Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 juli 2019

Gemeente Balen: Tip van de Bib: 'Het no-nonsense meditatie boek'

Tip van de Bib: 'Het no-nonsense meditatie boek'
Werkt meditatie of is het zweverig tijdverlies? Topneuroloog Steven Laureys voert al jaren onderzoek naar de eff ecten van meditatie op de hersenen.
Lees verder

Afvalkalender week 30
• vrijdag 26 juli: PMD, RESTAFVAL en GLAS (route 2) (opgelet: in juli & augustus vanaf 6u30 i.p.v. 7u)
Lees verder

Vrijdagavond 26 juli: Schoorheide afgesloten voor wielerwedstrijd
Op vrijdagavond 26 juli organiseert de Sportraad i.s.m. Balen BC een nationale tijdrit op een gesloten parcours in Schoorheide. De omloop is afgesloten van 16u tot 21u. Er is geen enkel verkeer mogelijk op een groot deel van de weg Schoorheide ('militaire baan'). De omleiding loopt via Leopoldsburg.
Lees verder

Peuterspeelpunt op 26 juli in sporthal Olmen
Baby's en peuters die nog niet naar school gaan, kunnen op vrijdag 26 juli tussen 9u en 12u samen met hun ouders binnenspringen op het 'Peuterspeelpunt' in sporthal Olmen (Schoolstraat). Op vrijdag 23 augustus is er ook nog een Peuterspeelpunt op dezelfde locatie.
Lees verder

Schoolstraat Olmen 3 weken dicht vanaf 6 augustus
Vanaf 6 augustus gaat de Schoolstraat in Olmen drietal weken dicht voor de aanleg van een nieuwe verkeersdrempel ter hoogte van de school, ter vervanging van de huidige. De uitvoering is in beton waardoor er een uithardingsperiode is van 3 weken tot eind augustus. Volg de plaatselijke omleiding.
Lees verder

Foto- en videoverslag Muziekterras in Olmen
Op donderdag 4 juli openden de Muziekterrassen in Olmen onder een stralend zonnetje: gezellig iets drinken met vrienden terwijl de kinderen zich amuseerden met de animatie. En tot slot een optreden van Lost Heroes, een coverband die een eerbetoon bracht aan overleden artiesten.
Lees verder

Foto- en videoverslag Muziekterras op Keiheuvel
Op donderdag 19 juli speelden de Muziekterrassen een thuismatch op de Keiheuvel. Kinderen amuseerden zich rot in de speeltuin en met de animatie. Maar het optreden van Domino zetten de Keiheuvel volledig op stelten: wat een opkomst, wat een muziek en wat een sfeer... Een van de betere edities!
Lees verder

BalenTV in Ultra HD 4K
De filmpjes van BalenTV worden tegenwoordig opgenomen in Ultra HD 4K. Dus als je een tv hebt van de nieuwste generatie, kan je deze filmpjes bekijken in een topkwaliteit.
Lees verder

Oppompverbod nu over volledig grondgebied van Balen door droogte
Gouverneur Cathy Berx heeft het oppompverbod uitgebreid naar het hele grondgebied van Balen (en bijna heel de provincie). Het waterpeil is kritisch laag, wat slecht is voor de waterkwaliteit. Er staan boetes op het oppompen van water uit waterlopen voor visvijvers en beregenen van velden en tuinen.
Lees verder

Stuur tijdig foto's bloemenweide in
Sinds april kon je bloemenzaad afhalen waarmee je een mooie bloemenweide kon maken in je tuin, specifiek voor vlinders en bijen. Mail voor eind augustus een foto van je eigen bloemenweide naar milieudienst@balen.be en maak kans op waardebons voor plantjes.
Lees verder

Fundels: digitale kinderboeken, ideaal voor op vakantie of in de auto
Fundels zijn digitale kinderboeken: prentenboeken voor kleuters of (AVI-)leesboekjes voor jonge lezers (6 tot 10 jaar). Bib-leden kunnen gratis Fundels downloaden via 'Mijn Bibliotheek' voor op hun tablet of smartphone, en ook offline gebruiken. Ideaal voor vakantie, op reis of in de auto.
Lees verder

Sportdienst Bleukens gesloten op donderdagavond 25 juli en 1 augustus
Lees verder

27 juli: verkeershinder door koers in Wezel
Op zaterdag 27 juli wordt de slotrit van de Antwerp Cycling Tour voor aspiranten (12-14-jarigen) gereden in Wezel. Tussen 11u en 18u zijn de straten binnen het parcours afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer. Respecteer de veiligheid van de renners aub.
Lees verder

Verschillende vacatures bij IOK
Er lopen momenteel verschillende vacatures bij IOK: technisch medewerker, ontwerpingenieur bouwkunde, stafmedewerker preventieadviseur, projectmedewerker lokaal energie- en klimaatbeleid, jurist administratief recht, deskundige preventieadviseur en deskundige beheer bedrijventerreinen.
Lees verder

Gezocht: Balense Erasmus-studenten
De dienst mondiale samenwerking nodigt alle Balense Erasmus-studenten uit op Noche del Mundo op zaterdag 12 oktober, in het kader van Pop-up Europa in Balen. Ze mogen ook foto's en ervaringen samengevat in een paar zinnen aanleveren voor een collage die getoond wordt in de Bib (20 sep-19 okt).
Lees verder

Gesignaleerd reisdocument toch teruggevonden? Gebruik het niet meer!
Heb je een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID toch teruggevonden? Gebruikt dit dan niet meer, want het is niet meer geldig. Als je met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat je het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk moet terugkeren.
Lees verder

Zwembad Keiheuvel op woe 24 en don 25 juli al open vanaf 9u30
Op woensdag 24 en donderdag 25 juli gaat het kwik richting de 40°C. Om iedereen de kans te geven om tijdig te kunnen afkoelen, zal het openluchtzwembad van recreatiedomein Keiheuvel op beide dagen al om 9u30 de deuren openen (i.p.v. 10u30).
Lees verder

Maak kans op een Europafiets met een 'Europese foto' van Balen
Met de Instagram zomerwedstrijd van de Dienst Europa Direct van de provincie Antwerpen, kan je een exclusieve Europafiets winnen als je een foto met 'een Europese dimensie' post op je Instagram. Bv. van een project met Europese steun (Leader, Efro, Life+,...). Plaats er zeker de #EuropAntwerpen bij.
Lees verder

Code oranje voor brandgevaar; code rood voor hoge temperaturen
Voor de brandgevoelige natuurgebieden heeft ANB code oranje afgekondigd: je mag niet roken of vuur maken en hou kinderen onder toezicht. Bel snel 112 als je een vuurhaard opmerkt. Het KMI kondigt code rood af, omwille van de hoge temperaturen: drink en rust voldoende en zoek een koele ruimte op.
Lees verder