Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 juni 2019

Gemeente Deerlijk: 26/06 - Portland (try-out)

26/06 - Portland (try-out)

Drie jaar geleden behaalde Portland een plaats in de finale van Humo's Rock Rally en vorig jaar werden ze tot winnaar van Studio Brussels 'De Nieuwe Lichting' gekroond. Met de singles 'Pouring Rain' en 'Lucky Clover' veroverden ze het Belgische muzieklandschap in een mum van tijd. Recent brachten ze nog een nieuwe single uit ('Expectations') die op heel wat positieve commentaren kon rekenen.

Lees verder

11de Boekenmarkt in het museum

Het museum opent op 30 juni terug haar deuren voor de jaarlijkse Boekenmarkt, die nu al aan de elfde editie toe is en een blijvend succes blijkt. Meer dan tweeduizend geschonken boeken staan er te koop aan een spotprijsje, en dit nog tot 20 oktober.

Lees verder

Startschot Tapijtsgeest

Tapijtsgeest; kom naar het startmoment op 5 juni

Op woensdagavond 5 juni geven we (Erfgoed Zuidwest) het startschot van Tapijtsgeest. Met dit publieksproject zet erfgoed zuidwest het komende jaar de geschiedenis van tapijt, velours en ander pooltextiel in de verf. Na de tweede wereldoorlog wordt Zuid-West-Vlaanderen immers een speler van wereldformaat op het vlak van tapijten en meubelstoffen. De kiem van deze industrieën gaat terug tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. 

Lees verder

Met de bezembus door berg en dal

Onze gemeentelijke Werkgroep Erfgoed van Deerlijk organiseert op Open Monumentendag 2 rondritten met als gids Jan Vanoverberghe, coördinator van Heemkring Dorp en Toren vzw. GSM: 0472 27 02 21.

De thema's zijn folklore, landschappen en het Verzet (WO II). Het is bijna dag op dag 75 jaar geleden dat onze streken in 1944 bevrijd werden.

Lees verder