Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 juli 2019

Belgische langetermijnrente voor het eerst onder nul: wat betekent dat voor u?

Belgische langetermijnrente voor het eerst onder nul: wat betekent dat voor u?

De Belgische langetermijnrente is woensdagochtend voor het eerste in de geschiedenis negatief.

Lees verder

'Mijn grootste blunder: honderd procent polyester'
Hanne De Wyngaert startte na haar studies aan de Antwerpse Modeacademie niet bij een gekend modehuis, maar lanceerde haar eigen designlabel in Guatemala, Que Onda Vos. Sinds deze week heeft ze in Antigua haar eigen boetiekje waar ze handgeweven tapijten, plaids en sjaals verkoopt. Dit zijn haar stijlgeheimen.
Lees verder

KRC Genk rondt komst af van Colombiaanse verdediger Carlos Cuesta

KRC Genk heeft zich versterkt met de 20-jarige centrale verdediger Carlos Cuesta. Dat hebben de Limburgers laten weten. De Colombiaan komt over van Atlético Nacional in zijn thuisland en ondertekent een contract tot 2024.

Lees verder

LIVE. Wordt Oost-Europeaan voorzitter Europees parlement?
Krijgt de Bulgaarse sociaaldemocraat Sergej Stanishev de eerste 2,5 jaar het voorzitterschap van het Europees Parlement? Vanaf 9 uur kiest het Europees Parlement een nieuwe voorzitter.
Lees verder

Amerikaanse superster schoffeert Engelsen met 'smakeloze viering' op WK

Na de halve finale tussen Engeland en de VS is er veel te doen over de viering van de Amerikaanse superster Alex Morgan na haar doelpunt.

Lees verder

Mexico heeft verlenging nodig tegen Haïti en gaat naar finale van Gold Cup

Mexico heeft zich geplaatst voor de finale van de Gold Cup, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbisch gebied. De Mexicanen wonnen in de halve finale in het Amerikaanse Glendale met 1-0 van Haïti na verlenging.

Lees verder

Twegos brengt 'perfect match' in kaart
Niet alleen tussen mensen, maar ook met een werkgever bestaat er zoiets als een (perfect) match. Samen met Jurgen Noel van Twegos, dat de bedrijfswaarden in kaart brengt bij werknemers en werkgevers, bekijken we het belang van de cultural fit. "Het is een van dé elementen die bepalen of mensen bij een werkgever blijven en er ook tot hun recht komen."
Lees verder

Rebels Oostenrijk bant glyfosaat volledig

Met zijn ban op alle gebruik van glyfosaat schopt het Oostenrijkse parlement tegen Europese schenen. Tegelijk neemt het - anders dan België - een ondubbelzinnig standpunt in.

Lees verder

Timelapse toont enige volledige zonsverduistering van het jaar
Tienduizenden mensen hebben in Chili en Argentinië dinsdag naar een totale zonsverduistering gekeken, waarbij de maan zich precies tussen de zon en de aarde plaatste. Heel veel mensen verzamelden zich om het natuurfenomeen aan de hemel te bekijken. Eén van hen maakte er bovenstaande knappe timelapse van.
Lees verder

Iran gaat vanaf zondag 'onbeperkt' uranium verrijken

Iran gaat vanaf komende zondag 7 juli 'onbeperkt' uranium verrijken. Dat heeft president Hassan Rohani gezegd tijdens de ministerraad.

Lees verder

Britse politie onderzoekt overlijden Arabische kroonprins en modeontwerper
Modeontwerper Khalid Al Qasimi (39), een kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten, is maandag overleden in Londen. De doodsoorzaak is nog onduidelijk.
Lees verder

Limburgs Machiels wordt baas bij Waterleau

De discrete Limburgse milieugroep Machiels verwerft een meerderheidsbelang van 51 procent in Waterleau, het bedrijf van wijlen Luc Vriens.

Lees verder

Thomas Timmermans verkozen tot beste barman van België

Thomas Timmermans, barman van Belroy's Bijou in Antwerpen, mag zich een jaar lang de beste barman van België noemen.

Lees verder

Astmapuffers zijn echte milieuzondaars

De meest gebruikte inhalatoren voor patiënten met astma of een andere chronische longaandoening bevatten drijfgassen die slecht zijn voor het klimaat. Er bestaat nochtans een duurzaam en even werkzaam alternatief.

Lees verder

Limburgse parketmagistraat opgepakt voor witwaspraktijken

Een substituut-procureur van de rechtbank in Tongeren is dinsdag opgepakt. De man wordt verdacht van schriftvervalsing en witwaspraktijken. Dat meldt VTM Nieuws en werd aan de De Standaard bevestigd.

Lees verder

Hamilton: "De F1 saai? Oostenrijk gezien?"
Lewis Hamilton vindt dat de GP van Oostenrijk het bewijs is dat critici te snel oordelen dat de Formule 1 saai is.
Lees verder

Heel Europa feliciteert Charles Michel, behalve Waalse collega's

Het is een pijnlijke vaststelling voor een Belgische premier: terwijl zowat heel politiek Europa, Vlaanderen incluis, Charles Michel feliciteerde met zijn benoeming tot vaste voorzitter van de Europese Raad, heeft nog geen enkele Franstalige partijvoorzitter hem proficiat gewenst met zijn Europese topjob.

Lees verder

KV Oostende laat Rocky Bushiri naar Norwich City gaan

KV Oostende heeft een akkoord bereikt met Norwich City over de onmiddellijke overgang van Rocky Bushiri. Dat laat de kustploeg woensdag weten. Norwich promoveerde afgelopen seizoen naar de Premier League.

Lees verder

Raket naar de maan
Was de maanlanding fake? Het ziet er allemaal toch redelijk overtuigend uit, op Imax-formaat. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Schenken zal nooit meer hetzelfde zijn

Sinds de hervorming van het erfrecht moeten schenkingen geïndexeerd worden bij uw overlijden. Wilt u dat liever niet? Leg dan voor 1 september 2019 een 'verklaring van behoud' af.

Lees verder

Luxueus landgoed van Jackie Kennedy te koop voor 57 miljoen euro
In de Amerikaanse staat Massachusetts, niet zo ver van New York, ligt het eiland Martha's Vineyard. Vijftien jaar lang had de voormalige Amerikaanse first lady Jackie Kennedy er een landgoed: Red Gate Farm. Nu, vijftien jaar na de dood van Jackie Kennedy, verkoopt haar dochter Caroline het voor 57 miljoen euro. Kijk hierboven mee in het luxueuze landgoed vlakbij de Atlantische Oceaan.
Lees verder

Juridische strijd tegen luchtverkeersleider Skeyes nog niet gestreden

De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank in Brussel heeft zich onbevoegd verklaard in het kort geding dat Brussels Airport, Brussels Airlines, Tui fly en Swissport hadden aangespannen tegen luchtverkeersleider Skeyes.

Lees verder

Karlie Kloss over afscheid bij Victoria's Secret: 'Een belangrijk keerpunt als feministe'

Ze was lang een van de belangrijkste uithangborden van het lingeriemerk, maar in 2017 hing Karlie Kloss haar vleugels van Victoria's Secret definitief aan de haak. 'Ik wil meisjes een andere boodschap meegeven.'

Lees verder

De strijd tegen de sigarettenpeuk wordt opgevoerd

Elke dag worden 100.000 sigarettenpeuken op straat gegooid, goed voor bijna de helft van het totaal aantal zwerfvuil in Vlaanderen. Om te strijd tegen het afval aan te gaan, worden in heel Vlaanderen verschillende maatregelen genomen tegen rondslingerende peuken.

Lees verder

Wat doet een 'Europees president' eigenlijk? (En in ruil voor welk salaris?)

De kogel is door de kerk: Charles Michel wordt tot minstens mei 2022 voorzitter van de Europese Raad, of 'Europees president'. Een taak die er vooral uit bestaat bruggen te bouwen tussen de vaak kibbelende lidstaten en crisissen op te lossen.

Lees verder

Belgian Cats willen geen favorietenstatus in EK-clash met Frankrijk: "Rol van outsider zal ons beter bevallen"

De Belgian Cats wonnen dinsdag in de barrages van het EK basketbal in Belgrado met 72-67 (rust: 34-32) van Slovenië. België mag dus naar de kwartfinales, waarin het Frankrijk treft.

Lees verder

De Belgen op Wimbledon: Kirsten Flipkens moet afdruipen in tweede ronde

Kirsten Flipkens heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (zestiende finales) van Wimbledon. Later vandaag komen nog drie landgenoten in actie in het enkelspel. Greet Minnen en Alison Van Uytvanck namen de eerste horde in het dubbelspel.

Lees verder

Brusselse muurschildering Eddy Merckx ingehuldigd

Brussel is alweer een muurschildering rijker. Wielerkampioenen Eddy Merckx en Yvonne Reynders prijken voortaan op de zijgevel van het Institut des Arts et Métiers.

Lees verder

Ook Karel Geraerts vervoegt trainersstaf bij Union, assistent van T1 Thomas Christiansen

Karel Geraerts zal T1 Thomas Christiansen als assistent bijstaan bij Union Sint-Gillis. Dat heeft het Brusselse team uit 1B woensdag laten weten tijdens de voorstelling van Christiansen in het Joseph Marienstadion. Ook de Spanjaard Christian Beguer vervoegt de staf.

Lees verder

VN wil dat gedwongen terugkeer 'geredde' vluchtelingen naar Libië stopt

Naar aanleiding van de aanval op een Libisch vluchtelingencentrum contesteren de VN-organisaties voor vluchtelingen (UNHCR) en migratie (IOM) niet enkel de Libische detentiepolitiek maar ook de gedwongen terugkeer naar het land. Dat laatste lijkt een impliciete sneer naar Europa.

Lees verder

Disney geeft nieuwe beelden vrij van 'The lion king'
Binnen twee weken is de nieuwe Disney-film 'The lion king' te bekijken in de bioscoop. Dinsdag heeft Disney enkele nieuwe beelden uit de film vrijgegeven. Daarbij zien we ook hoe het er achter de schermen aan toegaat.
Lees verder

Nieuwe plannen voor station Gent-Sint-Pieters: 'dossier gedeblokkeerd'

De NMBS en de stad Gent hebben na overleg beslist om de plannen voor het station Gent-Sint-Pieters bij te sturen. Dat was nodig, want het station kreeg stilaan het statuut van eeuwige werf.

Lees verder

IJzeren lady met fluwelen handschoenen

Intelligent, meertalig en elegant, maar - als het moet - ook een keiharde onderhandelaar. Christine Lagarde lijkt alles te hebben om na het IMF ook de ECB naar haar hand te zetten. Al zijn er hier en daar wel twijfels over haar verleden.

Lees verder

Nederlander Menno Koch derde aanwinst voor Eupen

AS Eupen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Nederlander Menno Koch. Dat hebben de Oostkantonners woensdag laten weten. De 25-jarige centrale verdediger komt over van NAC Breda.

Lees verder

Prins Harry eert moeder Diana en zoon Archie in emotionele speech
Op 1 juli zou prinses Diana 58 jaar geworden zijn. Op een evenement in Londen, ter ere van de overleden prinses, gaf de Britse prins Harry dinsdagavond een speech waarin hij het had over zijn moeder. Ook Archie, zijn zoon die begin mei werd geboren, kwam even ter sprake.
Lees verder

Von der Leyen moet veel twijfels wegwerken

De Duitse minister van Defensie kwam vanmiddag al naar Straatsburg om haar critici ervan te overtuigen dat ze opgewassen is tegen de opdracht om de Commissie te leiden. De achterdocht is groot: 'Gaat ze er staan als er weer een migratie- of bankencrisis uitbreekt?'

Lees verder

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe behoudt dan toch een mandaat binnen de Belgische voetbalbond

Vorige maand legde Bart Verhaeghe zijn bestuursmandaat en vicevoorzitterschap bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) neer, maar de preses van Club Brugge gaat wel een mandaat van twee jaar aan in de nieuwe Hoge Raad van de KBVB. Dat vernam persagentschap Belga woensdag.

Lees verder

Uitdagende Instagram-account met borsten staat al offline

48 uur, zo lang konden twee Antwerpse creatievelingen stiekeme foto's van blote borsten posten op Instagram voor het account offline werd gehaald.

Lees verder

Sevilla breekt eigen transferrecord met komst Jules Koundé

De 20-jarige Jules Koundé is de nieuwe centrumverdediger van Sevilla. De Zuid-Spaanse club legde een forse transfersom van 25 miljoen euro op tafel om de Franse jeugdinternational los te weken van Girodins Bordeaux.

Lees verder

China plaatst spionage-app op gsm's van toeristen

De Chinese grenspolitie installeert spionagesoftware op de gsm's van toeristen die de autonome regio Xinjiang bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek door onder meer Süddeutsche Zeitung, The New York Times en The Guardian.

Lees verder

Prinses Haya, vrouw van emir van Dubai, gevlucht en 'vreest voor haar leven'

De vrouw van sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, die naast emir van Dubai ook de premier van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is, is weggevlucht van haar man en zou asiel aangevraagd hebben in Duitsland.

Lees verder

Hevige regenstormen teisteren zuidwesten van Japan

Terwijl in het noorden van Japan de commerciële walvisvangst weer is geopend, staat het zuidwesten onder water. Ongeveer 1 miljoen mensen kregen het advies om hun huizen uit voorzorg te verlaten.

Lees verder

België weer vol kernenergie

Kernreactor Tihange 2 is op woensdagochtend opnieuw opgestart. Dat meldt uitbater Engie Electrabel.

Lees verder

Brussel heeft eerste parking speciaal voor steps

De Brusselse gemeente Elsene probeert de op voetpaden en pleinen rondslingerende deelsteps onder controle te krijgen door speciale parkeerplaatsen voor de voertuigen aan te leggen. Woensdag verscheen de eerste in het straatbeeld, op het Heilig Kruisplein, zo meldt Bruzz.

Lees verder

Amerikaase sancties leiden tot overbelast elektriciteitsnet in Iran

Een tekort aan harde valuta drijft Iraniërs in de armen van de bitcoin. Het proces van mining, waarmee je nieuwe cryptomunten kunt verzamelen, zet het Iraanse elektriciteitsnet echter onder extreme druk.

Lees verder

Geen Europese strafprocedure voor Italië

Italië zal voorlopig geen strafprocedure opgelegd krijgen omwille van de buitensporige overheidsschuld. Dat kondigde de eurocommissaris van Financiën, Pierre Moscovici, woensdag aan.

Lees verder

Koning Filip nodigt 'Vive le Vélo' uit in zijn tuin

Het koninklijk paleis heeft de wielertalkshow van VRT, 'Vive le Vélo', en zijn presentator Karl Vannieuwkerke uitgenodigd om de uitzending na de openingsetappe in de tuin van het kasteel van Laken te houden. Vannieuwkerke ging meteen in op de uitnodiging.

Lees verder

Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht vanaf 2020

Vanaf 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen verplicht. Het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) stopt vanaf dan met het leveren van voorschriftenboekjes.

Lees verder

Rivierloodsen betwijfelen haalbaarheid nieuwe fietsbrug over Schelde

In een open brief wijst de Beroepsvereniging van Loodsen (BVL) op de mogelijke gevaren van de geplande fietsbrug over de Schelde, ter hoogte van Antwerpen-Zuid. De vereniging vreest zware hinder voor de scheepvaart en groot veiligheidsrisico's.

Lees verder

Panne bij Facebook, Instagram en WhatsApp

Facebook kampt met technische problemen. Het bedrijf hoopt de panne zo snel mogelijk op te lossen, laat een woordvoerder weten aan Belga.

Lees verder

Hoe zat het nu met die bijl in het hoofd van Bent Van Looy?
De ontknoping van Fiskepark, de reeks van en met Tomas De Soete, staat vanavond op het programma. Wie liever vrouwen ziet scoren, krijgt de mooie affiche Nederland-Zweden op het WK Voetbal voorgeschoteld.
Lees verder

Michael Matthews, Chad Haga en Cees Bol verlengen bij Sunweb

Wielerploeg Sunweb heeft woensdag de contractverlengingen aangekondigd van de Australiër Michael Matthews, de Amerikaan Chad Haga en de Nederlander Cees Bol. Ze tekenen bij tot 2021. Het nieuws komt er op de dag dat bekend werd dat Tom Dumoulin Sunweb mogelijk verlaat voor Jumbo-Visma.

Lees verder

Twee organisatoren van Vestiville zijn vrijgelaten

De organisatoren van het vorige week afgelaste festival Vestiville in Lommel, zijn woensdag vrijgelaten. Dat heeft hun advocate Joke Feytons aan VRT gemeld.

Lees verder

Vulkaan uitgebarsten op toeristische trekpleister in Italië, één dode

Een vulkaan op het Italiaanse eiland Stromboli, ten noorden van Sicilië, is woensdag uitgebarsten. Een enorme aswolk werd de lucht ingeblazen. Er viel zeker één dode.

Lees verder

Yves Vanderhaeghe haalt assistent Jordi Lemiengre van KV Oostende naar KV Kortrijk

Jordi Lemiengre vervoegt de technische staf van KV Kortrijk, zo bevestigt de eersteklasser woensdag. Hij verlaat KV Oostende, waar Lemiengre ook al samenwerkte met huidig Kortrijk-coach Yves Vanderhaeghe.

Lees verder

Straf: Antwerp speelt een heel seizoen lang voor uitverkochte Bosuil

Antwerp zal komend seizoen elke thuiswedstrijd voor een uitverkocht Bosuilstadion kunnen spelen. De club met stamnummer 1 maakte woensdag bekend dat de laatste 800 abonnementen op minder dan vier uur een afnemer hebben gevonden.

Lees verder

Yaya Touré gaat na anderhalf jaar zonder club in Chinese tweede klasse voetballen

De Chinese tweedeklasser Qingdao Huanghai heeft woensdag de komst van middenvelder Yaya Touré bekendgemaakt. De Ivoriaan, 36 intussen, zat al anderhalf jaar zonder club na zijn vertrek bij het Griekse Olympiacos.

Lees verder

Miljoen toeschouwers en zware verkeershinder verwacht in Brussel voor Tourstart

De doortocht van de Tour-karavaan in Brussel zal naar verwachting een miljoen toeschouwers op de been brengen. Vanaf donderdag, met de ploegenvoorstelling op de Grote Markt in Brussel, en tot en met zondag worden heel wat delen van de hoofdstad afgesloten en dus wordt er ook grote verkeershinder verwacht. Er wordt absoluut afgeraden om met de auto naar Brussel te komen.

Lees verder

Club Brugge klopt Nederlandse eersteklasser in oefenpot dankzij Hans Vanaken

Club Brugge won zijn eerste oefenpot in Garderen met 1-0 tegen Heracles. Clement speelde zonder typeploeg en zag dat zijn mannen pas offensief gevaarlijk werden toen Vanaken inkwam. Amper kansen, maar wel een intense en aardige partij.

Lees verder

N-VA-politica geeft medewerker bureau in haar bedrijf

'Ik heb mijn medewerker een bureau gegeven in het kantoorgebouw van het bedrijf', zegt Katrien Houtmeyers, nieuwbakken Kamerlid voor N-VA aan Belga. Het brengt een discussie over parlementairen en hun medewerkers op gang.

Lees verder

Ex-Standard-trainer Ricardo Sa Pinto gaat opnieuw aan de slag in Portugal

Ricardo Sa Pinto is de nieuwe coach van het Portugese Braga, zo maakte de club woensdag bekend. De ex-trainer van Standard tekent voor twee jaar.

Lees verder

Standard raakt niet voorbij Deense eersteklasser

Standard heeft woensdag tijdens zijn stage in het Duitse Kamen 1-1 gelijkgespeeld tegen de Deense eersteklasser Sönderjyske.

Lees verder

Officieel: Atlético Madrid betaalt 126 miljoen voor amper 19-jarige Joao Felix

Atlético Madrid en Benfica hebben woensdagavond de transfer van Joao Felix bevestigd. Het nog maar 19-jarige Portugese toptalent verhuist voor 126 miljoen euro naar Madrid, waar hij een contract van zeven jaar tekende.

Lees verder

Charleroi wint eerste oefenmatch onder nieuwe hoofdtrainer Karim Belhocine

Karim Belhocine heeft zijn eerste (oefen)match als hoofdcoach van Charleroi gewonnen met 0-2 van La Louvière. Belhocine koos voor een 3-5-2, met opvallend genoeg Penneteau in doel. Het contract van de Fransman verliep op 30 juni en door administratieve problemen raakte de verlenging nog niet in orde. De Carolo's hadden overwicht, maar pas vlak voor rust wist Perbet vanop de stip te scoren.

Lees verder

Zulte Waregem kan eindelijk eens winnen: zege tegen Cercle Brugge in oefenduel

Zulte Waregem kon eindelijk nog eens winnen in de voorbereiding. In een oefenwedstrijd heeft Zulte Waregem woensdag in Lichtervelde met 2-3 gewonnen van Cercle Brugge. Het haalde daarbij een 2-0 achterstand op.

Lees verder

Belgische linksback staat op punt mooie transfer naar Celtic te versieren

Boli Bolingoli-Mbombo (24) staat op het punt een mooie transfer naar Celtic Glasgow te versieren. Het neefje van Romelu Lukaku komt over van Rapid Wenen, waar hij het voorbije seizoen een goede beurt maakte. Met de transfer zou volgens lokale media zo'n 3,5 miljoen euro gemoeid zijn.

Lees verder

Nederlandse voetbalvrouwen staan voor het eerst in WK-finale na zenuwslopende halve finale tegen Zweden

Nederland staat voor het eerst in de finale van het WK vrouwenvoetbal. De Oranje Leeuwinnen klopten Zweden na een zenuwslopende halve finale. Pas in de verlengingen brak Jackie Groenen de ban met een raak afstandsschot. In de finale wacht met de Verenigde Staten de titelverdediger.

Lees verder

In buik geschoten zwangere vrouw niet langer aangeklaagd voor doodslag

In de Verenigde Staten is een zwangere vrouw die tijdens een ruzie in de buik werd geschoten en haar baby verloor, niet langer aangeklaagd wegens doodslag. De openbare aanklager in Jefferson County, in de deelstaat Alabama, verklaarde woensdag dat ze tot de conclusie is gekomen dat het de gerechtigheid niet ten goede zou komen indien Marshae Jones verder wordt vervolgd.

Lees verder

Washington blokkeert in VN-Veiligheidsraad veroordeling van luchtaanval in Libië

De Verenigde Staten hebben woensdag tijdens een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een unanieme veroordeling geblokkeerd van de dodelijke luchtaanval op een detentiecentrum voor migranten in de Libische hoofdstad Tripoli. Dat hebben diplomaten gemeld.

Lees verder

Minstens 27 doden bij ongeval met vissersboot in Honduras

Bij een ongeval met een vissersboot zijn voor de noordoostelijke kust van Honduras minstens 27 mensen om het leven gekomen. Dat meldt onder andere de televisiezender TN5, die een verantwoordelijke van een vissersvereniging citeert. Meer details zijn er voorlopig niet.

Lees verder

Storing bij Facebook, Instagram en Whatsapp opgelost

De technische storing bij Facebook, Instagram en Whatsapp is voorbij. De problemen zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgelost, zo heeft een woordvoerder van Facebook gemeld.

Lees verder

Huis in Geel onbewoonbaar na brand in kinderkamer terwijl kinderen alleen thuis zijn

Een felle brand heeft een gezin met vier kinderen uit Geel woensdagavond op straat gezet. Het vuur brak uit in de kinderkamer en bracht het huis heel wat schade toe.

Lees verder

Nog twee dagen warm en zonnig

Het blijft donderdag droog en zonnig. In de loop van de dag drijven er vanuit het noorden wat hoge sluierwolken over het land.

Lees verder

Peru stunt en haalt finale Copa América, Chileen is schlemiel door onbegrijpelijke misser in blessuretijd

Peru heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. De Peruanen verrasten in het Braziliaanse Porto Alegre Chili met duidelijke cijfers: 3-0.

Lees verder

Griekse schlagerzanger Costa Cordalis overleden

De Griekse schlagerzanger Costa Cordalis, beroemd geraakt dankzij het liedje 'Anita', is woensdag op 75-jarige leeftijd op Mallorca overleden, zo heeft zijn familie via zijn management bekendgemaakt.

Lees verder

Belgian Cats treffen Frankrijk om plaats in halve finales op EK én ticket voor preolympisch kwalificatietoernooi

De Belgische basketvrouwen spelen donderdag om 18 uur in het Servische Belgrado tegen Frankrijk hun kwartfinale op het EK. De inzet is groot want de winnaar plaatst zich niet alleen voor de halve finales maar is ook zeker van een ticket voor het preolympisch kwalificatietoernooi.

Lees verder

Grote verliezen door files: bedrijven A12 klagen overheid aan

Een groep bedrijven langs de A12 in Wilrijk en Aartselaar denkt eraan om de economische schade die ze lijden door files te verhalen op het Agentschap Wegen en Verkeer. Sinds de verkeerslichten daar in maart aangepast werden, is de situatie volgens hen onhoudbaar. 'We verliezen elke dag 1.680 euro aan loonkosten.'

Lees verder