Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 juli 2019

Gemeente Mol: Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed! Tips op www.warmedagen.be

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed! Tips op www.warmedagen.be

Het KMI voorspelt voor de komende dagen bloedhete temperaturen. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen. Op de website van de Vlaamse overheid www.warmedagen.be vind je tal van voorzorgsmaatregelen die problemen voorkomen.

Lees verder

Rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heideterreinen

Burgemeester Wim Caeyers vaardigde - op advies van Brandweer zone Kempen - een rook- en vuurverbod uit in bossen, natuur- en heidegebieden. Het verbod gaat in vanaf woensdag 24 juli. Dit verbod is het gevolg van de aanhoudende droogte de voorbije weken en de hitte van deze week.

Lees verder

Gemeenteraadszitting op dinsdag 30 juli

Op dinsdag 30 juli staat een extra gemeenteraadszitting op de agenda. De vergadering start om 20 uur en gaat door in de raadzaal van 't Getouw. De zitting is – buiten het 'besloten gedeelte' –  voor elke ge├»nteresseerde vrij toegankelijk. Klik hier voor de agendapunten die worden behandeld.

Lees verder

Voorlopig geen rooiing van grote plataan op Adolf Reydamslaan

Het college van burgemeester en schepenen heeft op de zitting van 18 juli beslist om de plataan in de Adolf Reydamslaan (ter hoogte van huisnummer 1) voorlopig niet te rooien. Hiermee wordt het rooiingsbesluit van 29 mei ingetrokken. Deze beslissing laat toe om de komende weken verder te onderzoeken of het technisch haalbaar is de boom te behouden.

Lees verder