Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 22 juli 2019

DISCUSSIE. Kan fikse korting jou overtuigen om meer vervuilende auto te kopen?

DISCUSSIE. Kan fikse korting jou overtuigen om meer vervuilende auto te kopen?
Veel autoverkopers bieden deze zomer grote kortingen aan op stockwagens, omdat de uitstoot van die wagens nog volgens de oude normen is gemeten. Vanaf 1 september gelden strengere normen en mogen veel oude stockwagens niet meer worden ingeschreven. Kan zo'n korting jou verleiden?
Lees verder

Dode Tomorrowland: "ernstige aanwijzingen van druggerelateerd overlijden" volgens parket
Het parket van Antwerpen gaat ervan uit dat de 27-jarige man die vrijdag onwel werd op Tomorrowland en in het ziekenhuis overleed, gestorven is aan de gevolgen van drugs. Dat blijkt uit een autopsie.
Lees verder

DISCUSSIE. Kampen onze festivals met een drugsprobleem?
Het parket van Antwerpen gaat ervan uit dat de 27-jarige man die vrijdag onwel werd op Tomorrowland en in het ziekenhuis overleed, gestorven is aan de gevolgen van drugs. Ook vorig jaar stierven twee festivalgangers. Hoe moeten we hiermee omgaan?
Lees verder

Vincent Van Quickenborne: "Open Vld heeft nieuwe voorzitter nodig, het moet veranderen"
Open Vld-kopstuk Vincent Van Quickenborne vindt dat zijn partij nood heeft aan een nieuwe voorzitter. "De partij is de laatste jaren te veel naar links opgeschoven en dat moet veranderen", zei hij zondagmiddag in VTM Nieuws.
Lees verder

Dieven stelen smartphones na aanval met pepperspray op Tomorrowland
Net zoals vorig jaar sloegen één of meerdere dieven toe op het festivalterrein van Tomorrowland. Minstens vier personen raakten hun gsm kwijt nadat er vrijdag paniek was uitgebroken toen iemand met pepperspray had gespoten.
Lees verder

Belgen lusten geen softijs meer: in twintig jaar tijd van 1.250 machines naar 200
Het einde van het ooit zo populaire softijs is nabij in België. Dat zegt producent en marktleider Carpigiani, die het aantal machines met 80% zag zakken. Op de zeedijk zien ze het succes ook wegsmelten.
Lees verder

Drugsdode ondanks nultolerantie: zo werkt het drugsbeleid op Tomorrowland
Ondanks een nultolerantie voor drugs, met ontradende banners en toegangscontroles met politiehonden, viel er op de eerste festivaldag al meteen een dodelijk slachtoffer te betreuren op Tomorrowland in Boom. Uit de autopsie bleek dat een 27-jarige Indiër zeer waarschijnlijk overleed als gevolg van...
Lees verder

De Grote Zomerbartest: Phare East in Oostende, een eiland om nog te ontdekken
Pakweg tien jaar geleden kon je het aantal zomerstrandbars aan de Belgische kust nog op één hand tellen. Vandaag heb je keuze uit meer dan honderd (!) bars. In de populairste kuststeden is het strand nu vaak zo dicht bezaaid met bars dat je in de verte nog maar amper de zee kan ontwaren. We trokken...
Lees verder

Antwerpse straatmuzikanten zetten pleintje in Avignon op stelten: "We betalen onze reis met muziek"
Violist Koen De Nef (34) uit Boom en accordeonist Steven Van Brussel (35) uit Wilrijk hebben hun eigen manier van reizen. In de plaats van als straatmuzikanten op de Meir te blijven, speelt het duo Amoerfoe op verplaatsing. De opbrengst dekt ruimschoots de reiskosten en ze leren hun vakantieoord en...
Lees verder

Fietsverzekeringen in de lift: "Vraag advies en kies op maat"
Met het groeiend aantal e-bikes is ook het aanbod fietsverzekeringen de jongste jaren spectaculair gestegen. "Tien jaar geleden was het nog een curiosum, vandaag bieden ook klassieke verzekeraars een fietsverzekering aan", zegt Wauthier Robyns van Assuralia.
Lees verder

STANDPUNT. Koning Filip spreekt taal van het volk
Ook van koning Filip mogen de regeringsonderhandelingen een stuk sneller gaan dan nu het geval is. In zijn toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, pleitte de koning afgelopen weekend voor een open dialoog. Hij wil dat alle partijen naar oplossingen zoeken. Zonder exclusieven. Dat...
Lees verder

Vlaamse Kruis verzorgt op Tomorrowland 5.000 festivalgangers: "Patiënten zijn heel open over hun drugsgebruik"
Het Vlaamse Kruis heeft afgelopen weekend in totaal vijfduizend festivalgangers in haar medische posten op het terrein van Tomorrowland verzorgd. Bijna vijftig mensen zijn naar de drie omliggende ziekenhuizen gevoerd, onder wie een kleine minderheid met intoxicatie door alcohol en drugs.
Lees verder

Youth for Climate en Anuna De Wever smeden volop plannen: "Onze acties worden dubbel zo hard na de zomer"
Heeft de Mortselse klimaatactiviste Anuna De Wever (18) de strijdbijl even begraven om van haar vakantie te genieten? Allerminst, die wordt eerder gescherpt. "In september staan we er weer. We zijn over heel België acties aan het plannen en helpen marsen organiseren in het buitenland."
Lees verder

Nieuwe granaatontploffing in Berchem, wagens en gevels beschadigd
In de Marsstraat in Berchem zijn afgelopen nacht vermoedelijk twee granaten ontploft. Dovo kwam ter plaatse, de federale gerechtelijke politie leidt het onderzoek verder.
Lees verder

Grootschalige zoekactie naar 'neergestorte' paraglider boven Tomorrowland bleek loos alarm
De hulpdiensten hebben zondagavond een grootscheepse zoekactie gehouden naar een mogelijk neergestorte paraglider in de buurt van het festivalterrein van Tomorrowland.
Lees verder

DISCUSSIE. Ga jij de klimaatspijbelaars (nog) steunen?
Heeft de Mortselse klimaatactiviste Anuna De Wever (18) de strijdbijl even begraven om van haar vakantie te genieten? Allerminst, die wordt eerder gescherpt. "In september staan we er weer."
Lees verder

De grote Laurent-show: discussie met Astrid, ongegeneerd bellen, op horloge kijken en geen handjes schudden
Hij verstuurde sms'jes tijdens het defilé en ging zelfs telefoneren toen het leger voor zijn neus marcheerde. Tikte met zijn sabel tegen de benen van zijn echtgenote Claire om haar aandacht te trekken. En weigerde bij het vertrek premier Michel en andere politici de hand te schudden. Prins Laurent...
Lees verder

Op welke plaatsen in ons land vinden we verkoeling? "Tot 7 graden warmer in de steden"
"We zijn lang voorzichtig geweest met deze voorspelling, maar de twee leidinggevende atmosferische modellen geven nu al enkele dagen dezelfde waarden aan, waardoor we een kat een kat moeten durven te noemen: donderdag wordt naar alle waarschijnlijkheid de warmste dag ooit", zegt weerman Frank...
Lees verder

Tui Fly gaat strenger toezien op regels handbagage
Luchtvaartmaatschappij Tui Fly gaat strenger toezien op de regels rond handbagage. "Passagiers durven wel eens te grote of zware koffers meenemen als handbagage en dat vertraagt het instappen", zegt woordvoerder Piet Demeyere.
Lees verder

Experts na drugsdode Tomorrowland: "Twee jaar geleden al hiervoor gewaarschuwd"
Na de drugsdode op Tomorrowland woedt het debat weer heviger dan ooit: hoe moet er met drugs worden omgegaan op een festival? "De preventie moet beter, want onze drugs zijn sterker dan in de rest van de wereld", klinkt het bij experts. "Ik heb hen hier twee jaar geleden al voor gewaarschuwd", zegt...
Lees verder