Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 juli 2019

Kersvers parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) betrapt op dronken rijden: “Ik schaam mij diep”

Kersvers parlementsvoorzitter Kris Van Dijck (N-VA) betrapt op dronken rijden: "Ik schaam mij diep"
Twee weken nadat hij verkozen werd als voorzitter van het Vlaams Parlement, botste Kris Van Dijck (N-VA) met zijn auto op een geparkeerde aanhangwagen. Hij legde een positieve ademtest af. "Ik heb mijn lesje geleerd", zegt hij nederig.
Lees verder

Vier voetballers en een meisje dat kapper wilde worden: dit zijn de vijf jongeren die stierven bij het drama in Kortessem
De vijf jonge mensen die zaterdagochtend samen stierven bij het dramatische ongeval in Kortessem, stonden aan de vooravond van hun jonge leven. De toekomst lachte hen toe. Tot dat dramatische ongeval, waarbij de Audi A6 zich tegen de gevel van een café te pletter reed.
Lees verder

Familie rouwt om Cassandra (18), het jongste slachtoffer van het drama in Kortessem
Het enige vrouwelijke slachtoffer van het dramatische ongeval in Kortessem zaterdagochtend is de 18-jarige Cassandra Dupont uit Borgloon. Familie en vrienden van het meisje reageren verslagen. "God, ik smeek u, geef alsjeblieft ons prachtige zusje terug."
Lees verder

Koten, schulden en een prachtig kasteel: wie is de beruchte familie Appeltans?
Ondanks de stroom aan klachten en horrorverhalen blijft de Limburgse familie Appeltans massa's Leuvense koten verhuren.
Lees verder

U houdt duidelijk van uw job: maar 1 op 10 werkenden is op zoek naar nieuwe uitdaging
Nooit eerder waren zo weinig landgenoten op zoek naar een nieuwe baan. En nooit eerder waren er zoveel Belgen die resoluut antwoorden "geen interesse" wanneer ze spontaan een job aangeboden krijgen. Nochtans smeken bedrijven om nieuwe werkkrachten en staan kandidaten dus in een sterke positie om te...
Lees verder

Te veel kandidaten, te weinig postjes: kopstukken op overschot bij N-VA
Nieuwe regeringen zijn nog lang niet in zicht, maar toch is er al ­zenuwachtigheid over wie ­minister gaat worden. Zeker bij N-VA, die als voormalige regeringspartij nu kandidaten op overschot heeft. Zo gaat Vlaams minister-president Liesbeth Homans ervan uit dat ze straks weer een...
Lees verder

Familie van beloftevolle spits Mo Nitcheu (19) rouwt na drama in Kortessem: "Hij hoefde niet meer in die auto te zitten"
Vijf vrienden zijn zaterdagochtend samen gestorven, nadat de auto waarin ze zaten aan een razende snelheid op de gevel van café botste in het Limburgse Kortessem. De jonge twintigers waren op slag dood. Zelfs de twee agenten die toevallig vlakbij stonden, konden geen hulp meer bieden. "Net voordien...
Lees verder

Voormalig VRT-journalist Herman Henderickx werkte mee aan live-uitzending van de maanlanding: "Sensationeel"
"Absoluut sensationeel, historisch van onnoemelijk groot belang. Ik vind het nog altijd speciaal dat ik dat van dichtbij heb mogen meemaken." Herman Henderickx (77), ruimtevaartspecialist en oud-radiojournalist van de VRT, stond de avond en nacht van 20 op 21 juli op scherp voor de live-uitzending...
Lees verder

Eerste maanlanding op 21 juli 1969 prikkelde ook interesse in ruimtevaart in Antwerpen
Wereldwijd hebben op 21 juli 1969 om 3.56u Belgische tijd naar schatting 600 miljoen mensen live gezien hoe Neil Amstrong als eerste mens voet op de maan zette. Onder hen Egon Wojciulewicz (74) en Jef Van Camp (64), pioniers van Volkssterrenwacht Urania in Hove dat enkele weken eerder de...
Lees verder

Fietsers reageren op plannen Albertkanaal: "Goede maatregelen, maar ze komen te laat"
Nu het Antwerps stadsbestuur heeft aangekondigd dat de omgeving van de Burgemeester Gabriel Theunisbrug, over het Albertkanaal in Merksem, extra verlichting en camera's krijgt, reageren dagelijks passerende fietsers tevreden - "ook al komt de maatregel te laat". Bovendien: "Wie in deze buurt iets...
Lees verder

Een bewonerskaart voor de hele stad? In Antwerpen kan het
Steeds vaker delen Antwerpenaars een auto. Vorig jaar deelde de stad 1.124 parkeervergunningen voor deelauto's uit, twee derde meer dan het jaar voordien. Poppy, maar ook private autodelers nemen een hoge vlucht. Als een van weinige steden geeft Antwerpen autodelers enkele voordelen.
Lees verder

Uitgeweken Vlaming vermoord in Spanje
De 77-jarige Belg Daniel Pax is vrijdag vermoord aangetroffen in Spanje. De Willebroekse muzikant woonde al jaren in het Zuiden. De politie gaat uit van een roofmoord omdat de auto van Pax gestolen werd.
Lees verder

Luchtmachtbasissen moeten verbouwd worden voor F-35: 275 miljoen euro
De luchtmachtbasissen van Kleine-Brogel en Florennes hebben een facelift nodig om de F-35-gevechtsvliegtuigen te ontvangen. De kost van de verbouwingen wordt op 275 miljoen euro geraamd, schrijft De Morgen maandag.
Lees verder

Politie laat agenten al jaren giftig water drinken
Het personeel van drie Brusselse politiekazernes vreest voor zijn gezondheid, nu uit metingen blijkt dat er in het kraantjeswater giftige stoffen zitten. Zo is het loodgehalte 13 keer hoger dan de Europese norm toelaat, berichten Het Laatste Nieuws en La Dernière Heure maandag.
Lees verder

Beruchte Porsche betrokken bij zwaar ongeval in Roeselare
In Roeselare heeft zondagochtend een verkeersongeval met aardig wat materiële schade plaatsgevonden.
Lees verder

Belg (43) sterft bij ongeval in Italië, echtgenote (42) vecht nog voor haar leven
Bij een dodelijk ongeval in Italië is een 43-jarige Belg om het leven gekomen, dat melden verschillende Italiaanse kranten. Twee vrouwen, onder wie de echtgenote, geraakten ook zwaargewond.
Lees verder

Lachgaspatronen gevonden in auto na fatale crash in Kortessem
In het wrak van de gecrashte BMW, die in het Limburgse Kortessem met een hoge snelheid tegen de gevel van een café crashte, zijn een lachgaspatronen aangetroffen. Dat bevestigt het parket van Hasselt dat in het belang van het onderzoek geen verdere commentaar kwijt wil.
Lees verder

Jongen (12) bij spelen gedood door schot uit loodjeskarabijn
Een tiener uit het Henegouwse Les Bons Villers is accidenteel om het leven gekomen door een schot uit een loodjeskarabijn. Het incident deed zich vorige week voor in Villers-la-Ville, zo hebben burgemeester Emmanuel Burton en het parket van Waals-Brabant maandag een bericht van L'Avenir bevestigd.
Lees verder

DISCUSSIE. Kris Van Dijck betrapt op dronken rijden: hoe moet hij dit goedmaken?
Kris Van Dijck, de Desselse burgemeester en sinds kort ook voorzitter van het Vlaams Parlement, is vorige week betrapt op dronkenschap achter het stuur. Hij was dinsdagnacht met zijn auto op een aanhangwagen naast de weg gebotst nadat hij met vrienden op café in Dessel had gezeten. De eerste burger...
Lees verder

Explosieven gevonden in huis in Anderlecht tijdens Ronde van Frankrijk
Speurders hebben zaterdag in Anderlecht bij een huiszoeking een zak vol explosieven gevonden, dat meldt het parket van Brussel. De explosieven zouden niet bedoeld geweest zijn om een aanslag te plegen.
Lees verder