Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 juni 2019

NMBS knipt in openingsuren van loketten, vakbonden misnoegd

NMBS knipt in openingsuren van loketten, vakbonden misnoegd
Vanaf 5 augustus worden de openingsuren van 49 treinstations in heel het land aangepast. De loketten zullen er bijvoorbeeld 's namiddags op weekdagen of gedurende bepaalde periodes tijdens het weekend sluiten, meldt de NMBS. De socialistische vakbond bij het spoor is niet te spreken over de aankondiging.
Lees verder

De 'show' must go on in Wallonië

De PTB/PVDA gaf gisteren de brui aan gesprekken met de PS. Ecolo nam vandaag de fakkel over. Een bewogen tweedaagse in Namen. 'We verdienen beter dan de cinema die ik gisteren heb gezien.'

Lees verder

Motorrijders veroorzaken meeste overlast

Aan de files dragen ze niet bij, maar motorfietsen kosten de samenleving meer geld dan eender welk ander vervoersmiddel door ongevallen, lawaai en luchtvervuiling.

Lees verder

Familie vermiste tiener: 'Hij kon niet wachten om naar huis terug te keren'

De Australische politie is op zoek naar Théo Hayez. De achttienjarige Brusselaar verdween in de nacht van 31 mei op 1 juni in Byron Bay, een dorpje aan de Oostkust. 'We zoeken overal', vertelt zijn nicht.

Lees verder

Meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom in Hasselt

In verschillende delen van de stad Hasselt was er woensdag een tijdlang geen elektriciteit, vanaf 12 uur was er opnieuw stroom. Dat melden de stad en distributienetbeheerder Fluvius op Twitter. Volgens Fluvius zaten meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom, de oorzaak was een kortsluiting in een middenspanningscabine.

Lees verder

Man die neergeschoten werd door agent overlijdt aan verwondingen

In de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem heeft de politie een man neergeschoten. Hij had een agent met een schroevendraaier aangevallen, in het gezicht en in de borststreek. De man van 37 is overleden in het ziekenhuis, meldt VTM Nieuws en bevestigt het parket.

Lees verder

Jambon heeft vragen bij 'irrealistische toverformules' van Vlaams Belang

N-VA-kopstuk Jan Jambon stelt zich vragen bij de geloofwaardigheid van het programma van Vlaams Belang. 'Hun formules zijn nogal populistisch en ik denk niet dat ze zullen werken', zei Jan Jambon vanavond in Terzake. Maar het zou te gemakkelijk zijn om ze terug in de oppositie te duwen, want dan kunnen ze verder met irrealistische toverformules kiezers trachten te lokken.' Vlaams Belang mag wel nog eens op gesprek bij Vlaams formateur Bart De Wever.

Lees verder

België onderhandelt over terugkeer IS-weeskinderen

Ons land heeft een principeakkoord met de Koerdische autoriteiten in Irak om kinderen van Belgische IS-strijders te repatriëren.

Lees verder

Oud-Senaatsvoorzitter Armand De Decker is overleden

De voormalige liberale voorzitter van de Senaat Armand De Decker is woensdag op 70-jarige leeftijd overleden. Hij heeft er een lange carrière opzitten in de Senaat, die hij met vuur verdedigde. De Decker gold ook als een van de defensiespecialisten van de MR. Vorig jaar verliet hij die partij, nadat hij in verdenking werd gesteld in Kazachgate.

Lees verder

FORMATIEBLOG. Di Rupo sluit coalitie met N-VA niet langer uit
Informateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders werken verder aan hun opdracht, en moeten op 17 juni opnieuw verslag bij hem uitbrengen. In Vlaanderen werkt Bart De Wever (N-VA) in alle stilte verder en begint hij aan een derde gespreksronde. in Brussel zou er aan Waalse kant al een akkoord zijn. De PS neemt ook in Wallonië het voortouw.
Lees verder

Treinverkeer tussen Brussel en Antwerpen nog tot vanmiddag verstoord
Op de spoorlijn tussen Brussel en Antwerpen zijn donderdagochtend tussen Vilvoorde en Mechelen in beide richtingen maar twee van de vier sporen beschikbaar. Dat zal nog tot de middag voor problemen zorgen.
Lees verder

Di Rupo zalft en slaat over mogelijke regering met N-VA

PS-voorzitter Di Rupo lijkt nu toch minder stellig een mogelijke coalitie met N-VA af te wijzen. In een gesprek met de RTBF zei hij 'geen partij te willen uitsluiten', al maakte hij meteen daarna in een tweet duidelijk maar een koele minnaar van die optie te zijn.

Lees verder

Meisje (14) in levensgevaar na vluchtmisdrijf in Schaarbeek

In Schaarbeek is een meisje van veertien levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat. Het meisje stak de straat over en werd gegrepen door een automobilist.

Lees verder

De Standaard zoekt getuigenissen van leerkrachten over 'onhandelbare' leerlingen
De binnenlandredactie van De Standaard is op zoek naar getuigenissen: bent u een leerkracht die weet hoe het voelt als kinderen woede-uitbarstingen in de klas hebben?
Lees verder

Nog drie patiënten in het ziekenhuis na legionella-besmetting

Drie patiënten verblijven nog steeds in het ziekenhuis nadat vorige maand legionella uitbrak in de Gentse haven. Een van de patiënten ligt op intensieve zorgen.

Lees verder

Opening of optisch bedrog van Elio Di Rupo?

PS-voorzitter Elio Di Rupo deed vanmorgen een 'Michelleke': hij kwam terug op zijn eerdere veto tegen de N-VA, op voorwaarde dat die haar communautaire eisen (opnieuw) vijf jaar in de koelkast steekt. De N-VA geeft voorlopig geen krimp. De vraag is ook wat Di Rupo precies bedoelt: op Twitter leek hij de deur meteen weer dicht te gooien. Het schimmenspel zet zich voort.

Lees verder

'Veel Schaarbeekse chauffeurs hebben lak aan elke regel'

Een 14-jarig meisje is in levensgevaar, nadat ze werd aangereden in Schaarbeek. De dader pleegde vluchtmisdrijf. Het is al het vijfde gelijkaardige ongeval op amper drie weken tijd. 'De keuze voor écht veilige infrastructuur, wil de politiek niet nemen.'

Lees verder

Chauffeur van De Lijn rijdt tegen rijrichting in om file te ontwijken
De Lijn roept een buschauffeur op het matje nadat die dinsdagavond tegen de rijrichting was ingereden om een file te ontwijken. "We gaan hem op de verkeersregels wijzen", klinkt het. De buschauffeur was trouwens lang niet de enige die de verkeersregels overtrad op dat drukke punt in de Vlaams-Brabantse gemeente Ternat. "We zijn op de hoogte van de moeilijke situatie", reageert schepen Gunter Desmet.
Lees verder

Van gemanipuleerde grijpkranen tot kromme geweerlopen: wat is waar van de truken van de foor?

In Antwerpen is de jaarlijkse Sinksenfoor gestart. Bezoekers gaan ernaartoe met een volle portemonnee én de hoop om naar huis te stappen met een prijs. Maar hoe groot is de kans dat je daar in de geur van smoutebollen en hamburgers een beer grijpt of die gigantische tv wint? Wat is er aan van de ­truken van de foor? We vroegen het op de foorkramer af, tijdens de Kortrijkse kermis.

Lees verder

Wie zijn de zes IS-weeskinderen die gerepatrieerd worden?
De overbrenging van zes Belgische IS-kinderen van Syrië naar ons land is een kwestie van hooguit een paar dagen. De kinderen werden gisteren door de Koerdische autoriteiten in het Al Hol-kamp overgedragen aan Belgische diplomaten.
Lees verder