Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 20 juni 2019

Vox: 'We hadden de N-VA hier liever niet gezien'

Vox: 'We hadden de N-VA hier liever niet gezien'
De Spaanse uiterst rechtse partij Vox is niet zo blij dat de N-VA in dezelfde Europese fractie zit als zij. 'We would love N-VA not to be there', zo zei een van haar vertegenwoordigers vandaag.
Lees verder

Twee geradicaliseerde Oost-Vlaamse meisjes opgepakt in Parijs

In Parijs zijn vorige week vrijdag twee meisjes uit Oost-Vlaanderen opgepakt die naar eigen zeggen op weg waren naar Syrië. Dat meldt de Franse krant Le Figaro en het nieuws wordt bevestigd door het Belgisch federaal parket.

Lees verder

Prins Amedeo en echtgenote verwachten tweede kind

De oudste zoon van prinses Astrid, prins Amedeo, en zijn echtgenote Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein verwachten een tweede kind.

Lees verder

Gedetineerden kruipen op dak van gevangenis Oudenaarde

In de gevangenis van Oudenaarde voeren twee gedetineerden woensdagavond actie op het dak van het gevangenisgebouw. Het is volgens de gevangenisdirectie niet duidelijk wat de beweegredenen van de twee zijn.

Lees verder

Politie rolt internationale drugsbende op in Limburg

Woensdagochtend zijn ordediensten tegelijkertijd op 24 locaties in België, Nederland en Duitsland binnengevallen die gebruikt werden door een criminele organisatie gebruikt die in verschillende domeinen in de drugswereld actief was. In ons land werden veertien verdachten gearresteerd.

Lees verder

Deel van Aarschotstraat heet vanaf 1 januari Keulenstraat

Het deel van de Aarschotstraat tussen de Koninginnelaan en de Paleizenstraat in Schaarbeek, dat waar geen raamprostitutie is, krijgt vanaf 1 januari een andere naam. Het stuk straat heet vanaf dan de Keulenstraat, zoals in het verleden ook al het geval was. Dat heeft de gemeenteraad van Schaarbeek woensdagavond beslist. De rest van de straat blijft gewoon de Aarschotstraat.

Lees verder

Belangrijk nieuws voor alienjagers
Is er leven out there? Daar is belangrijk nieuws over. En met name over exoplaneten in de zogenaamde 'leefbare zone'.
Lees verder

Belangrijk nieuws voor alienjagers

Is er leven out there? Daar is belangrijk nieuws over. En met name over exoplaneten in de zogenaamde 'leefbare zone'.

Lees verder

Nu nog zwaarbewolkt, maar weekend wordt warm en zonnig

Donderdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt. Er vallen nog enkele buien met over het zuidoosten nog kans op een donderslag. In de namiddag wordt het overwegend droog vanaf het westen met wat meer opklaringen. De maxima schommelen van 17 tot 19 graden in de Ardennen en de kuststrook, en van 20 tot 22 graden elders.

Lees verder

Beerselse osteopaat veroordeeld voor dood van 14-jarig meisje

Christoper R., een 57-jarige osteopaat uit Beersel, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel van 2 jaar. De man is schuldig bevonden aan onwettige uitoefening van de geneeskunde, en onopzettelijke doodslag op een 14-jarig meisje.

Lees verder

Grote hagelbollen bij onweer in Wommelgem
Woensdagavond was er code oranje in de provincie Antwerpen. Het heeft in de vooravond flink geonweerd en dat ging onder meer in Wommelgem gepaard met een forse hagelbui. In de video hierboven ziet u hagelbollen zo groot als knikkers.
Lees verder

Volgende week wordt bloedheet: 'Kans op hittegolf is reëel'

Deze week schommelt het weer tussen zomerse dagen en felle onweersbuien, maar volgende week wordt beter. 'De kans op een hittegolf is reëel', zegt weerman David Dehenauw.

Lees verder

Tientallen actievoerders als verkeersslachtoffers op straat in Schaarbeek
Het burgercollectief 1030/0 voerde donderdagochtend actie voor meer verkeersveiligheid in Schaarbeek. Dat doen ze nadat vorige week een meisje van 14 werd aangereden, een van de vele ongevallen in de Brusselse gemeente. Tientallen actievoerders gingen op straat liggen als slachtoffer. Bekijk de actie in de video hierboven.
Lees verder

Benoeming topmagistraten komt op losse schroeven te staan

De vacature waarmee de eerste voorzitter van het Brusselse arbeidshof is benoemd, was onwettig. De Raad van State heeft de vacature vernietigd omwille van de taalwet in gerechtszaken. Daardoor ziet het er niet goed uit voor de Franstalige eerste voorzitters van het tweetalige hof van beroep en het arbeidshof.

Lees verder

Koning pleit in Genève voor meer sociale rechtvaardigheid

Koning Filip is donderdag in het Zwitserse Genève ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). 'Het klassieke groeimodel heeft zijn grenzen bereikt en moet worden vervangen door iets radicaal nieuws.'

Lees verder

Verdachte pakketten gevonden op spoor, treinverkeer rond Jette onderbroken

Het spoorverkeer op de lijnen tussen Jette en Asse en Jette en Ternat is onderbroken nadat er donderdagmiddag op de sporen meerdere verdachte pakketten zijn gevonden. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door de federale politie aan Belga.

Lees verder

Maar een arrestant aangehouden na Antwerpse brandstichtingen

Na de zeven arrestaties van woensdag in het kader van het onderzoek naar brandstichtingen aan auto's op 6 maart, is slechts een van de zes meerderjarige mannen door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat zegt het Antwerpse parket. Het gaat om een 23-jarige.

Lees verder

Een goede mobiscore, maar slechte lucht 'door anderen'

De Antwerpse organisatie 'Ademloos' verspreidde gisteren twee kaarten: één van de mobiscore, en een van de luchtkwaliteit in Vlaanderen. Conclusie: wie in de stadskern woont én dus alternatieven heeft voor de auto, leeft soms in de ongezonde lucht, veroorzaakt door anderen. 'We moeten ons beleid aanpassen.'

Lees verder

25 jaar cel gevorderd tegen Christian Van Eyken

De openbare aanklaagster vraagt gevangenisstraffen van 25 jaar tegen Christian Van Eyken en Sylvia B. omdat ze Marc Dellea, de ex van Sylvia B, hebben vermoord.

Lees verder

Vijf nieuwe arrestaties in onderzoek naar drugsgeweld

Bij in totaal 25 huiszoekingen in de provincies Antwerpen en Limburg zijn donderdag vijf mannen opgepakt in een onderzoek naar het Antwerpse drugsmilieu. Het gaat niet om de drie brandstichtingen van 6 maart, maar om een kortstondige ontvoering, het gooien van een granaat naar een woning en het beschieten van een woning.

Lees verder