Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 juli 2019

Slechts handvol ministers van Zweedse coalitie haalt eindstreep

Slechts handvol ministers van Zweedse coalitie haalt eindstreep
Nu ook premier Michel de deur achter zich dichttrekt, is de leegloop van zijn regering compleet. Het ziet er naar uit dat slechts zeven ministers die bij het begin de eed aflegden, ook effectief zullen afzwaaien. Tien anderen zijn al vertrokken. Of Michel de eindstreep haalt, hangt er van af dat er al een nieuwe regering is voordat hij op 1 december de nieuwe Europese President wordt.
Lees verder

Hoe Ursula von der Leyen verrassend werd gelanceerd als opvolgster van Juncker
De Franse president Emmanuel Macron lanceerde de naam van Ursula von der Leyen als opvolgster van Juncker. Maar haalt zij straks een meerderheid in het Europees Parlement?
Lees verder

Wie zijn de winnaars en verliezers van de Europese top?

Lees verder

Moderne slavernij in Belgische nagelsalons: 44 Vietnamese jongeren verdwenen uit opvangcentra
Sinds 2017 verdwenen 44 Vietnamese jon­ge­ren uit centra voor niet-begeleide minderjarigen. Het gros verdwijnt binnen de 24 uur na aan­komst. De groep is kwetsbaar voor uitbuiting.
Lees verder

Stefaan De Clerck stopt met lokale politiek

Voormalig Kortrijks burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V) stopt met de lokale politiek. Dat heeft hij dinsdagavond via Twitter bekendgemaakt.

Lees verder

Zonnig en tot 23 graden

Woensdag blijft het droog en vrij zonnig. Er ontstaan overdag enkele stapelwolken, die in het noordwesten talrijker kunnen zijn.

Lees verder

'Michel vertrekt met een enorme voorsprong'
Charles Michel (MR) heeft het voordeel dat hij als premier al heel wat ervaring opdeed in Europa. Dat zegt Herman Van Rompuy (CD&V), 10 jaar geleden de eerste 'Europese president'.
Lees verder

Buitenlandse pers over Michel: van 'begaafd verbinder' tot 'monsieur patate'

Wat schrijven de buitenlandse kranten over de aanstelling van premier Charles Michel tot nieuwe voorzitter van de Europese Raad?

Lees verder

Astmapuffers zijn echte milieuzondaars

De meest gebruikte inhalatoren voor patiƫnten met astma of een andere chronische longaandoening bevatten drijfgassen die slecht zijn voor het klimaat. Er bestaat nochtans een duurzaam en even werkzaam alternatief.

Lees verder

Limburgse parketmagistraat opgepakt voor witwaspraktijken

Een substituut-procureur van de rechtbank in Tongeren is dinsdag opgepakt. De man wordt verdacht van schriftvervalsing en witwaspraktijken. Dat meldt VTM Nieuws en werd aan de De Standaard bevestigd.

Lees verder

Heel Europa feliciteert Charles Michel, behalve Waalse collega's

Het is een pijnlijke vaststelling voor een Belgische premier: terwijl zowat heel politiek Europa, Vlaanderen incluis, Charles Michel feliciteerde met zijn benoeming tot vaste voorzitter van de Europese Raad, heeft nog geen enkele Franstalige partijvoorzitter hem proficiat gewenst met zijn Europese topjob.

Lees verder

De strijd tegen de sigarettenpeuk wordt opgevoerd

Elke dag worden 100.000 sigarettenpeuken op straat gegooid, goed voor bijna de helft van het totaal aantal zwerfvuil in Vlaanderen. Om te strijd tegen het afval aan te gaan, worden in heel Vlaanderen verschillende maatregelen genomen tegen rondslingerende peuken.

Lees verder

Nieuwe plannen voor station Gent-Sint-Pieters: 'dossier gedeblokkeerd'

De NMBS en de stad Gent hebben na overleg beslist om de plannen voor het station Gent-Sint-Pieters bij te sturen. Dat was nodig, want het station kreeg stilaan het statuut van eeuwige werf.

Lees verder

Belgiƫ weer vol kernenergie

Kernreactor Tihange 2 is op woensdagochtend opnieuw opgestart. Dat meldt uitbater Engie Electrabel.

Lees verder

Brussel heeft eerste parking speciaal voor steps

De Brusselse gemeente Elsene probeert de op voetpaden en pleinen rondslingerende deelsteps onder controle te krijgen door speciale parkeerplaatsen voor de voertuigen aan te leggen. Woensdag verscheen de eerste in het straatbeeld, op het Heilig Kruisplein, zo meldt Bruzz.

Lees verder

Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht vanaf 2020

Vanaf 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht. Het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) stopt vanaf dan met het leveren van voorschriftenboekjes.

Lees verder

Rivierloodsen betwijfelen haalbaarheid nieuwe fietsbrug over Schelde

In een open brief wijst de Beroepsvereniging van Loodsen (BVL) op de mogelijke gevaren van de geplande fietsbrug over de Schelde, ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De vereniging vreest zware hinder voor de scheepvaart en groot veiligheidsrisico's.

Lees verder

Twee organisatoren van Vestiville zijn vrijgelaten

De organisatoren van het vorige week afgelaste festival Vestiville in Lommel, zijn woensdag vrijgelaten. Dat heeft hun advocate Joke Feytons aan VRT gemeld.

Lees verder

N-VA-politica geeft medewerker bureau in haar bedrijf

'Ik heb mijn medewerker een bureau gegeven in het kantoorgebouw van het bedrijf', zegt Katrien Houtmeyers, nieuwbakken Kamerlid voor N-VA aan Belga. Het brengt een discussie over parlementairen en hun medewerkers op gang.

Lees verder

Huis in Geel onbewoonbaar na brand in kinderkamer terwijl kinderen alleen thuis zijn

Een felle brand heeft een gezin met vier kinderen uit Geel woensdagavond op straat gezet. Het vuur brak uit in de kinderkamer en bracht het huis heel wat schade toe.

Lees verder