Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 juli 2019

Klasgenoten en ponyclub organiseren herdenking voor vermoord meisje: “Ze was zo ongelofelijk enthousiast”

Klasgenoten en ponyclub organiseren herdenking voor vermoord meisje: "Ze was zo ongelofelijk enthousiast"
Vrienden, klasgenoten en familieleden reageren droef en geschokt op het plotse overlijden van de 13-jarige K.D.H. uit Turnhout, die wellicht thuis door haar moeder werd omgebracht. De school waar ze het eerste trimester op het eerste middelbaar zat, en de club waar ze al verschillende jaren...
Lees verder

Voor het eerst ooit code rood voor hitte in België? "Gevaarlijk voor iedereen, ook mensen in goede gezondheid"
Het wordt deze week extreem warm in ons land. Zo warm zelfs dat dinsdag wordt beslist of er een code rood of alarmfase wordt afgekondigd, en dat is nooit eerder gebeurd. "Bij zo'n alarmfase is iedereen in gevaar, zelfs de mensen die in goede gezondheid verkeren", zegt Joris Moonens van het...
Lees verder

Van Quickenborne en Tommelein azen op leiderschap Open Vld
Officieel wachten ze nog tot Gwendolyn Rutten de verkiezingen uitschrijft. Maar in de coulissen zijn de eerste klappen tussen lijsttrekkers Vincent Van Quickenborne en Bart Tommelein al uitgedeeld.
Lees verder

Extra controles op gewicht voeding: 1 op 7 bevat minder inhoud dan aangegeven
Minister van Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) kondigt extra controles aan op de hoeveelheidsaanduidingen van voedingsproducten. Nu wordt bij één op de zeven controles vastgesteld dat producten in werkelijkheid minder inhoud bevatten dan aangegeven is op de verpakking.
Lees verder

Deliveropa: Jacques bezorgt op zijn 82ste frietjes nog aan huis
Hij is net 82 jaar geworden, maar toch rijdt Jacques nog rond tussen de oranje en lichtblauw gekleurde studenten die in Antwerpen maaltijden aan huis bezorgen. Drie of vier avonden per week levert hij frietjes met zijn Ford Fiesta. Omdat hij houdt van de babbeltjes met de mensen, om zijn zoon de...
Lees verder

Granaataanslag is wellicht pijnlijke vergissing
Het heeft er alle schijn van dat de onbekenden die zondagnacht twee granaten lieten afgaan in een woonwijk in Berchem, zich pijnlijk hebben vergist. Hun vermoedelijk doelwit woonde tot een paar maanden geleden in het pand, maar zou ondertussen zelfs uit Antwerpen weggetrokken zijn. De auto die in...
Lees verder

Nog geen stormloop op airco's en ventilatoren, maar verdelers zijn er klaar voor
Hoewel het de komende dagen zweten en puffen wordt, lopen we nog niet massaal naar de winkel om ons een aircotoestel, een aircooler of een ventilator aan te schaffen. "Al deze producten hebben we nog in stock, zowel online als in onze winkels", zegt Yanick De Saedeleer, woordvoerster van Mediamarkt.
Lees verder

Protest tegen boetes voor spookfietsen: "De wegbeheerder creëert idiote, fietsonvriendelijke situaties"
Tientallen fietsers zullen het geweten hebben. De Antwerpse politie controleerde vorige week speciaal op fietsers die tegen de richting in rijden. Maar fietsspecialist Renaat Van Hoof (Fietsersbond Antwerpen) vindt niet elke eenrichtingsstraat terecht.
Lees verder

Niels (33) haalt top van K2 net niet: "Ik liep het risico mijn grote teen te verliezen"
Op 700 meter van de top heeft Niels Jespers zijn beklimming van de K2 in Pakistan, de grootste berg ter wereld na de Mount Everest, moeten stopzetten. Een stuk van zijn grote teen was bevroren geraakt. "Met mijn teen zou het moeten goed komen, maar het blijft bijzonder jammer."
Lees verder

Dertig nieuwe appartementen op komst in voormalige tuin van notaris
Projectontwikkelaar Pand gaat eind dit jaar van start met de bouw van residentie De Heuvel op de Mechelbaan in Putte. Opvallend: de drie appartementsblokken, ofwel urban villa's, komen in de bestaande tuin van een voormalige notariswoning. In totaal komen er dertig wooneenheden bij. Die zijn nu al...
Lees verder

Voormalig buschauffeur schrijft boek: "In de bus heb je meer last van dronkaards dan van agressie"
"Ik ben waarschijnlijk de hoogstgekwalificeerde lijnbuschauffeur ter wereld die het zo lang heeft volgehouden", zegt Jurgen Hoefkens (54) uit Viersel. De man heeft twee universitaire diploma's op zak, maar reed elf jaar met een lijnbus. Zijn ervaringen publiceert hij nu in Het leven zoals het is:...
Lees verder

Een jaar na afscheid van Vic (6) is nieuwe baby op komst: "Hij zal nooit worden vervangen, maar we moeten verder"
Vandaag is het precies een jaar geleden dat het hartje van Vic Wanzeele (6) uit Zoersel stopte met kloppen in een Portugees ziekenhuis. Zes dagen eerder was hij in een zwembadfilter vastgezogen. De natuur kan eigenaardige sprongen maken, want uitgerekend deze week verwachten zijn ouders hun derde...
Lees verder

Filmpje van stuntelende Belgische cadetten gaat viraal: "Omarm de chaos"
Een video van Belgische cadetten wordt massaal bekeken op sociale media, maar helaas niet om de goede reden. Op de beelden is te zien hoe de jonge militairen nogal zwaar de mist in gaan bij het marcheren tijdens de militaire parade in Brussel naar aanleiding van de nationale feestdag.
Lees verder

Extra controles op gewicht voeding: 1 op 7 producten bevat minder dan aangegeven
Minister van Consumentzaken Wouter Beke (CD&V) kondigt extra controles aan op de hoeveelheidsaanduidingen van voedingsproducten. Nu wordt bij één op de zeven controles vastgesteld dat producten in werkelijkheid minder inhoud bevatten dan aangegeven is op de verpakking.
Lees verder

Huis kopen in één jaar tijd al 10.000 euro duurder: zo hoog liggen de prijzen in Vlaanderen
Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van dit jaar gemiddeld 260.145 euro. Dat is een stijging van 3,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar of een meerkost van ongeveer 10.000 euro. Dat blijkt uit de recentste Notarisbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot)....
Lees verder

Opmerkelijke oproep van KMI voor heetste dag ooit: "Kom niet buiten, neem geen risico's"
"Neem geen risico's: blijf zo veel mogelijk binnen." Die opmerkelijke oproep doet KMI-weerman David Dehenauw met de warmste dag ooit in ons land in het vooruitzicht. Het kwik kan donderdag lokaal tot 39 graden stijgen. Iedereen neemt alvast op zijn domein de nodige maatregelen.
Lees verder

Van jeugdkampen tot huisvuilophalers: zo wapenen zij zich tegen de hitte
Donderdag wordt met minstens 37 graden naar grote waarschijnlijkheid de warmste dag ooit voor ons land. Maar ook vandaag en zeker nog tot en met vrijdag lopen de temperaturen op tot een stuk in de dertig graden. En daar wordt op vele plaatsen op geanticipeerd. Uw krant deed een kleine belronde.
Lees verder

DISCUSSIE. Drugsoorlog blijft escaleren in Antwerpen: hoe moet het nu verder?
De zoveelste granaataanslag leidt ook in de Antwerpse politiek tot vragen en kritiek. Open Vld Antwerpen vraagt federale steun om de aanslagen met granaten in Antwerpen aan te pakken. Hoe moet het nu verder?
Lees verder

Twee doden bij verkeersongeval E40 Nevele
Op de E40 richting Gent, ter hoogte van de oprit Nevele, zijn bij een verkeersongeval twee personen om het leven gekomen. Dat meldt VRT NWS. Een auto, die met panne op de pechstrook stond, werd er aangereden door een vrachtwagen.
Lees verder

Treinverkeer zaterdag ernstig verstoord door staking
Door een aangekondigde staking van de onafhankelijke spoorbond OVS bij de treinbegeleiders dreigt het treinverkeer op zaterdag 27 juli de hele dag ernstig verstoord te zijn. Dit zal mogelijk hinder veroorzaken voor reizigers die rekenen op de trein om onder meer naar de kust of een festival te gaan.
Lees verder