Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 juli 2019

Opvallend minder wildplassers op derde dag Gentse Feesten

Opvallend minder wildplassers op derde dag Gentse Feesten

Op de derde dag van de Gentse Feesten werden opvallend minder wildplassers betrapt: slechts 32. Verder vermeden vier jongeren een GAS-boete door op acrobatische wijze een schoen uit het water te vissen, in plaats van in het water te duiken.

Lees verder

'Opvallende stijging van achtergelaten kittens'

'Het water staat ons aan de lippen', zegt Sabine Bovend'aerde, coördinator van 'Zwerfkat in Leuven' aan VRT. Uitbaters van asielen en opvangcentra kunnen de toestroom van kittens niet volgen. 'Er is een opvallende stijging van kittens tegenover de vorige jaren', zegt Patrick Vermeulen van Poezenplaneet.

Lees verder

Nederlandse actrice aangehouden voor drugsdealen op Tomorrowland

Op Tomorrowland is afgelopen weekend de Nederlandse actrice Imanuelle Grives gearresteerd, meldt het parket. Ze had verschillende soorten drugs bij zich en bij een huiszoeking op haar verblijfplaats werden nog hoeveelheden aangetroffen. Volgens de verklaring van de 34-jarige Nederlandse was ze 'zich aan het voorbereiden op een acteerrol als drugsdealer'.

Lees verder

Regering moet op zoek naar 4 miljard euro

De Belgische begroting zakt diep in het rood. 'Elk uur dat we verliezen heeft een kostprijs', reageert Open VLD-vicepremier Alexander De Croo.

Lees verder

Drenkeling gereanimeerd op Gentse Blaarmeersen

Deze namiddag kreeg de brandweer een oproep over iemand die roerloos lag in het water van de Blaarmeersen. De persoon, een man van 35 à 40 jaar, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht.

Lees verder

'Dringend nood aan plan B voor begrotingstekort'

De volgende regering moet al minstens op zoek naar 4 miljard om de oorspronkelijke begrotingsdoelstellingen te halen. Geen gezonde situatie, meent begrotingsexpert Wim Moesen. 'We tolereren veel te vaak dat politici niet met hun corebusiness bezig zijn.'

Lees verder

Moordenaar Mikey Peeters op 'Most Wanted'-lijst
De voortvluchtige Tsjetsjeen Suleyman Betelguiriev die in 2016 Brugge Mikey Peeters (19) doodstak
Lees verder

Geen koningshuis op begrafenis prinses, wél Delphine Boël

Delphine Boël (51) heeft de begrafenis van prinses Stéphanie de Windisch-Graetz bijgewoond in Brussel. Die overleed zo'n twee weken geleden, vlak voor haar tachtigste verjaardag. Ze wordt in de pers de vrouw genoemd die koningin der Belgen had kunnen zijn als de Salische wet eerder dan 1991 was afgevoerd.

Lees verder

'De maatregelen om begroting op orde te houden waren er'

Johan Van Overtveldt was tot de val van de regering in december minister van Financiën voor N-VA. Hij reageert op Radio 1 op het nieuws dat de nieuwe regering op zoek moet naar vier miljard euro om de begrotingsdoelstellingen te halen.

Lees verder

Ook de nachten blijven warm door de hittegolf

Dinsdag wordt zonnig met temperaturen tot 29 graden aan zee en 34 graden in de Kempen. De nacht blijft helder, waardoor de minima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 23 graden in het westen van het land.

Lees verder

Hoe gevaarlijk zijn die Antwerpse granaten echt?

13 aanslagen met handgranaten in anderhalf jaar in Antwerpen. Hoe gevaarlijk zijn die dingen echt? En waar komen ze vandaan?

Lees verder

'Sommige van mijn vrienden wachten tot hun vrouw drie keer is klaargekomen'

In West-Oeganda houden mannen de seksuele traditie 'kunyaza' in stand. 'Plaatselijke hotels zijn daarop voorbereid', vertelt Michael Bernard, die er woont.

Lees verder

Steekpartij aan zeedijk van Oostende: slachtoffer buiten levensgevaar, dader spoorloos

Aan de zeedijk van Oostende vond maandagavond een steekpartij plaats. Eén persoon werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De dader was dinsdagvoormiddag nog spoorloos.

Lees verder

'Droogte erger in EU door slecht watermanagement'

Volgens een studie van het WWF zijn de Europese lidstaten te weinig bezig met droogtemaatregelen. 'Slecht management van rivieren, meren en grondwater zorgt ervoor dat Europa niet genoeg waterreserves heeft', staat in het rapport.

Lees verder

HGR adviseert algemene vaccinatie tegen meningokokken

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) pleit in een nieuw advies voor algemene vaccinatie tegen meningokokken ACWY, maar niet tegen meningokokken B. Voor dat laatste moet per geval bekeken worden of vaccinatie nodig is. Het advies is dinsdag door de HGR gepubliceerd.

Lees verder

Voorbereiding op rol als drugsdealer 'verandert niets aan strafbaarheid feiten'

Een Nederlandse actrice zit in de cel op verdenking van drugshandel op dancefestival Tomorrowland. Ter verdediging zegt ze dat zich was aan het voorbereiden op een rol als dealer. 'Dat verandert niets aan de vaststelling dat ze strafbare feiten pleegde', zegt het parket van Antwerpen.

Lees verder

Twee doden op E40 na aanrijding op pechstrook

Bij een zwaar verkeersongeval op de E40 in Nevele (richting Gent) zijn twee doden gevallen. Een eerder ongeval op dezelfde snelweg, veroorzaakte vanmiddag een 12 km lange file naar zee.

Lees verder

MoMu Antwerpen en Texture Kortrijk organiseren 'Textiel in Verzet'

Het MoMu in Antwerpen en Texture Kortrijk organiseren samen 'Textiel in Verzet'. De tentoonstelling is in samenwerking met journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin.

Lees verder

Waarom het oplopende begrotingstekort onze politici niet tot daden inspireert

Terwijl het begrotingstekort aardig oploopt, neemt geen enkele politicus zijn verantwoordelijkheid en blijft het ontiegelijk rustig in de Wetstraat. Los van de hitte zijn daar best een aantal redenen voor.

Lees verder

Vanaf morgen in hele land code rood wegens hitte

Een paar dagen geleden werd code oranje al afgekondigd, maar door de extreme temperaturen zal vanaf morgen voor het hele land code rood van kracht zijn. Dat heeft het KMI zopas bekendgemaakt.

Lees verder