Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 juni 2019

Gemeente Mol: Gemeentebestuur distantieert zich van ‘Groepsaankoop energie Wikipower’

Gemeentebestuur distantieert zich van 'Groepsaankoop energie Wikipower'

Het gemeentebestuur distantieert zich van de oproep van de firma Wikipower voor een zogeheten groepsaankoop energie waarover vele inwoners de voorbije dagen een brief ontvingen. De oproep met als titel 'het beste groepsaankoop aanbod voor energie van 2019 is verlengd. Proficiat!' heeft op geen enkele manier een link met het gemeente- of provinciebestuur. Wij staan als gemeentebestuur op geen enkele manier garant voor de kwaliteit van het aanbod, de prijzen en de dienstverlening.

Lees verder

Tijdelijke verkeersmaatregelen voor veilige uittocht Legacy Festival

In overleg met de organisatie en de politie voert het gemeentebestuur op zaterdag 15 juni een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in om de uittocht na afloop van Legacy Festival op het Zilvermeer geordend te laten verlopen. Zo geldt er voor de auto's een verplichte rijrichting bij het verlaten van de parkings. Daarnaast roepen we festivalgangers op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Lees verder

Postelsesteenweg N136 volledig open vanaf vrijdagavond 14 juni

Op vrijdagavond 14 juni gaat de Postelsesteenweg N136 tussen Soef in Balen en de Kiezelweg in Rauw opnieuw open voor alle verkeer. Het afgelopen anderhalf jaar werd langs dit traject over een achttal kilometer vrijliggende fietspaden aangelegd, samen met een nieuw wegdek en energiezuinige ledverlichting. De realisatie van dit project betekent een enorme stap voorwaarts voor de fietsveiligheid in beide gemeenten.

Lees verder

Rauw ziet heel wat toekomstmogelijkheden in parochiekerk

De inwoners van Rauw delen grotendeels dezelfde visie over de toekomst van 'hun' parochiekerk. Dat bleek donderdagavond 6 juni op de startavond over de herbestemming van de parochiekerk van Rauw. Door de drukke bezetting van het nabijgelegen ontmoetingscentrum Hof van 't Rauw zien de bewoners van Rauw mogelijkheden om het kerkgebouw op termijn in te schakelen als extra polyvalente locatie voor socio-culturele en ceremoniële activiteiten. De komende maanden gaat een werkgroep van bewoners aan de slag om dit basisidee verder uit te werken.

Lees verder