Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 12 juli 2019

Ramkraak op Belfius-kantoor in Halen

Ramkraak op Belfius-kantoor in Halen

Op een bankkantoor van Belfius in Halen, in de provincie Limburg, is in de nacht van woensdag op donderdag een ramkraak gepleegd. Dat bevestigt de bank. Over de buit is niets bekend.

Lees verder

Twee slachtoffers Gentse voyeur zijn diep gekwetst maar willen geen celstraf: 'Geef hem een tweede kans'

'Het is heel erg wat er gebeurd is. Maar ik hoop voor hem dat hij verder kan gaan met zijn leven.' Een opmerkelijke wending woensdag op de eerste procesdag tegen de Gentse voyeur Mike D.B. (42). De man riskeert een jarenlange celstraf omdat hij tal van vrouwen – en zelfs minderjarigen – filmde in de kleedruimtes van een sporthal. Maar twee van zijn slachtoffers vinden de gevangenis geen oplossing . 'Daar wordt hij geen beter mens. Hij is tot inkeer gekomen en moet nu vooral verder therapie volgen.'

Lees verder

Gevonden explosieven in Anderlecht waren van Russische militair

De explosieven die dit weekend gevonden zijn in een huis in Anderlecht, behoorden toe aan een overleden Russische militair. Dat heeft het Brusselse parket bekendgemaakt op een persconferentie.

Lees verder

Vlaams Parlementsvoorzitter Van Dijck vraagt dialoog in ruil voor solidariteit
Dat de PS elk gesprek met de N-VA blijft weigeren, vindt Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) 'een politiek zwaktebod'. Hij herinnert aan de solidariteit van Vlaanderen met Wallonië en vindt dat daar iets voor in de plaats mag staan. Van Dijck bood voor een afgeladen volle zaal nogmaals zijn excuses aan voor het incident vorige week.
Lees verder

Crisisvergadering bij N-VA rond positie Van Dijck
Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) heeft vanochtend de 11 juliviering in het Brusselse stadhuis vroegtijdig verlaten. Tijdens zijn toespraak brak commotie uit onder de aanwezigen door belastende berichtgeving op de website van P-Magazine. De N-VA weigert voorlopig alle commentaar.
Lees verder

'Als dit klopt is positie van Van Dijck onhoudbaar'

Oppositiepartijen Groen en SP.A reageren afwachtend maar duidelijk op het belastende nieuws over Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA).

Lees verder

Kris Peeters bevestigt uitbetaling, maar 'e-mail Van Dijck voorlopig onvindbaar'

Kris Peeters (CD&V), voormalig minister van Werk, bevestigt tegen VTM Nieuws dat aan de oprichtster van een failliet bedrijf, die een escorte zou zijn, een uitkering is uitbetaald. Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck zou volgens P-Magazine via e-mail op die uitbetaling hebben aangedrongen, maar die e-mail is nog niet boven water gekomen.

Lees verder

Kris Van Dijck neemt ontslag, maar ontkent

Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) neemt ontslag als voorzitter van het Vlaams Parlement. Dat bevestigt hij in een verklaring. Hij ontkent de aantijgingen uit P-Magazine.

Lees verder

Verdacht pakket op militaire basis in Gooik

Op de militaire basis van Satcom in Gooik is donderdag in de vroege namiddag een verdacht pakket afgegeven. Dat is het knooppunt van satellietcommunicatie tussen de lidstaten van de Navo. Er geldt een terrorisme-alarm. Dat heeft persagentschap Belga uit goede bron vernomen.

Lees verder

Filip Dewinter roept vrijdagochtend Vast Bureau van Vlaams Parlement samen

Door het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA) wordt eerste ondervoorzitter Filip Dewinter (Vlaams Belang) de facto voorzitter van het Vlaams Parlement.

Lees verder

Kris Van Dijck: droom eindigt in nachtmerrie
Heel even stak Kris Van Dijck zijn hoofd boven het maaiveld. Het heeft welgeteld drie weken geduurd. Enkele rampzalige onthullingen maakten er een eind aan.
Lees verder

N-VA staat achter 'door en door goeie' Kris Van Dijck

Vlaams minister-president Homans zegt dat haar partijgenoot Kris Van Dijck alleen ontslag neemt als parlementsvoorzitter om zich te kunnen verdedigen tegen de beschuldigingen. Ook minister Ben Weyts staat achter Van Dijck.

Lees verder

Autobestuurder die onder trein reed blijft aangehouden

De bestuurder van de auto die woensdagmorgen op een trein botste in Zele nadat hij de slagbomen negeerde, is aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De 20-jarige man beschikte niet over een rijbewijs.

Lees verder

Deontologische code: 'Parlementslid mag geen snellere behandeling vragen'

Het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA) als Vlaams Parlementsvoorzitter zet de discussie over 'dienstverlening' door leden van het Vlaams Parlement weer op scherp. De deontologische code schrijft duidelijk voor dat vragen om een snellere behandeling niet mag. Of Van Dijck dat heeft gedaan, is voer voor discussie.

Lees verder

Vlaamse feestdag wordt nachtmerrie voor N-VA
De N-VA zegt niets te hebben geweten over het geaccidenteerde privéleven van Vlaams Parlementsvoorzitter Van Dijck. De kater na zijn ontslag is groot.
Lees verder

Vluchtelingen trekken naar Vlaamse steden
Na hun erkenning als vluchteling ontlopen asielzoekers massaal Wallonië, en trekken ze naar Vlaanderen en – in mindere mate – Brussel. Dat blijkt uit een onderzoek van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur, waarover De Tijd berichtte. Vlaanderen onderzocht de verhuisbewegingen tot begin dit jaar van zo'n 51.000 migranten die sinds 1 januari 2014 in ons land internationale bescherming kregen.
Lees verder

Diependaele verwacht geen gevolgen voor Vlaams formatie

N-VA zal straks een nieuwe voorzitter voor het Vlaams Parlement voorstellen. 'Ik denk niet dat iemand er nu plots voor pleit om de verkiezingsuitslag naast ons neer te leggen', zegt N-VA-fractieleider Matthias Diependaele op Radio 1.

Lees verder

Desselse oppositie wil extra gemeenteraad na heisa omtrent Kris Van Dijck

De lokale oppositiepartij D&W wil een extra zitting van de Desselse gemeenteraad samenroepen na het nieuws over Kris Van Dijck, die burgemeester is in de gemeente.

Lees verder

Franstalige pers over Van Dijck: 'Net scène uit House of cards'

Ook in Franstalig België prijkt Kris Van Dijck op verschillende voorpagina's.

Lees verder

E42 versperd in Horion-Hozémont door dodelijk ongeval

De E42 is vrijdagmorgen door een dodelijk ongeval volledig versperd in de richting van Namen.

Lees verder