Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 juni 2019

Wat gaat er om in het hoofd van Bart De Wever?

Wat gaat er om in het hoofd van Bart De Wever?
'Groeiende ergernis over 'januskop' van N-VA', dat kopte De Standaard op dinsdag. Wanneer schenkt de N-VA klare wijn over het cordon sanitaire en het al dan niet regeren met het Vlaams Belang? Die vraag beheerst de Vlaamse formatie, die haar derde week ingaat. Kamagurka beseft in de video hierboven dat het voor N-VA-voorzitter Bart De Wever niet eenvoudig is en weet wat er in zijn hoofd omgaat.
Lees verder

PS praat met PVDA over 'zo progressief mogelijke regering' in Wallonië, desnoods met gedoogsteun
PS-voorzitter Elio Di Rupo en Paul Magnette praten dinsdag voor de tweede maal met de PVDA over de mogelijke vorming van een nieuwe Waalse regering. 'We willen nog steeds een zo progressief mogelijke regering vormen', zegt Magnette dinsdag. Als de PS geen meerderheid weet te vormen met de PVDA, denkt het aan een minderheidskabinet met Ecolo en gedoogsteun van de PVDA.
Lees verder

CD&V-campagne onder het fileermes

Een twaalfkoppige werkgroep evalueert het ontgoochelende verkiezingsresultaat van CD&V. Daarin zetelen bewust geen partijtoppers.

Lees verder

Hoge Raad voor Justitie voert onderzoek naar Antwerps gerecht na moord Julie Van Espen

De Hoge Raad voor Justitie zal een bijzonder onderzoek voeren naar het Antwerps gerecht, naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen in mei. De conclusies worden na de zomer verwacht.

Lees verder

Regeren met gedoogsteun PTB, gemeend of schijnbeweging?

PS-kopstuk Paul Magnette wil, desnoods enkel met gedoogsteun van de PTB, in Wallonië een linkse regering op de been brengen. Maar hoe zuiver zijn zijn intenties?

Lees verder

Wat doe je als je werknemer kanker heeft? Deze site weet raad

Uit een onderzoek van de KU Leuven blijkt dat kmo's vaak moeite ondervinden om in werkomstandigheden de ziekte op een menselijke én rationele manier aan te kaarten. Met de steun van Kom Op Tegen Kanker stelde het onderzoeksteam van de universiteit het online platform 'Kanker & Werk' samen. Werkgevers krijgen er advies over hoe ze moeten omgaan met kanker op de werkvloer.

Lees verder

Hoe verplaatsen mensen zich in uw gemeente?
Zowel Groen als N-VA scoorden bij de voorbije parlementsverkiezingen gemiddeld beter in de gemeenten met veel bakfietsers of fietskarren. Een enigszins onverwachte relatie tussen de twee partijen, die bij veel lezers de wenkbrauwen deed fronsen. Waar bevinden zich die plaatsen met het hoogste aantal bakfietsen en karren? En hoe zit het met de populariteit van de andere vervoersmiddelen? Bekijk hoe populair elk vervoersmiddel is in uw gemeente.
Lees verder

Zonen laten geen spaander heel van hun vader op moordproces: 'Ik weet nog dat de rolstoel van mijn zus hem vaak ontglipte op de trap'

Snoeihard, onverbiddelijk, vernietigend. Het portret dat Fabienne, de ex-vrouw van Christian Van Eyken, en zijn zonen Nicolas en Julien dinsdagochtend op het moordproces van de ex-parlementariër ophingen, deed naar adem snakken. Nicolas vatte het als volgt samen: 'Papa is voor mij sindsdien een scheldwoord geworden. Als wij wisten dat hij 's avonds niet vroeg thuis zou zijn, was dat voor ons een hele opluchting.'

Lees verder

Ex-triatlete Sofie Goos krijgt eerste kindje: 'Dertig triatlons lopen gemakkelijker dan bevalling'

Sofie Goos is bevallen van een dochter, Babette. De voormalige triatlete, die in mei 2016 in volle looptraining neergestoken werd, deelde dat nieuws via sociale media. Het is haar eerste kindje.

Lees verder

Barones en Antwerps eregemeenteraadslid Pecher overleden

In Ukkel is op 26 mei barones en Antwerps eregemeenteraadslid Antoinette Pecher overleden op 92-jarige leeftijd.

Lees verder

Tom Meeuws: 'Jinnih is een geboren verbinder'

'Het enige wat Jinnih (Beels, red.) wilde zeggen, is dat de nieuwe burgemeesterbest iemand is die verbinding kan maken en de hand aan de ploeg kan slaan', zegt Antwerps schepen Tom Meeuws in Terzake, over het mogelijke vertrek van Bart De Wever (N-VA) naar het Martelaarsplein. 'Er zijn meerdere kandidaten mogelijk.'

Lees verder

Na uw data wordt nu ook uw privacy een product
Privacy is schaars en steeds meer gegeerd. En daar speelt Apple handig op in.
Lees verder

Na uw data wordt nu ook uw privacy een product

Privacy is schaars en steeds meer gegeerd. En daar speelt Apple handig op in.

Lees verder

Francesco Vanderjeugd wil voorzitter Open VLD worden
Francesco Vanderjeugd (31), de burgemeester van Staden, wil een gooi doen naar het voorzitterschap van Open VLD.
Lees verder

Familie beslist mee over levenseinde bij dementie
Bij meer dan de helft van de mensen met dementie gaat een medische beslissing vooraf aan het overlijden. Vaak na overleg met familieleden.
Lees verder

Lokaal veel regen mogelijk

Een actieve regenzone beheerst woensdag lange tijd het weerbeeld. Daarbij kan er lokaal veel regen vallen: tot meer dan 20 liter per vierkante meter, zo waarschuwt het KMI. Het weerinstituut vaardigt tot het begin van de namiddag een 'code geel' af voor de regen.

Lees verder

NMBS knipt in openingsuren van loketten in vijftigtal stations

Vanaf 5 augustus worden de openingsuren van 49 treinstations in heel het land aangepast. De loketten zullen er bijvoorbeeld 's namiddags op weekdagen of gedurende bepaalde periodes tijdens het weekend sluiten, meldt de NMBS.

Lees verder

Vertrouwen van Vlaming in nieuws blijft hoog (behalve bij jongeren)

Het vertrouwen in nieuws blijft in België relatief hoog in vergelijking met andere landen. 61 procent van de Vlaamse nieuwsconsumenten ouder dan 35 jaar vertrouwt het nieuws. Er zijn wel regionale verschillen: zo is het vertrouwen in Vlaanderen veel hoger dan in Wallonië. En ook tussen ouderen en jongeren zijn er grote verschillen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Digital News Report van het Reuters Institute for the Study of Journalism.

Lees verder

Meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom in Hasselt

In verschillende delen van de stad Hasselt is er woensdagvoormiddag geen elektriciteit. Dat melden de stad en het distributienetbeheerder Fluvius op Twitter. De panne zou mogelijk tot de middag duren, klinkt het. Volgens Fluvius zitten meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom.

Lees verder

Na man op step ook fietser in Brusselse tunnels
Nadat dinsdag beelden opdoken van een man op een elektrische step in de Hallepoorttunnel in Brussel, komen er woensdag beelden naar boven van een fietser in verschillende Brusselse tunnels. Dat ziet u in de video hierboven. Fietsen is verboden in de tunnels, de situatie is bijzonder gevaarlijk. Het is nog niet geweten wie de fietser is en of hij bestraft kan worden.
Lees verder