Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 juni 2019

Partijen vertrouwen in parlement liever op ervaring dan op vernieuwing

Partijen vertrouwen in parlement liever op ervaring dan op vernieuwing

Partijen leggen de leiding van de fracties in handen van vertrouwde gezichten: Matthias Diependaele (N-VA), Bart Somers (Open VLD), Meryame Kitir (SP.A) en Peter Van Rompuy (CD&V) blijven fractieleider. Hoewel hun partijen allemaal de verkiezingen verloren, blijkt er geen ruimte voor een fris gezicht.

Lees verder

Agent schiet man neer in Wevelgem na aanval met schroevendraaier

In de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft de politie een man neergeschoten. Hij zou een agent met een schroevendraaier hebben aangevallen.

Lees verder

Duikboot Foxtrot zegt vaarwel tegen Zeebrugge
De duikboot van Russische makelij is aan z'n laatste reis begonnen. Na twintig jaar verlaat de onderzeeër Zeebrugge om gesloopt te worden in Gent.
Lees verder

Hoe Vanderjeugd de knuppel in het haantjeshok gooit

Met de coming-out van Francesco Vanderjeugd als kandidaat-voorzitter schakelt de postjesstrijd bij Open VLD een versnelling hoger. De interne rivaliteit is terug van (nooit) weggeweest. 'Dit kunnen we geen maanden volhouden', zucht aftredend Kamerlid Luk Van Biesen.

Lees verder

Politieman krijgt vier jaar cel met uitstel voor trap naar arrestant

De Antwerpse strafrechter heeft een vroeger lid van het Snelleresponsteam (SRT) van de lokale politie van Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel omdat hij een arrestant een harde trap tegen het hoofd had gegeven.

Lees verder

De 'show' must go on in Wallonië

De PTB/PVDA gaf gisteren de brui aan gesprekken met de PS. Ecolo nam vandaag de fakkel over. Een bewogen tweedaagse in Namen. 'We verdienen beter dan de cinema die ik gisteren heb gezien.'

Lees verder

Motorrijders veroorzaken meeste overlast

Aan de files dragen ze niet bij, maar moto's kosten de samenleving meer geld dan eender welk ander vervoersmiddel door ongevallen, lawaai en luchtvervuiling.

Lees verder

Familie vermiste tiener: 'Hij kon niet wachten om naar huis terug te keren'

De Australische politie is op zoek naar Théo Hayez. De achttienjarige Brusselaar verdween in de nacht van 31 mei op 1 juni in Byron Bay, een dorpje aan de Oostkust. 'We zoeken overal', vertelt zijn nicht.

Lees verder

Federale politie verspreidt opsporingsbericht voor in Australië verdwenen Théo Hayez

De Belgische federale politie heeft woensdag een opsporingsbericht verspreid voor de 18-jarige Belg Théo Hayez. Dat kwam er op vraag van het federaal parket en in samenwerking met Childfocus.

Lees verder

Aantal asielaanvragen daalt terug tot niveau van begin 2018

De Dienst Vreemdelingenzaken registreerde vorige maand 1.813 aanvragen om als vluchteling erkend te worden, dat is een daling in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS).

Lees verder

Bart De Wever nodigt Vlaams Belang opnieuw uit

Het Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dat is aan onze redactie bevestigd. De Vlaamse formatie verloopt discreet. De Wever heeft twee gespreksrondes achter de rug. Tot nu toe is enkel PVDA afgevallen.

Lees verder

België start operaties om kinderen terug te halen uit Syrië

België heeft een principeakkoord met de Koerdische autoriteiten om kinderen van IS-strijders terug te halen uit Syrië. Dat meldt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders aan VRT.

Lees verder

Als het regent in Bilzen, druppelt het in Brussel
Bilzen gaat zondag opnieuw stemmen. Achter een ruw lokaal titanengevecht gaat een verkiezing met nationale allures schuil, met dank aan het signaal van 26 mei en de formatiegesprekken met Vlaams Belang.
Lees verder

Crystal meth-lab opgerold in Wuustwezel
De politie heeft vorige week in Wuustwezel een groot drugslabo opgerold. In een afgelegen varkensboerderij werd er crystal meth, een synthetische harddrug, gemaakt. In totaal werden zeven mannen opgepakt.
Lees verder

Voormalig senaatsvoorzitter Armand De Decker is overleden

De voormalige liberale voorzitter van de Senaat en ex-burgemeester van Ukkel Armand De Decker is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat hebben zijn familie en de huidige burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) bekendgemaakt.

Lees verder

Peter* deed zijn coming out op zijn 60ste: 'Pas toen heb ik beseft hoezeer het al die jaren op mij gewogen heeft'
Wat richt de liefde zoal aan – ten goede en ten kwade? Welke vormen en gedaanten neemt ze aan? Journaliste Eva Berghmans zoekt het uit. Met verhalen in de krant. En in deze podcast.
Lees verder

Peter* deed zijn coming out op zijn 60ste: 'Pas toen heb ik beseft hoezeer het al die jaren op mij gewogen heeft'

Wat richt de liefde zoal aan – ten goede en ten kwade? Welke vormen en gedaanten neemt ze aan? Journaliste Eva Berghmans zoekt het uit. Met verhalen in de krant. En in deze podcast.

Lees verder

Wisselvallig weekend op komst

In het grootste deel van het land begint de dag weliswaar droog, maar dat beeld verandert in de loop van de dag. Ook het komende weekend zal het weer nogal wisselvallig zijn.

Lees verder

Treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen verstoord door kapotte stroomkabel

Op de spoorlijn tussen Brussel en Antwerpen zijn donderdagochtend tussen Vilvoorde en Mechelen in beide richtingen slechts twee van de vier sporen beschikbaar. Heel wat treinen zijn afgeschaft, de anderen hebben vertraging.

Lees verder

De Croo: 'Teruggehaalde IS-weeskinderen allemaal gescreend'

Veiligheidsdienst Ocad heeft de zes weeskinderen van Belgische IS-strijders al geëvalueerd, en komt tot de vaststelling dat het 'aanvaardbaar' is hen terug te halen. Dat zegt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD). De operatie om hen naar ons land te brengen, is momenteel aan de gang.

Lees verder