Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 juli 2019

Gemeente Beernem: Politiebesluit betreffende brandgevaar

Politiebesluit betreffende brandgevaar
Omwille van de grote hitte en extreme droogte stelt gouverneur Carl Decaluwé een verbod in voor het maken van kampvuur op het volledige grondgebied van de provincie West-Vlaanderen. Hiernaast is er een rook- en vuurverbod in de natuurgebieden, de provinciale domeinen en de bossen in de provincie. Dit besluit is met onmiddellijke ingang van kracht vanaf dinsdag 23 juli.
Lees verder

Captatieverbod: verboden water te nemen uit onbevaarbare waterlopen
Omwille van de droogte heeft de gouverneur een captatieverbod ingesteld. Vanaf vandaag is het verboden om water te nemen uit de onbevaarbare waterlopen (= beken en grachten), met uitzondering van het grondgebied ten noorden van het kanaal Brugge – Gent (= Oostkustpolder). Uitzondering: beperkt capteren van drinkwater voor eigen vee en beperkt capteren van aanmaakwater voor sproeistoffen.
Lees verder

Aangepaste openingsuren recyclagepark wegens hitte!
Door de voorspelde hoge temperaturen op woensdag 24 en donderdag 25 juli worden de openingsuren van het recyclagepark aangepast. Het recyclagepark is de voormiddag telkens open van 9.00 tot 11.45 uur. In de namiddag zal het recyclagepark gesloten zijn.
Lees verder