Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 juni 2019

Gemeente Mol: Iconische acaciaboom in Heidehuizen mag op het kruispunt blijven staan

Iconische acaciaboom in Heidehuizen mag op het kruispunt blijven staan

De acaciaboom op het kruispunt Heidehuizen – Sparrenstraat moet toch niet gerooid worden. Tijdens de storm van enkele dagen geleden brak een grote tak af, wat de boom minder stabiel maakte. Een boomdeskundige werd meteen aangesteld. Die verwijderde de grote afhangende tak en voerde verschillende testen uit. Mits plaatsing van nieuwe kroonankers en gerichte snoeiwerken kan de iconische boom toch een vaste waarde blijven in de kern van Heidehuizen. De groendienst zorgt voor jaarlijkse controles om de toestand van de boom op te volgen.

Lees verder

Wijk Vrijgoed in Wezel ingehuldigd als 'Gezellige buurt 2018'

Op 12 juni werd in Wezel officieel de 'Gezellige buurt 2018' ingehuldigd. Voortaan vind je in de wijk Vrijgoed een bordje met het opschrift 'Gezellige buurt 2018'. Een aantal bewoners van de wijk woonden de onthulling van het bordje bij.

Lees verder

Nog vrije plaatsen voor Grabbelpas zomervakantie. Schrijf nu in!

Op 24 mei werd het inschrijvingsprogramma van Grabbelpas zomervakantie opnieuw opengezet. Dit betekent dat je online mag inschrijven voor activiteiten waarvoor nog plaatsen vrij zijn, en dit tot twee dagen voor de activiteit plaatsvindt. Kijk snel, want er zijn nog heel wat vrije plaatsen in te vullen. Online inschrijven doe je via www.gemeentemol.be/grabbelpas.

Lees verder

Nieuwe openingsdatum openluchtzwembaden Vita Den Uyt: zondag 16 juni!

Na een weekje uitstel opent zwembad Vita Den Uyt op zondag 16 juni de deuren van de vernieuwde openluchtzwembaden. Alles staat op z'n plek, de waterspeeltuin is volledig klaar, de grasmatten aan de beterhand en het weer ziet er ook veelbelovend uit! Iedereen is welkom vanaf 10 uur om een zomers plonsje te wagen.

Lees verder