Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 juli 2019

Telenet moet tarieven voor Orange drastisch laten zakken van mediaregulator

Telenet moet tarieven voor Orange drastisch laten zakken van mediaregulator
Als het van het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT) en de regionale toezichthouders afhangt, zal Telenet vanaf 2020 de tarieven die het aanrekent aan Orange voor het gebruik van de kabel drastisch moeten verlagen. "Zo willen we de concurrentie op de markt voor...
Lees verder

Is lachgas gevaarlijk, hoe populair is het en wordt het verboden? Opnieuw vragen over roesmiddel na dodelijke crash
Justitie in Limburg onderzoekt of het gebruik van lachgas eventueel mee aan de basis ligt voor de zware autocrash, waarbij 5 jongeren het leven lieten. Het goedkope, legale én moeilijk opspoorbare roesmiddel is al enkele jaren aan een opmars bezig bij de jeugd.
Lees verder

Anderhalf jaar wachten op blokjes wordt normaal
Anderhalf jaar wachten tot de orthodontist tijd heeft om blokjes te zetten? Op verschillende plekken in Vlaanderen is dat heel normaal. "De oorzaak ligt bij de beperkte instroom in de tandartsopleiding", zegt de Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten. "Maar het is toch niet...
Lees verder

Vlaams Parlements-voorzitter Kris Van Dijck (N-VA): "Ik ga het revalidatiecentrum van het UZA bezoeken"
Kris Van Dijck (N-VA) maakte zich op om donderdag op de Vlaamse feestdag het gloriemoment van zijn carrière mee te maken: als Vlaams Parlementsvoorzitter de 11 juli-toespraak houden op het Brusselse stadhuis. In de plaats wordt het een calvarietocht.
Lees verder

België is een uitstekend land voor lifters: niet langer dan 10 à 20 minuten wachten
België scoort uitstekend als het over gastvrijheid voor lifters gaat. Dat blijkt uit de kaart van Europa die is samengesteld door Hitchwiki.org, de Bijbel van de lifter. Lifters moeten bij ons gemiddeld niet langer dan 10 à 20 minuten wachten op een hulpvaardige ziel.
Lees verder

Glaasje op, een hoop problemen
De nieuwe voorzitter van het Vlaams Parlement, Kris Van Dijck (N-VA), heeft zichzelf geen plezier gedaan door met een glas teveel op naar huis te rijden. Nadat de Kempenaar al publiekelijk spitsroeden moest lopen voor zijn gedrag, krijgt hij nu ook van de wind van voren van een aantal van zijn...
Lees verder

Nog honderden loden leidingen in publiek waternet
Asbest, radon, vluchtige organische stoffen, maar ook loden buizen: er zijn best nog wat verborgen ziekmakers in onze woningen. Loden leidingen zijn er gelukkig steeds minder, al moeten watermaatschappijen en loodgieters er nog steeds heel wat vervangen. In Boechout en Kontich vervangt...
Lees verder

Oldtimerfans openen De Verroeste Vijzen: café en retromuseum in een
Met De Verroeste Vijzen krijgt de Bergstraat in Heist-op-den-Berg er vanaf vandaag (dinsdag) een unieke mix van een café met een soort retromuseum bij. De nieuwe horecazaak is een initiatief van de gelijknamige oldtimervrienden uit Westmeerbeek. Om de twee weken wordt het interieur er aangepast met...
Lees verder

Vier politie-agenten op tien kampen met posttraumatische stress
Slapeloosheid, trillen, flashbacks, stemmingsverandering... Vier op de tien politie-agenten vertonen tekenen van posttraumatische stress, blijkt uit een onderzoek van de UMons dinsdag in Le Soir. Dertien procent ervaart acute stress.
Lees verder

Collega's mild voor Kris Van Dijck (N-VA) na dronken crash, verkeersexperts niet: "Als hij blijft, is zijn geloofwaardigheid weg"
Geen enkele fractie in het Vlaams Parlement eist het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA) als parlementsvoorzitter. "Het was máár een aanhangwagen? Hij had ook tegen een mens kunnen rijden", zegt Vincent Leus, wiens dochter Emilie in 2009 werd doodgereden.
Lees verder

Lijst onbeschikbare medicijnen steeds langer ondanks nieuwe wet
Bloedverdunners, antibiotica en een middel tegen osteoporose. Allemaal niet meer zomaar te verkrijgen bij de apotheek. De lijst met onbeschikbare geneesmiddelen wordt elke dag langer. Twee maanden geleden moest een nieuwe wet redding brengen, maar het probleem is enkel groter geworden. "Een...
Lees verder

Mensen met een strafblad zijn welkom bij de politie
De federale politie is zo wanhopig op zoek naar nieuwe agenten dat commissaris-generaal Marc De Mesmaeker aan de volgende regering vraagt om de toelatingsvoorwaarden te versoepelen en bijvoorbeeld ook mensen met een beperkt strafblad toe te laten. Dat zegt De Mesmaeker in een interview met Knack.
Lees verder

Salah Abdeslam weigert schadevergoeding van Franse staat
De Franse staat moet Salah Abdeslam, de enige overlevende van het zelfmoordcommando dat de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs uitvoerde, 500 euro schadevergoeding betalen. Volgens het gerecht werd Abdeslam in het begin van zijn gevangenschap in Frankrijk onrechtmatig 24 uur per dag in zijn...
Lees verder

Voetballer STVV schrijft emotionele afscheidsbrief aan Mo Nitcheu, Kortessem opent rouwregister
De vrienden en familie van Mo Nitcheu weten met hun verdriet geen blijf, maar ook Nitcheu's ploegmaats blijven verweesd achter na het ongeluk in Kortessem. Pol Garcia Tena pende zijn verdriet neer op Instagram in een open brief.
Lees verder

Dode bij ongeval met spookrijder op verkeerswisselaar in Loncin
In de nacht van maandag op dinsdag is bij een ongeval op de verkeerswisselaar in Loncin, in de lus richting Namen, een dodelijk ongeval gebeurd. Een spookrijder botste er frontaal op een andere auto. Dat meldden de politie en brandweer van Luik.
Lees verder

Ben Weyts zet sluikstorter op Facebook: "De arrogantie is schokkend"
Minister Ben Weyts (N-VA) heeft het gehad met sluikstorters in zijn thuisgemeente Beersel. Van een wel heel erg stuitend geval plaatste hij geanonimiseerde beelden op Facebook.
Lees verder

Loïc (3,5) overleden na val in zwemvijver
De 3,5 jaar oude Loïc Depoortere uit het West-Vlaamse Houthulst is zaterdag overleden. De kleine jongen belandde in een coma nadat hij eind juni in de zwemvijver nabij de ouderlijke woonst was gevallen. "Nooit gedacht, lieve superheld, dat we hier al de strijd zouden moeten staken."
Lees verder

Lening voor tweede verblijf is in opmars door lage rente
Steeds meer Belgen kopen een tweede woning, blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. Vorig jaar is het aantal leningen bestemd voor de aankoop van een tweede verblijf bij de marktleider met 14% gestegen. Een jaar eerder nam het aantal met 6% toe.
Lees verder

DISCUSSIE. Zijn er te veel festivals?
Volgens Luc Carpentier, de bedenker van het intussen opgedoekte Laundry Day, zijn er te veel festivals. En de organisatoren doen het niet langer uit liefde, maar voor het geld, vindt hij. Terecht?
Lees verder

Malcom ontsnapte aan dramatisch ongeval in Kortessem: "Ik voel me zo schuldig"
Malcom Adodokpo ontsnapte afgelopen weekend in Kortessem aan het noodlot. Maar nu wordt hij verteerd door verdriet na het drama waarbij zijn vrienden omkwamen. "Ik voel me zo schuldig omdat ik ontsnapt ben. Maar ik wil me mijn vrienden herinneren zoals ze waren toen ze mij thuis afzetten: zo...
Lees verder