Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 juli 2019

Toch berisping voor tweede minderjarige verdachte van dood Priscilla Sergeant

Toch berisping voor tweede minderjarige verdachte van dood Priscilla Sergeant

De tweede minderjarige die betrokken was bij de dood op de 14-jarige Priscilla Sergeant in 2012 heeft dan toch een berisping gekregen van het Hof van Beroep.

Lees verder

'Geen files in de vakantie? Dat is verleden tijd'

Wie zich vandaag op de Vlaamse snelwegen waagde, had veel kans om in de file te staan, zomervakantie of niet. 'Buiten de spits wordt het tijdens de vakanties veel drukker op de weg', zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Stadsbestuur van Lommel wil vergoed worden voor imagoschade en gemaakte kosten Vestiville

De stad Lommel heeft zich burgerlijke partij gesteld tegen de organisatoren van het vorig weekend afgelaste driedaagse Vestiville Festival. Ze willen inzage krijgen in het strafdossier en de gemaakte kosten terug vorderen. Dat bevestigde eerste schepen Peter Vanderkrieken (CD&V).

Lees verder

Frisse nacht op komst

Het blijft dinsdag overwegend droog met opklaringen en soms zwaarbewolkte perioden. In de namiddag komen er geleidelijk meer opklaringen vanuit het westen.

Lees verder

In 5 jaar ruim helft minder treinloketten
De NMBS vermindert de openingsuren van ­loketten in 78 stations. Dat is tegen de zin van belangenvereniging TreinTramBus, haar Frans­talige tegenhanger Navetteurs.be en consumenten­organisatie Test Aankoop. Ze vrezen dat dit een voorbode is van een volledige sluiting. In 2015 werden al 28 loketten definitief gesloten.
Lees verder

Verkeer op Brusselse buitenring muurvast

Het verkeer op de buitenring rond Brussel zit muurvast na een ongeval met enkele auto's en een motor ter hoogte van Jette.

Lees verder

Scoren in de toevoegde tijd is altijd moeilijk

Kan Liesbeth Homans zich ontpoppen tot 'supersub' en nog snel voor wat schwung zorgen? De kans is klein. De Vlaamse regering begint op 20 juli aan twee maanden zomerreces. De N-VA wil tegen de Septemberverklaring een nieuwe MP hebben - maar of het Bart De Wever wordt is hoe langer hoe meer de vraag.

Lees verder

Oppompverbod in stroomgebieden in provincie Antwerpen
De Antwerpse gouverneur Cathy Berx vaardigt tijdelijk een oppompverbod uit in de Antwerpse stroomgebieden.
Lees verder

Kleurrijke voetstappen op Martelarenplein tegen wachtlijsten voor gehandicapten

Dinsdag hebben het consortium #ikwachtmee en de Gezinsbond actiegevoerd op het Martelarenplein in Brussel. Ze willen aankaarten dat zo'n 20.000 personen met een handicap nog wachten op ondersteuning van de Vlaamse overheid.

Lees verder

Vlaams minister-president Homans noemt Belgische vlag 'een vod' bij groepsfoto
Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) heeft voor een opvallend moment gezorgd tijdens het nemen van een groepsfoto met haar regeringsploeg, na haar eedaflegging. Homans had het over 'die Belgische vod', verwijzend naar de Belgische vlag. Een grapje, zegt ze zelf.
Lees verder

Drones binnenkort traceerbaar en identificeerbaar

Vanaf juli volgend jaar gelden er nieuwe Europese regels voor drones. De drones zullen onder andere traceerbaar en identificeerbaar moeten zijn en vele dronebestuurders, zullen zich moeten registreren.

Lees verder

Opnieuw zoektocht met klimmers naar vermiste Théo
In Byron Bay heeft de Australische politie, samen met de drie Belgische speurders, dinsdag opnieuw een zoektocht ingezet naar de vermiste Théo Hayez. De speurtocht concentreert op de noordkant van de kliffen, een slecht toegankelijk en rotsachtig gebied met veel struiken.
Lees verder

Waarom de dresscode in Knokke eigenlijk een doodgeboren kind is
In zwembroek of bikini door de winkelstraten of het stadscentrum kuieren? In Knokke hebben ze het liever niet. Het gemeentebestuur liet daarom een dresscode op het wegdek schilderen. Maar volgens Kamagurka is dat nu al een maat voor niets.
Lees verder

Brabanders, Oost-Vlamingen en Antwerpenaren betalen, de rest ontvangt

Een nieuwe studie naar de interpersoonlijke solidariteit in ons land maakt duidelijk dat niet alleen de Franstaligen netto 'ontvangen', maar ook inwoners van Limburg en West-Vlaanderen bij de 'gelukkigen' zijn. Hoewel, dat betekent dat die provincies de armste van Vlaanderen zijn.

Lees verder

Zware celstraf voor drie mannen die 17-jarige verkrachten

In Antwerpen riskeren drie mannen een celstraf van zes jaar voor de verkrachting van een 17 jarig meisje. De mannen waren 24, 25 en 34 jaar oud.

Lees verder

Intern onderzoek na hardhandig politieoptreden in Brussel-Zuid

Maandagavond werd een Britse toerist hardhandig opgepakt in het station Brussel-Zuid. Vier agenten van de spoorwegpolitie tackelden de man na een discussie, de beelden van de arrestatie gaan de wereld rond. De federale politie houdt een interne analyse.

Lees verder

Raad van State fluit Homans terug: burgemeesters Brusselse randgemeenten toch benoemd

De Raad van State fluit Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) terug in haar beslissing om de burgemeesters van Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem, Drogenbos en Linkebeek niet te benoemen.

Lees verder

Onderzoek naar schietpartij aan Rabot in Gent: politie loste schoten op rijdend voertuig

In Gent zijn in totaal drie verdachten opgepakt na de schietpartij dinsdagmorgen in de Rabotwijk. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De politie schoot op een rijdend voertuig, dat in aanrijding kwam met een andere wagen.

Lees verder

Francken: 'Kraaien vreten alles kaal'

De Lubbeekse deelgemeente Linden kampt volgens burgemeester Theo Francken (N-VA) met een kraaienplaag. In een Twitterbericht wijst hij erop dat ze 'alles kaal vreten'. 'Flauwekul', reageert Vogelbescherming Vlaanderen.

Lees verder

Dan toch topjob voor Didier Reynders nu Charles Michel naar Europa gaat?

Wat met de regering-Michel nu ook de premier straks naar Europa vertrekt? Weer dient een wissel van de (ontslagnemende) macht zich aan, al is het niet hoogdringend. Vicepremier Didier Reynders (MR) - vandaag nog informateur - lijkt de logische opvolger voor de Zestien.

Lees verder