Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 juli 2019

Gemeente Beernem: Jeugdhuis The Nooddle in een nieuw jasje!

Jeugdhuis The Nooddle in een nieuw jasje!
Jeugdhuis The Nooddle stelt met trots het nieuwe logo voor. Ook de lidkaarten en de huisstijl hebben een metamorfose ondergaan. Wie meer wil zien van de nieuwe stijl, kan een kijkje nemen op de Facebookpagina 'The Nooddle'. Of kom eens langs in The Nooddle. Het jeugdhuis is elke vrijdag open van 20.00 tot 02.00 u!
Lees verder

Eikenprocessierups gespot in W-VL - meld de rupsen bij de Groendienst
De eikenprocessierups is de afgelopen dagen in onze provincie gesignaleerd. Nuttige diertjes, maar soms zorgen ze voor overlast en (enkel) dan moeten ze bestreden worden. Zij bezitten irriterende brandharen die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Merk je processierupsen op, meldt dit dan zeker aan onze Groendienst.
Lees verder

Dossier windmolens omgeving Merlebeek ingetrokken
NV W-Kracht heeft de aanvraag voor de exploitatie van een windturbinepark met drie windturbines in de Halvemaanstraat in Beernem ingetrokken. Eerder al verleende het college van burgemeester en schepenen ongunstig advies. Met het intrekken van de aanvraag is het dossier rond de windmolens stopgezet. De provincie zal zich dus niet meer uitspreken over de aanvraag.
Lees verder