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijslei is afgesloten voor alle verkeer.
Lees verder

Verkeershinder verwacht door werken op E19 en E34 in Antwerpen

Vanaf vrijdag starten op de E19 tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Kleine Bareel en op de E34 ter hoogte van Oud-Turnhout en de grens met Nederland wegenwerken. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Bestuurders moeten dan rekening houden met hinder en filevorming.

Lees verder

Zware industriebrand in Gullegem: mogelijk asbest vrijgekomen

In het West-Vlaamse Gullegem woedde een zware brand bij het bedrijf Flocart. Een zwarte rookpluim was kilometers ver te zien.

Lees verder