Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 juni 2019

Gemeente Balen: Diensten gesloten op pinkstermaandag 10 juni

Diensten gesloten op pinkstermaandag 10 juni
Op pinkstermaandag 10 juni zijn de gemeentediensten (gemeentehuis, VC De Kruierie, Bib, sportdienst Bleukens), het ocmw-huis, Den Travoo, IOK-recyclagepark, Kikoen Balen en de wijkpost van de politie gesloten.
Lees verder

Leren composteren op zaterdag 8 juni
Nu zaterdag 8 juni (10u-15u) geven de composteermeesters op de compostdemonstratieplaats achter het containerpark (Puttestraat 23) doorlopend praktische uitleg over composteren. Met gratis composteersessies om 10u30 en 13u30. Beginners en gevorderden welkom, attentie voor elke bezoeker.
Lees verder

Schoolfeest 9 juni: Freinetschool De Klimboom
Lees verder

ViA-mobiel over uitkeringen en subsidies (13 juni)
Op donderdag 13 juni rijdt de ViA-mobiel voorlopig voor de laatste keer uit. Je kan van 17u tot 20u terecht bij dit mobiel sociaal infopunt op de parking van Kinereva (Kerkstraat 51, tegenover Ooms) voor vragen, informatie en advies over uitkeringen en subsidies.
Lees verder

Tip van de Bib: Film 'Maudie'
Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen.
Lees verder

Balense scholen beloond voor acties tegen zwerfvuil
Drie Balense scholen (De Puzzel Schoor, 't Graantje en curieuzeneuzen) hebben een cheque overhandigd gekregen als beloning voor hun strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. Scholen, verenigingen of buurten die volgend schooljaar ook willen deelnemen aan Operatie Proper, kunnen vanaf nu inschrijven.
Lees verder

Meerhoutsebaan onderbroken t.h.v. Straal
Na de plaatsing van de asfaltonderlaag op de Meerhoutsebaan is er een sterk verhoogd gebruik door niet-plaatselijk verkeer aan onaangepaste snelheden. Voor de veiligheid van bewoners en werklieden en de goede voortgang van de werken, werd beslist om de doorgang te verhinderen ter hoogte van Straal.
Lees verder

Peuterspeelpunt met voorleesmoment op 14 juni
Lees verder

Afvalkalender week 24
• vrijdag 14 juni: RESTAFVAL en GLAS (route 1)
Lees verder

Zoek jij mee naar de Kruierie-stoel op maandag 10 juni?
Op maandag 10 juni staat de Kruierie-stoel vanaf 10u10 weer ergens in Balen. Wie er als eerste in zit met het juiste voorwerp, wint een prijzenpakket. Locatie en voorwerp maken we maandag om 10u10 pas bekend. We geven je nu al wel een tip over het voorwerp dat je moet meebrengen...
Lees verder

Geen uurbonnetje? Schrijf in voor activiteiten 'KiXs en Kuren' vanaf 12 juni
Ook wie geen uurbonnetje heeft aangevraagd, kan vanaf woensdag 12 juni inschrijven voor de KiXs en Kuren-activiteiten aan de balie van VC De Kruierie. Vul vooraf het activiteitenformulier (zie downloads) in, zo ben je sneller geholpen.
Lees verder

Bezetting activiteiten 'KiXs en Kuren' na eerste inschrijfdag
Op donderdag 6 juni vond de 1e inschrijfdag voor de KiXs en Kuren-activiteiten met uurbonnetje plaats. Bekijk de voorlopige bezetting bij 'downloads'. Op vrijdag 7 juni is de 2e inschrijfdag met uurbonnetje. Vul vooraf het activiteitenformulier (zie 'downloads' in, zo ben je sneller geholpen).
Lees verder

Geen groepsaankoop groene energie meer vanuit provincie
De provincie Antwerpen heeft beslist om geen samenaankoop groene stroom en gas meer te organiseren. Je kan natuurlijk nog altijd inschrijven op groepsaankopen van andere organisaties. Of vergelijk zelf energiecontracten via de V-test. In het najaar plant de milieudienst hier een infosessie over.
Lees verder

Opmetingen in omgeving Ossenberg
Lees verder

Infosessie evenementenloket op 13 juni
Lees verder

Buitenlandse reis? Vraag tijdig de juiste documenten aan
De zomervakantie komt eraan. Als je naar het buitenland gaat, zorg dan tijdig dat je reisdocumenten in orde zijn. Het duurt enkele weken vooraleer een identiteitskaart of reispas klaar is. Een spoedprocedure kost al snel meer dan 100 euro. Denk ook aan een kids-ID voor kinderen onder de 12 jaar.
Lees verder

Wat deden de Olmenaren met hun Buurtbudget? Ontdek het op 15 juni!
Een jaar geleden stelde een Leaderproject een Buurtbudget van 8.000 euro ter beschikking aan de Olmenaren om hun buurt aangenamer te maken. Iedereen is welkom op zaterdag 15 juni om 13u30 aan de Pastorij, waar de realisaties (een tent, buurtbank, bijenhotel en Boskapelwandeling) voorgesteld worden.
Lees verder

Weet jij de Kruierie-stoel staan?
Herken je de locatie op deze foto? Rep je dan als de bliksem hierheen en wie weet ben jij onze allereerste winnaar! Tip: Hier vallen alle puzzelstukjes mooi in elkaar. Breng een penseel mee.
Lees verder

Voorleesverhaaltje met knutselstaartje op 15 juni
Lees verder

Strijd mee tegen armoede en ga aan de slag als buddy voor kansarme Balenaars
De vzw ArmenTeKort wil in samenwerking met het ocmw ook in Balen kansarmoede aanpakken door buddy's te koppelen aan buurtgenoten die minder kansen kregen. Heb jij interesse om buddy te worden? Op maandag 24 juni krijg je om 19u in Den Travoo alle info over o.a. de opleiding en het traject.
Lees verder

Bezetting activiteiten 'KiXs en Kuren' na inschrijfdagen met uurbonnetje
Op 6 en 7 juni vonden de inschrijfdagen voor de KiXs en Kuren-activiteiten met uurbonnetje plaats. Bekijk de voorlopige bezetting bij 'downloads'. Vanaf woensdag 12 juni kan je ook zonder uurbonnetje inschrijven. Vul vooraf het activiteitenformulier (zie 'downloads') in, zo ben je sneller geholpen.
Lees verder

Schoolfeest 16 juni: Klavertje Vier (Olmen)
Lees verder

Schoolfeest 15 juni: De Puzzel (Schoor)
Lees verder

Postelweg volledig open vanaf vrijdagavond 14 juni
Op vrijdagavond 14 juni gaat de gewestweg N136 (Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg-Postelsesteenweg) tussen Soef in Balen en de Kiezelweg in Mol-Rauw opnieuw open voor alle verkeer. Deze 8 km vrijliggende fietspaden betekenen een enorme stap voorwaarts voor de fietsveiligheid in beide gemeenten.
Lees verder