Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 juni 2019

Stelling: files staan vol lege vrachtwagens. Check: klopt. En dat zal nog lang zo blijven

Stelling: files staan vol lege vrachtwagens. Check: klopt. En dat zal nog lang zo blijven
Een kwart van de vrachtwagens in België rijdt leeg rond. De rest van de vrachtwagens is voor amper 57% geladen. Dat is niet efficiënt en leidt tot meer files, maar een oplossing is er niet. Daarvoor is de Belgische wet te streng, onze handelsbalans te onevenwichtig en het wantrouwen om vrachten te...
Lees verder

1,6 miljoen euro voor 33 projecten rond sport en cultuur voor kansarmen
Via de inkomsten van de Nationale Loterij maakt de federale regering 1,6 miljoen euro subsidies vrij voor 33 projecten rond sport en cultuur voor kansarmen. Dat zeggen de ministers voor Armoedebestrijding Kris Peeters (CD&V) en van Begroting Sophie Wilmès (MR).
Lees verder

DISCUSSIE. Zou jij een fiets leasen via je werkgever? Of toch liever kopen?
Steeds meer bedrijven in Vlaanderen bieden hun werknemers een makkelijkere verplaatsing naar het werk aan door middel van leasefietsen. Vooral in de regio Antwerpen neemt het aantal leasefietsen toe. Zou jij een fiets leasen via jouw werkgever?
Lees verder

Agent schiet man neer in Wevelgem na aanval met schroevendraaier
In de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft de politie een man neergeschoten die eerst een agent aanviel met een schroevendraaier. De straat werd inmiddels afgesloten voor het verkeer.
Lees verder

Bart De Wever nodigt Vlaams Belang uit voor derde gesprek in Vlaamse regeringsvorming
Het Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dé vraag die de Wetstraat beheerst over de Vlaamse regeringsvorming, is of en hoe lang De Wever Vlaams Belang nog aan boord houdt.
Lees verder

Antwerpse influencer: "Ik heb besloten geen hoofddoek meer te dragen"
De Antwerpse modeblogster Sarah Dimani heeft besloten om niet langer een hoofddoek te dragen. "Geen gemakkelijke beslissing, maar het voelt wel juist voor mij", schrijft ze op Instagram.
Lees verder

Oud-senaatsvoorzitter Armand De Decker overleden
MR-politicus Armand De Decker is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden.
Lees verder

Productie en distributie van crystal meth grotendeels in handen van Mexicaanse drugskartels
De ontdekking van een productielab voor methamfetamine of crystal meth in Wuustwezel mag dan een primeur zijn voor ons land, echt verrassend is de vondst niet. In de Nederlandse grensstreek worden de jongste maanden vaker illegale meth-fabriekjes opgerold. En dat is bijzonder verontrustend nieuws.
Lees verder

Al 9 rensters beschuldigen manager: "Ik heb spijt dat ik die creep niet eigenhandig heb gestopt"
In een open brief beschuldigen nog eens vijf vrouwen wielermanager Patrick V.G. (54) van seksueel onaangepast gedrag. Dat na drie eerdere klachten. De Belgische Wielrijdersbond (KBVB) geeft hem de dwingende raad een stap opzij te zetten. Met de Amerikaanse Liz Hatch (39) besluit nog een negende...
Lees verder

Wat zijn de effecten van crystal meth? "Enorm verslavend, en na twee jaar ben je dood"
Rotte tanden, een gehavend gezicht: preventiecampagnes in de VS willen potentiële gebruikers afschrikken om crystal meth te gebruiken. "Het product is zó nefast, na een à twee jaar ben je dood", zegt Peter Blanckaert van het Belgian Early Warning System on Drugs. "Maar de vraag naar het product is...
Lees verder

STANDPUNT. "Politici die luisteren naar de kiezer hebben we al genoeg"
Enkele decennia geleden gaf ik Engels in een 5de jaar beroeps. Dertig leerlingen uit de afdelingen houtbewerking, elektriciteit, centrale verwarming en elektromechanica werden in één klas samengebracht voor de algemene vakken. Ik was 22 jaar en slaagde er uiteraard niet in om die jongens bij de les...
Lees verder

Jambon stelt zich vragen bij "irrealistische toverformules" in Vlaams Belang-programma
N-VA-kopstuk Jan Jambon stelt zich vragen bij de geloofwaardigheid van het programma van Vlaams Belang. Dat zei hij woensdag aan Terzake. "De formules zijn nogal populistisch en ik denk niet dat ze zullen werken. Maar het zou te gemakkelijk zijn om ze terug in de oppositie te duwen, want dan kunnen...
Lees verder

Belgisch megaproject rond gepersonaliseerde reclame op til
Negen Belgische media- en telecomgroepen onderzoeken of ze hun klantendata met elkaar kunnen delen om advertenties almaar persoonlijker te maken. Dat schrijft De Tijd donderdag.
Lees verder

Politie slaagt er maar niet in meer vrouwen in de rangen te krijgen
De voorbije vier jaar zijn amper 3 procent meer vrouwen aan de slag gegaan bij onze politiediensten. Bovendien hebben de meeste vrouwen dan nog administratieve en logistieke taken. Dat blijkt uit cijfers die ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) vrijgegeven heeft,...
Lees verder

Buiige dag met kans op onweer
Donderdag is het eerst op de meeste plaatsen droog met kans op een bui aan zee. In de namiddag zijn er buien in het westen en later ook in het centrum, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 17 en 20 graden bij een strakke wind, meldt het KMI.
Lees verder

Moeilijke ochtendspits op spoorlijn Antwerpen-Brussel door stroomonderbreking
Door een stroomonderbreking tussen Mechelen en Vilvoorde kunnen treinen maar over twee van de vier sporen. Ongeveer de helft van de treinen tussen Brussel en Antwerpen werd geschrapt. De hinder is dus aanzienlijk.
Lees verder

Experts over obesitas bij tieners: "Betaal maagverkleiningen ook terug voor adolescenten"
Nog geen 18 maar wel al meer dan 120 kilo, zware gezondheids­problemen, amper sociale contacten … Er zijn naar schatting honderden adolescenten in ons land die gebaat lijken bij een maagoperatie, maar die niet kunnen krijgen. Pas vanaf 18 is er een terugbetaling. Dat moet veranderen, zeggen experts...
Lees verder

Maakt Di Rupo de opening naar coalitie met N-VA? "Als staatshervorming in koelkast belandt"
Kunnen de PS en de N-VA samen een coalitie op poten zetten? Dat is de hamvraag die donderdag door RTBF voor de voeten van voorzitter Elio Di Rupo werd gegooid. "Als N-VA zijn staatshervorming van tafel haalt."
Lees verder

Komiek Kamal Kharmach zet "kontspray" in de markt: milieuvriendelijk alternatief voor vochtige doekjes
Eerder dit jaar nam de Antwerpse comedian Kamal Kharmach de beslissing om zijn donutketen Donutello te verkopen. Dat betekent niet dat hij geen ondernemer meer is. Hij heeft nieuwe, milieuvriendelijke plannen.
Lees verder

Meisje (14) in levensgevaar na vluchtmisdrijf
In Schaarbeek is een meisje van 14 levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Het meisje stak de straat over en werd gegrepen door een automobilist.
Lees verder