Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 juni 2019

Oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker is overleden

Oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker is overleden

De voormalige liberale voorzitter van de Senaat Armand De Decker is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hij heeft er een lange carrière opzitten in de Senaat, die hij met vuur verdedigde. De Decker gold ook als een van de defensiespecialisten van de MR. Vorig jaar verliet hij die partij, nadat hij in verdenking werd gesteld in Kazachgate.

Lees verder

Cartoon van de dag - juni 2019
Elke dag brengt De Standaard nieuwe cartoons van huiscartoonist Lectrr.
Lees verder

Belangrijkste ijshockey-match van het seizoen: Saint-Louis wint voor het eerst Stanley Cup

Saint-Louis heeft voor de eerste keer de Stanley Cup, de trofee voor het beste team in de Noord-Amerikaanse ijshockeyliga NHL, gewonnen. De Blues versloegen woensdag Boston met 4-1. Saint-Louis verloor al drie keer de finale (1968, 1969, 1970).

Lees verder

FORMATIEBLOG. Di Rupo sluit coalitie met N-VA niet langer uit
Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag bij hem uitbrengen. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. in Brussel zou er aan Waalse kant al een akkoord zijn. De PS neemt ook in Wallonië het voortouw.
Lees verder

Treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen nog tot vanmiddag verstoord
Op de spoorlijn tussen Brussel en Antwerpen zijn donderdagochtend tussen Vilvoorde en Mechelen in beide richtingen maar twee van de vier sporen beschikbaar. Dat zal nog tot de middag voor problemen zorgen.
Lees verder

Speurhonden zoeken naar vermiste Belg in Byron Bay

De Australische politie heeft donderdag speurhonden ingezet tijdens de zoekacties naar de Belgische jongen die sinds eind mei in Byron Bay wordt vermist. De zoekacties concentreren zich op enkele plaatsen, met name het oosten en noordoosten van het plaatsje en op Belongil Beach, vlakbij de jeugdherberg waar Théo Hayez (18) logeerde.

Lees verder

VRT-journalist Riadh Bahri stapt in het huwelijksbootje

VRT-journalist Riadh Bahri heeft op Twitter heuglijk nieuws aangekondigd. Binnenkort stapt hij namelijk in het huwelijksbootje met zijn vriend Niels.

Lees verder

Di Rupo zalft en slaat over mogelijke regering met N-VA

PS-voorzitter Di Rupo lijkt nu toch minder stellig een mogelijke coalitie met N-VA af te wijzen. In een gesprek met de RTBF zei hij 'geen partij te willen uitsluiten', al maakte hij meteen daarna in een tweet duidelijk maar een koele minnaar van die optie te zijn.

Lees verder

Lichtende nachtwolken zichtbaar over ons land

Vannacht was er een zeldzaam natuurfenomeen te zien boven Nederland en ons land: de lichtende nachtwolken. Wolken die normaal niet zichtbaar zijn, maar tussen eind mei en midden juli weerkaatsen ze het licht van de zon en zijn ze wel zichtbaar, legt weerman Frank Deboosere uit op zijn website.

Lees verder

Nieuw uit het labo: mushroombrownies en zwammenvinyl
De natuur is één groot biolab. Ga je ermee aan de slag, dan kom je algauw terecht in voedings- en materiaalinnovatie. Alvast één spoor naar de 'bioberoepen' van de toekomst leidt naar … paddenstoelen. Paddenstoelenkweker ligt dan voor de hand als beroep, maar het kan (véél) hipper.
Lees verder

Meisje (14) in levensgevaar na vluchtmisdrijf in Schaarbeek

In Schaarbeek is donderdagochtend rond 8 uur een meisje van veertien levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Het meisje stak de straat over en werd gegrepen door een automobilist, bevestigt een woordvoerder van de politiezone Brussel Noord aan De Standaard.

Lees verder

Meteen kraker op eerste speeldag in Premier League, kalender (met voor het eerst korte winterstop!) voorgesteld

Vicekampioen en Champions League-winnaar Liverpool start het nieuwe seizoen in de Premier League op vrijdag 9 augustus met een thuiswedstrijd tegen promovendus Norwich City, zo bleek donderdag bij de voorstelling van de kalender.

Lees verder

De Standaard zoekt getuigenissen van leerkrachten over 'onhandelbare' leerlingen
De binnenlandredactie van De Standaard is op zoek naar getuigenissen: bent u een leerkracht die weet hoe het voelt als kinderen woede-uitbarstingen in de klas hebben?
Lees verder

Nog drie patiënten in het ziekenhuis na legionella-besmetting

Drie patiënten verblijven nog steeds in het ziekenhuis nadat vorige maand legionella uitbrak in de Gentse haven. Een van de patiënten ligt op intensieve zorgen.

Lees verder

'Dinner in the Sky' kiest voor Brussels water

Het gastronomische concept Dinner in the Sky siert van 13 tot 23 juni de skyline boven het Brusselse kanaal. Op 50 meter hoogte serveren 12 topchefs hun 22 gasten een diner met een uniek uitzicht op de hoofdstad.

Lees verder

Canvas gaat 'Chernobyl' uitzenden… in 2020

Canvas heeft de uitzendrechten verworven van de succesreeks van dit moment, 'Chernobyl'. De vijfdelige HBO-reeks wordt vanaf april 2020 uitgezonden. Bekijk de trailer van de reeks hierboven.

Lees verder

John Stewart heeft impact: Congres keurt wet over vergoedingen 9/11-hulpverleners goed

Dinsdag lag in het Amerikaanse Congres de toekomst van het compensatiefonds voor hulpverleners tijdens nine eleven op tafel. De verontwaardigde reactie van het aanwezige tv-gezicht en acteur John Stewart deed stof opwaaien, maar miste zijn doel niet.

Lees verder

Golf van steunbetuigingen voor demonstranten Soedan op sociale media

De afgelopen dagen veranderden heel wat gebruikers van Facebook, Twitter en Instagram hun profielfoto in een blauw vierkant, de favoriete kleur van een van de demonstranten die om het leven kwam bij de bloedige protesten in Soedan.

Lees verder

Opening of optisch bedrog van Elio Di Rupo?

PS-voorzitter Elio Di Rupo deed vanmorgen een 'Michelleke': hij kwam terug op zijn eerdere veto tegen de N-VA, op voorwaarde dat die haar communautaire eisen (opnieuw) vijf jaar in de koelkast steekt. De N-VA geeft voorlopig geen krimp. De vraag is ook wat Di Rupo precies bedoelt: op Twitter leek hij de deur meteen weer dicht te gooien. Het schimmenspel zet zich voort.

Lees verder

'Veel Schaarbeekse chauffeurs hebben lak aan elke regel'

Een 14-jarig meisje is in levensgevaar, nadat ze werd aangereden in Schaarbeek. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Het is al het vijfde gelijkaardige ongeval op amper drie weken tijd. 'De keuze voor écht veilige infrastructuur, wil de politiek niet nemen.'

Lees verder

SpaceX deelt knappe beelden van raket die door mist breekt
Het ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft gisteren opnieuw zijn Falcon 9-raket gelanceerd. Het bedrijf deelde na de lancering deze indrukwekkende beelden van de raket die door de dikke mist breekt.
Lees verder

F1-piloot verjaagt inbrekers uit zijn huis: "Hij is een held"
De Franse F1-piloot Romain Grosjean wordt door zijn vrouw als een held beschouwd nadat hij twee inbrekers uit hun huis heeft gejaagd.
Lees verder

Reusachtige stofstorm trekt over Texas
Drone-beelden hebben vastgelegd hoe een Texaans stadje helemaal verzwolgen raakt door een enorme stofstorm.
Lees verder

Ze weten nog niet waar ze zullen spelen maar Lokeren hervat nu al de trainingen, met Lorenzo Staelens als assistent

Donderdagvoormiddag heeft Sporting Lokeren, onder leiding van Glen De Boeck, de trainingen hervat. Zo'n vijftigtal fans maakten deze eerste oefensessie op de jeugdterreinen van het Daknamstadion mee.

Lees verder

Chauffeur van De Lijn rijdt tegen rijrichting in om file te ontwijken
De Lijn roept een buschauffeur op het matje nadat die dinsdagavond tegen de rijrichting was ingereden om een file te ontwijken. "We gaan hem op de verkeersregels wijzen", klinkt het. De buschauffeur was trouwens lang niet de enige die de verkeersregels overtrad op dat drukke punt in de Vlaams-Brabantse gemeente Ternat. "We zijn op de hoogte van de moeilijke situatie", reageert schepen Gunter Desmet.
Lees verder

William en Kate leren schapen scheren
Prins William en z'n vrouw Kate hebben tijdens een rondreis in de noordelijke provincie Cumbria een nieuw talent ontdekt.
Lees verder

Tom Dumoulin: "Als knie niet verbetert, dan heeft de Tour niet zoveel zin"

Na het afhaken van Chris Froome werd Tom Dumoulin door velen naar voren geschoven als dé topfavoriet voor de Tour de France. Maar de Nederlandse kopman van Team Sunweb herstelt zelf nog steeds van zijn val in de Giro. Meer zelfs, hij sukkelt in de Dauphiné nog steeds met de knie en maakt zich zelfs luidop zorgen: "Als die niet verbetert, dan heeft de Tour voor mij niet zoveel zin", klinkt het gefrustreerd.

Lees verder

Zon in zicht: warmer weekend en volgende week barbecueweer

De komende dagen kunnen er lokaal nog een stevige bui en zelfs onweders plaatsvinden, maar vanaf het weekend wordt het opnieuw droog. Ook het kwik gaat de hoogte in: brede opklaringen en temperaturen boven de 25 graden brengen de zomer (even) terug.

Lees verder

Zo kiest de Conservatieve Partij een nieuwe leider

Nadat Theresa May eind mei haar ontslag aankondigde, is de Conservatieve Partij begonnen aan een zoektocht naar een nieuwe leider. De echte afvalrace start donderdag, maar het duurt zeker nog een maand tot de winnaar bekend is.

Lees verder

David Goffin zonder al te veel problemen naar kwartfinale grastoernooi Rosmalen

David Goffin (ATP 33) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/635.750 euro).

Lees verder

Mexico verkoopt presidentieel vliegtuig om migratieplan te financieren

Sinds de Verenigde Staten dreigde hun importheffing op te krikken, zit een migratieakkoord met buurland Mexico in het verschiet. Om de maatregelen over de toestroom van vluchtelingen vanuit Centraal-Amerika naar de VS te bekostigen, wil het land onder andere geld inzamelen met de verkoop van het presidentieel vliegtuig.

Lees verder

Opnieuw olietankers aangevallen in Golf van Oman

Twee olietankers zijn zwaar beschadigd geraakt na een vermoedelijke aanval in het gebied tussen van Saudi-Arabië, Iran en Oman. Het personeel is wel in veiligheid gebracht. Wie achter de aanslagen zit, is voorlopig onduidelijk.

Lees verder

Motorcrosser Clément Desalle met succes geopereerd aan dubbele beenbreuk na zware crash

Clément Desalle is met succes geopereerd aan de dubbele beenbreuk die hij zondag overhield aan zijn zware valpartij in de eerste reeks van de Grote Prijs motorcross van Rusland, zo deelde zijn team Kawasaki donderdag mee.

Lees verder

UEFA richt streaming platform op, Bundesliga krijgt eigen kanaal

De UEFA heeft zijn nieuwe mediaplatform UEFA.tv voorgesteld. De Europese voetbalbond wil daar niet alleen wedstrijden, maar ook allerlei "extra's" uit de voetbalwereld op streamen. De UEFA heeft met de Duitse voetballiga DFL een overeenkomst gesloten voor een specifiek kanaal met beelden uit de Bundesliga.

Lees verder

Nieuwe nethoofden voor Radio 1, Radio 2 en MNM

Jan Knudde, momenteel nethoofd van Radio 2, zal vanaf oktober de leiding bij Radio 1 op zich nemen. Rino Ver Eecke vervangt Knudde als nethoofd van Radio 2. MNM, de jongerenradio waar Ver Eecke nu aan het hoofd staat, zal dan weer geleid worden door Annemie Gulickx. Dat meldt de VRT donderdag in een persbericht.

Lees verder

Van gemanipuleerde grijpkranen tot kromme geweerlopen: wat is waar van de truken van de foor?

In Antwerpen is de jaarlijkse Sinksenfoor gestart. Bezoekers gaan ernaartoe met een volle portemonnee én de hoop om naar huis te stappen met een prijs. Maar hoe groot is de kans dat je daar in de geur van smoutebollen en hamburgers een beer grijpt of die gigantische tv wint? Wat is er aan van de ­truken van de foor? We vroegen het op de foorkramer af, tijdens de Kortrijkse kermis.

Lees verder

Boris Johnson maakt favorietenrol waar in eerste ronde voorzittersverkiezingen Conservatieve Partij

Topfavoriet Boris Johnson heeft de eerste ronde van de voorzittersverkiezingen van de Conservatieve Partij afgetekend gewonnen met 114 van de 313 stemmen (36%). Kandidaten Esther McVey en Andrea Leadsom, de enige twee vrouwelijke kandidaten, en Mark Harper vallen af.

Lees verder

Southampton rondt komst af van Standard-spits Moussa Djenepo

Moussa Djenepo verlaat Standard Luik voor de Engelse eersteklasser Southampton, zo maakten beide clubs donderdag bekend. De twintigjarige Malinese international ondertekent er een contract voor vier seizoenen.

Lees verder

Brussel pakt uit met straatkunst van Bruegel

In de Brusselse Marollen wordt kunstenaar Pieter Bruegel gevierd. Voor de 450ste verjaardag van zijn overlijden werden, onder leiding van het collectief Farm Prod, veertien nieuwe muurschilderingen toegevoegd aan het Street Art Parcours van Brussel-stad.

Lees verder

Wie zijn de zes IS-weeskinderen die gerepatrieerd worden?
De overbrenging van zes Belgische IS-kinderen van Syrië naar ons land is een kwestie van hooguit een paar dagen. De kinderen werden gisteren door de Koerdische autoriteiten in het Al Hol-kamp overgedragen aan Belgische diplomaten.
Lees verder

Tijdstraf Vettel zindert na: Ferrari laat klacht bij FIA vallen, maar plant nog juridische stappen

Ferrari heeft de klacht bij autosportfederatie FIA tegen de tijdstraf die Sebastian Vettel zondag de zege kostte in de Grote Prijs van Canada ingetrokken. De renstal liet eerder weten in beroep te gaan, maar officieel kan er geen klacht worden ingediend bij de FIA tegen een straf die tijdens de race is uitgedeeld. Toch hoopt Ferrari nog via een andere mogelijkheid in beroep te gaan.

Lees verder

Zaterdag begint Copa America: Brazilië opent toernooi met twijfels, Messi wil oogsten met Argentinië

Gastland Brazilië en Bolivia trappen vrijdag (zaterdagochtend in België) in São Paulo de 46e editie van de Copa America op gang. De Seleção is zoals altijd topfavoriet, maar moet het zonder goudhaantje Neymar stellen, out met een enkelblessure. Lionel Messi hoopt met Argentinië eindelijk te oogsten.

Lees verder

Lonely Planet tipt 10 beste Europese bestemmingen

Elk jaar tipt reisgids Lonely Planet verschillende reisbestemmingen. Op de 'Best in Europe'-lijst prijkt Slovenië bovenaan, samen met toppers zoals IJsland, Spanje en Italië. Maar ook Liechtenstein, Bosnië-Herzegovina en Schotland worden geprezen.

Lees verder

Judoka Dirk Van Tichelt wil comeback maken op WK

Judoka Dirk Van Tichelt (35) staat sinds vorige week donderdag opnieuw op de tatami, nadat hij in januari zijn voorste kruisband van zijn rechterknie scheurde. In februari ging de 'Beer van Brecht' onder het mes, waarna een lange revalidatie volgde. "Het is mijn doel om mijn rentree te vieren op het WK in Tokio (25/08-1/09)", zo verklaarde hij donderdag op een persmoment in de Japanse ambassade in Brussel.

Lees verder

Real Madrid breekt nu al transferrecord… en koopwoede is nog niet gestild

Na vijf jaar zonder al te spraakmakende versterkingen en uitgaven, draait de clubkas van Real Madrid momenteel overuren. Met de overgang van de Fransman Ferland Mendy werd het transferrecord wat betreft inkomende transfers uit 2009 al gebroken, zo berekende de Madrileense huiskrant Marca donderdag.

Lees verder

'57 procent kans op recessie in komende twee jaar'

De economische groei neemt verder af en door de capriolen van de Amerikaanse president Donald Trump kan hij tot stilstand komen. Tijd om over te stappen naar meer defensieve aandelen, zegt ING Bank.

Lees verder

Proximus lanceert vernieuwd tv-platform, nieuwe decoder en geen prijsverhoging

Proximus steekt zijn tv-aanbod in een nieuw jasje en geeft het ook een nieuwe naam: Proximus Pickx.

Lees verder

Zulte Waregem heeft met huurling Dimitri Oberlin eerste versterking te pakken, opvolger van Theo Bongonda

Zulte Waregem heeft zich versterkt met de 21-jarige aanvaller Dimitri Oberlin. De in Kameroen geboren eenmalige Zwitserse international wordt door Essevee voor één seizoen gehuurd met aankoopoptie van het Zwitserse Bazel, zo maakte de club donderdag bekend.

Lees verder

Brussel verwacht komende dagen witte rook

Voor de Brusselse regering is de landing in zicht. Alles wijst erop dat de Nederlandstalige meerderheid van Groen, Open VLD en One.Brussels aan Franstalige zijde aangevuld wordt met PS, Ecolo en Défi. 'Een slecht scenario', aldus een ontgoochelde MR. De partij doet een ultieme oproep aan de PS om dezelfde meerderheden te vormen op álle niveaus.

Lees verder

Wesley Moraes van Club Brugge voor recordbedrag op weg naar Aston Villa

Wesley Moraes verlaat Club Brugge en trekt naar Aston Villa in de Premier League. De 22-jarige Braziliaanse spits doet de kassa rinkelen bij Blauw-Zwart want het transferbedrag zou 25 miljoen euro bedragen en dat is een recordtransfer voor beide ploegen én voor de Belgische Jupiler Pro League, alleen Youri Tielemans vertrok destijds voor dezelfde som van Anderlecht naar Monaco.

Lees verder

Overstroming zorgt voor waterval vlakbij huis
In het noorden van Italië hebben ze de afgelopen weken veel regen gezien. De grote overstromingen zorgden ook voor een nieuw natuurfenomeen in de streek.
Lees verder

Eerste profzege Remco Evenepoel is een feit! En hoe? Toptalent wint solo tweede etappe Belgium Baloise Tour

Waar won Remco Evenepoel zijn eerste profkoers? In Zottegem, op donderdag 13 juni, de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. In een bewogen etappe van Knokke-Heist naar Zottegem ontsnapte Campenaerts op iets meer dan tien kilometer van de finish, aanvankelijk in het gezelschap van Victor Campenaerts. Toen Campenaerts onderuit ging, lag de zege voor het grijpen voor het jonge supertalent. Ploegmaat Fabio Jakobsen rondde het ploegsucces af met een tweede plaats.

Lees verder

Berichtenapplicatie in Hongkong krijgt te maken met cyberaanval, vermoedelijk vanuit China

Te midden de clash tussen de Hongkongse bevolking en de regering over een nieuwe uitleveringswet, ondervond berichtenservice Telegram een cyberaanval. De CEO van Telegram tweette dat de oorsprong van de aanval waarschijnlijk in China ligt.

Lees verder

Juridische strijd rond Assange kan nu helemaal losbarsten
De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Sajid Javid, heeft een Amerikaans uitleveringsverzoek voor WikiLeaks-oprichter Julian Assange goedgekeurd. Het Amerikaanse gerecht wil Assange vervolgen voor 18 aanklachten van spionage en vermeende medewerking aan hacking.
Lees verder

En toen waren ze nog met zeven, maar Boris staat ruim op kop

De Conservatieve parlementsleden scharen zich steeds meer achter Boris Johnson als de man die Theresa May moet opvolgen. In de eerste ronde haalde hij veruit de meeste stemmen.

Lees verder

Drie topchefs verzorgen menu op 'WeCanDance'

Voor het driedaagse dancefestival WeCanDance in Zeebrugge werkt de organisatie dit jaar samen met drie topchefs en West-Vlaamse landbouwers.

Lees verder

Racing Genk heeft Theo Bongonda officieel te pakken: duurste transfer ooit tussen Belgische clubs

Racing Genk heeft met Zulte Waregem een akkoord bereikt omtrent de transfer van Theo Bongonda. De 23-jarige flankaanvaller ondertekent er een contract tot 2023, zo maakte Racing Genk donderdag bekend.

Lees verder

Ongelofelijk: Wout van Aert wint nu ook massasprint in de Dauphiné!

Wout van Aert heeft de dag na zijn tijdritzege nu ook de vijfde rit in de Dauphiné gewonnen, hij was in Voiron de snelste in een massasprint. De alleskunner haalde het voor de Ier Sam Bennett en de Fransman Julian Alaphilippe, en zit zo nog steviger in de groene en witte trui. De Brit Adam Yates (Mitchelton-SCOTT) blijft aan de leiding in het algemene klassement.

Lees verder

Studenten Antwerpse modeacademie maken brillen voor Komono

Het Belgische accessoirelabel Komono werkte samen met vier masterstudenten om een capsulecollectie brillen te ontwikkelen.

Lees verder

Hevige hinder op Antwerpse Ring na ongeval: 'De avondspits loopt in het honderd'

Op de Antwerpse Ring is het lang aanschuiven na een ongeval net voor Antwerpen-Zuid. Bij het ongeval zat een van de bestuurders gekneld, die moest bevrijd worden. 'Tijdens de avondspits in en rond Antwerpen zullen de pendelaars hier nog heel veel last van ondervinden. Die loopt in het honderd', aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Chris Froome ligt in ziekenhuis maar wint plots Vuelta van 2011 na schorsing voor toenmalig winnaar Juan José Cobo

De Internationale Wielerunie UCI heeft de Spaanse voormalige wielrenner Juan José Cobo een schorsing van drie jaar gegeven wegens overtredingen op de antidopingwetgeving, zo maakte de UCI donderdag bekend.

Lees verder

Vlaams Belang wil tekst en uitleg over repatriëring IS-weeskinderen

Vlaams Belang wil dat de regering in lopende zaken in het parlement uitleg geeft over de beslissing om zes kinderen van Belgische IS-strijders terug te halen naar België. De uiterst-rechtse partij meent dat de regering haar afspraken niet nakomt.

Lees verder

Wolvenkop van 40.000 jaar oud gevonden in Siberië
Een toevallige passant zag een kop van een wolf liggen langs een rivier. Wetenschappers ontdekten dat de wolvenkop zo'n 40.000 jaar oud is. Het reusachtige exemplaar is uitstekend bewaard gebleven.
Lees verder

De oplichter getuigt

In de actua-programma's veel aandacht voor de IS-kinderen die gerepatrieerd worden, en voor de aankomst van Eden Hazard bij de Spaanse voetbalclub Real Madrid. National Geographic reconstrueert de zaak rond Bernie Madoff, een van de grootste oplichters ooit.

Lees verder

België mag negenduizend tickets verkopen voor Olympische Spelen 2020

Voor het Belgische publiek zijn er 9.000 tickets beschikbaar voor de Olympische Spelen van volgend jaar in de Japanse hoofdstad Tokio.

Lees verder

Pukkelpop verrast: tweede meest beluisterde artiest ter wereld, toch niet op het hoofdpodium

Grote verrassing bij de bekendmaking van het tijdsschema van Pukkelpop: Billie Eilish speelt op zondag in de Dance Hall. Hoe belandde dé hype van het jaar in een relatief kleine tent?

Lees verder

Verdachte gearresteerd voor aanrijding meisje en vluchtmisdrijf in Schaarbeek

De politie heeft een verdachte gearresteerd, nadat donderdagochtend in Schaarbeek een meisje van veertien levensgevaarlijk gewond geraakte bij een aanrijding. De bestuurder pleegde daarbij vluchtmisdrijf.

Lees verder

LIVE. Al 50.000 fans wachten in stadion Real Madrid op komst Eden Hazard
Eden Hazard wordt om 19 uur voorgesteld in het Santiago Bernabeu-stadion als nieuwe speler van Real Madrid. Tienduizenden fans zijn naar het stadion gekomen om zijn eerste baltoetsen in het shirt van de Galácticos te aanschouwen. Volg de voorstelling hier live.
Lees verder

Bondscoach Roberto Martinez verwacht veel van Hazard bij Real: "Eden zal Spaanse voetbal veranderen"

De transfer van Eden Hazard naar Real Madrid gaat in Spanje over ieders lippen. Ook bondscoach Roberto Martinez verwacht veel van de Rode Duivel in de Primera Division. "Eden gaat de toekomst van het Spaanse voetbal veranderen", vertelde Martinez donderdag op Radio Marca. Real stelt Hazard later op de dag voor in Santiago Bernabéu.

Lees verder

Jonas Ivens verlaat Waasland-Beveren om assistent te worden van Clement bij Club Brugge

Assistent-trainer Jonas Ivens verlaat na drie seizoenen Waasland-Beveren. Hij wordt assistent-trainer bij Club Brugge waar hij opnieuw samen gaat werken met hoofdtrainer Philippe Clement en assistent-trainer Johan Van Rumst.

Lees verder

Magnette stelt noodregering voor van één jaar
Op de RTBF heeft Paul Magnette (PS) een opmerkelijk voorstel gelanceerd: een noodregering van één jaar. De constatering is immers dat de PS geen federale regering wil vormen met de N-VA en de N-VA niet met de PS.
Lees verder

Timmy Simons blijft dan toch bij Club Brugge als jeugdtrainer

Timmy Simons trekt niet naar zijn vroegere club Lommel, waar hij trainer kon worden. De 42-jarige oud-Rode Duivel kiest voorlopig nog niet voor een functie als T1 – hij heeft ook niet het vereiste diploma – en blijft gewoon bij Club Brugge, waar hij de U16 onder zijn hoede zal nemen.

Lees verder

Real Madrid onthult rugnummer van Eden Hazard nog niet

Eden Hazard heeft bij zijn nieuwe club Real Madrid nog geen rugnummer gekregen. De Rode Duivel werd donderdag in een uitzinnig Santiago Bernabéu aan de fans voorgesteld, maar droeg hierbij een shirt zonder rugnummer.

Lees verder

VS: 'Iran is verantwoordelijk voor aanval op olietankers'

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft Iran er donderdag van beschuldigd 'verantwoordelijk' te zijn voor de aanvallen op olietankers in de Golf van Oman.

Lees verder

Oostende houdt Antwerp Giants af en is voor achtste keer op rij Belgisch kampioen basketbal

Oostende heeft zich donderdagavond voor de achtste keer op rij tot Belgisch kampioen in het basketbal gekroond. In de eigen Versluys Dôme hielden de Oostendenaars de Antwerp Giants een beslissende derde keer af: 69-62.

Lees verder

Trump kondigt vertrek aan van woordvoerster Witte Huis

Sarah Huckabee Sanders stopt eind deze maand als woordvoerster van het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump donderdag aangekondigd.

Lees verder

Yellow Tigers lijden in Nations League nipte nederlaag tegen Dominicaanse Republiek

In hun twaalfde wedstrijd in de Nations League volleybal hebben de Yellow Tigers (FIVB-19) donderdag een 3-2 nederlaag geleden tegen de Dominicaanse Republiek (FIVB-10). De setstanden waren 21-25, 25-22, 21-25, 25-14 en 15-11.

Lees verder

Verdachte van terreur Christchurch pleit onschuldig

De dader van de aanslagen op twee moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch, Brenton Tarrant, pleit onschuldig. Dat heeft zijn advocaat vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Zwitsers hooggerechtshof blijft bij voorlopige opschorting testosteronregels voor atlete Semenya

Het Zwitsers hooggerechtshof heeft donderdag het beroep van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) tegen zijn beslissing om de testosteronregels voor Caster Semenya tijdelijk op te schorten, verworpen. Dat liet het hof donderdag weten in een mededeling.

Lees verder

Cipier van gevangenis Andenne gearresteerd voor drugshandel

Een cipier van de gevangenis van Andenne is donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst voor drugshandel binnen de instelling. Dat verklaart het parket van Namen, dat de berichtgeving van RTL Info bevestigt.

Lees verder

Waarom het terughalen van kinderen van IS-strijders zo gevoelig ligt
De ontslagnemende regering haalt zes kinderen van IS-strijders terug uit Syrië. Die beslissing doet veel stof opwaaien.
Lees verder

Waarom het terughalen van kinderen van IS-strijders zo gevoelig ligt

De ontslagnemende regering haalt zes kinderen van IS-strijders terug uit Syrië. Die beslissing doet veel stof opwaaien.

Lees verder

België gaat zwaar onder de lat met klimaatplan
Met de huidige plannen om de uitstoot van transport terug de dringen, halen we de klimaatdoelen nooit. De ngo T&E geeft ons land een schamele 23 op 100.
Lees verder

Koning Filip openhartig: 'Ik had een moeilijke schooltijd'

Koning Filip (59) heeft als tiener leerproblemen gehad en moest zich door zijn middelbare schooltijd worstelen. In een opvallend openhartig gesprek met vroege schoolverlaters bevestigde hij de vermoedens die daarover al lang bestaan. Dik 40 jaar later is het nog steeds een trauma. Het verklaart mede waarom hij zijn zoon Emmanuel naar een school voor kinderen met leerachterstand heeft gestuurd.

Lees verder

Hoe exclusief bent u? Doe de test
Hoe vaak komt u in contact met iemand met een beperking? En weet u zich dan een houding te geven, of dénkt u dat enkel? Kijk hoe diep het water is tussen u en iemand met een beperking, en doe de test. U ontdekt meteen of u nog last hebt van koudwatervrees, of niet bang bent om in een nieuw avontuur te duiken.
Lees verder

Hele dag geen treinen tussen Sint-Niklaas en Temse door bliksem

Er kunnen de hele dag geen treinen rijden tussen Sint-Niklaas en Temse, zo waarschuwt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Lees verder

Met regen het weekend in, volgende week warmer

Wie had gehoopt op een zomers zonnig weekend, kan dat vergeten. Na een wisselvallige vrijdag begint het weekend met nieuwe regen- en onweersbuien. Volgende week voorspelt het KMI warmer weer.

Lees verder

Basketbalgeschiedenis: Toronto Raptors gaan winnen in Oakland en pakken allereerste NBA-kampioenschap

Het is gebeurd: de Toronto Raptors hebben zich tot kampioen van de NBA gekroond. Onder leiding van Finals MVP Kawhi Leonard wonnen ze de zesde wedstrijd tegen de Golden State Warriors met 110-114, goed voor een onoverbrugbare 4-2-voorsprong. Geen derde titel op rij dus voor GSW, wel de allereerste in de geschiedenis van het Canadese team.

Lees verder

Vijf jongeren schuldig aan moord op jongen met mentale beperking na urenlange foltering en vernedering

Vijf jongeren uit het Waalse Hoei zijn door het Luikse assisenhof schuldig bevonden aan moord op de licht gehandicapte Valentin Vermeesch (18). Daarnaast acht de jury hen ook schuldig aan onder meer marteling en aanranding van de eerbaarheid. De vijf hadden de tiener urenlang gefolterd en vernederd en vervolgens geboeid in de Maas gegooid.

Lees verder

Studio Tarara wint in Berlijn

Op het Berlin International TV Series Festival heeft productiehuis Shelter de award voor beste serie gewonnen voor Studio Tarara.

Lees verder