Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 juli 2019

Regen doet intrede, vanaf vrijdag ook onweer

Regen doet intrede, vanaf vrijdag ook onweer

Woensdag wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met mogelijk al een buitje in de voormiddag in het noorden. Rond de middag bereikt een regenzone het westen van het land, en trekt dan oostwaarts door het land.

Lees verder

Drie gevangenen spoorloos na ontsnapping uit Ruiselede

Politie en parket zijn op zoek naar drie gedetineerden die zijn ontsnapt uit de gevangenis van Ruiselede. Opmerkelijk: in het Penitentiair Landbouwcentrum (PLC) genoten ze van een halfopen regime, en stonden ze dicht bij hun vrijlating.

Lees verder

Twee mensen kritiek nadat hun wagen gegrepen werd door trein

Bij een aanrijding tussen een auto en een trein zijn woensdagochtend in Zele vier gewonden gevallen. Twee mensen zijn in kritieke toestand, één iemand is zwaargewond en één is lichtgewond. Het treinverkeer is tijdelijk onderbroken.

Lees verder

Dertiger zit zestig dagen in voorhechtenis voor diefstal van fles porto

Een 35-jarige man uit Seraing heeft zestig dagen in voorhechtenis gezeten nadat hij in mei had ingebroken in een huis en er een fles porto had gestolen. De rechter in Luik sprak dinsdag onmiddellijk een vonnis uit, waardoor de man de cel mag verlaten.

Lees verder

Auto tientallen meters meegesleurd door vrachtwagen in Craeybeckxtunnel
Het verkeer in de Antwerpse Craeybeckxtunnel verliep dinsdag moeizaam door een spectaculair ongeval. Een vrachtwagen sleepte een auto tientallen meters mee rond 14.40 uur. Het voorval werd op beeld vastgelegd en ziet u hierboven.
Lees verder

'Schrik van de burgemeesters' bijt in het zand over voetwegen, maar geeft nog niet op

Zeg de naam 'Marc Van Damme' tegen een ­burgemeester in Vlaams-Brabant en de rillingen lopen er over de rug. Omdat de trage wegen op hun grondgebied ontoegankelijk zijn, moesten ze hem al voor tienduizenden euro aan dwangsommen betalen. Maar voor een procedure in Glabbeek moet hij nu zelf voor de ­gerechtskosten opdraaien. 'Dit is een verloren veldslag, maar we gaan verder', zegt Van Damme.

Lees verder

PS betrekt MR in Waalse formatie

Op het partijbureau van de PS is vanochtend beslist dat zowel Ecolo als MR uitgenodigd wordt voor de volgende gesprekken over de vorming van een Waalse regering. Ecolo beraadt zich nog.

Lees verder

Eén centimeter te klein voor de politie: 'Regels zijn regels'

Justine (26) getuigt in 'Het Laatste Nieuws' hoe haar droom om politieagente te worden aan diggelen valt, omdat ze 151 cm groot is. De limiet ligt op 152 cm. 'Die regels zijn nu eenmaal zo vastgelegd', zegt Jana Verdegem van de persdienst van de federale politie.

Lees verder

Van Dijck moest pas na 2,5 uur blazen
Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) heeft na het ongeval in Dessel, dat hij dronken veroorzaakte, 2,5 uur kunnen wachten voor hij een ademtest moest afleggen. Dat bevestigt het Antwerpse parket.
Lees verder

Aanhoudende droogte zorgt voor oppompverbod in IJzerbekken

Door de aanhoudende droogte heeft gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen samen met het provinciaal droogteoverleg beslist dat er vanaf woensdag een oppompverbod geldt in het IJzerbekken.

Lees verder

Moeder en dochter (11 jaar) thuis omgebracht

In een woning in Arendonk zijn de lichamen aangetroffen van een vrouw en haar elfjarige dochter. Volgens het parket zijn ze met geweld om het leven gekomen.

Lees verder

Factcheck: Zijn windturbines slecht voor wormen?

De Russische president Vladimir Poetin is geen fan van windturbines. 'Wordt er rekening gehouden met vogels? Hoeveel sterven er door windturbines? Doordat de turbines trillingen veroorzaken komen wormen vanuit de aarde naar boven. Dat is geen grap.' Lijden dieren onder windturbines?

Lees verder

Vijf gewonden bij botsing in Ekeren

Op de Kapelsesteenweg in Ekeren zijn dinsdagavond vijf mensen gewond geraakt toen een personenwagen frontaal botste op een bestelwagen. Dat meldt de Antwerpse politie.

Lees verder

Minister-president Homans haalt artikel 35 van stal

In haar 11-julitoespraak op de Groeningekouter in Kortrijk gaat Vlaams minister-president Liesbeth Homans (N-VA) verder op de weg die haar voorganger Geert Bourgeois (N-VA) in 2017 al aangaf. Hij pleitte toen voor een zevende staatshervorming, zij stuurt aan op confederalisme en het gebruik van artikel 35.

Lees verder

Naaktfeestje met schepen Langemark-Poelkapelle wordt rechtszaak

Het erotisch feestje vorige zomer in Langemark-Poelkapelle krijgt een gerechtelijk staartje. Het parket van Ieper maakte woensdag bekend dat het een 43-jarige cafébaas en een 35-jarige hobbyfotograaf - beiden uit Ieper - vervolgt voor voyeurisme, stalking en schriftelijke bedreiging.

Lees verder

Agentschap Wegen en Verkeer plant aanpassingen op A12

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat een pakket maatregelen doorvoeren om het fileprobleem op de A12 aan te pakken. De aanpassingen voor betere doorstroming komen er na overleg met de omliggende gemeenten, de politie en Voka Antwerpen-Waasland.

Lees verder

Vierdagenweek bij gemeente Sint-Joost-ten-Node

De Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node voert vanaf januari 2020 de vierdagenweek – zonder loonverlies – in voor gemeentepersoneel ouder dan 55 jaar. Dat kondigde burgemeester Emir Kir (PS) aan.

Lees verder

Onderzoek naar Google na gelekte huiskamer-opnames

De kans is zeer groot dat er een onderzoek komt naar Google omdat er opnames van de Google Home-luidsprekers terechtkomen bij onderaannemers. Dat zegt de Gegevensbeschermingsautoriteit aan VRT.

Lees verder

Moeder nam dochter mee de dood in bij gezinsdrama Arendonk

De moeder en haar 11-jarige dochter die dood zijn aangetroffen in een woning in Arendonk in de Kempen, zijn vermoedelijk bij een gezinsdrama om het leven gekomen.

Lees verder

ZOMERCHECK. 'Als ik een wesp doodsla worden de anderen agressiever'
Ze komen tot in uw bord of glas om naar voedsel te zoeken, maken een angstaanjagend, zoemend geluid en voor u het weet, zitten ze in uw broekspijp en wordt u pijnlijk gestoken. Maar de vliegenmepper of schoenen bovenhalen, is dat een goed idee?
Lees verder