Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 juni 2019

DISCUSSIE. Moet een maagverkleining ook bij minderjarigen kunnen?

DISCUSSIE. Moet een maagverkleining ook bij minderjarigen kunnen?
Er zijn naar schatting honderden adolescenten in ons land die gebaat lijken bij een maagoperatie, maar die niet kunnen krijgen. Pas vanaf 18 is er een terugbetaling. Moet dat veranderen?
Lees verder

België haalt zes IS-wezen terug: "Kinderen niet straffen voor onvergeeflijke fouten van ouders"
België gaat zes weeskinderen van IS-strijders dan toch terughalen. Eigenlijk was het de bedoeling om niet te communiceren over de operatie tot die voorbij was, maar door een Koerdisch persagentschap ligt het nieuws toch op de straatstenen. Politiek is het alvast een explosief dossier. N-VA schiet...
Lees verder

Na dood van 5-jarig zoontje zijn ouders bijna al zijn spaargeld kwijt aan de overheid
Miserie bovenop onmetelijk verdriet: dat is wat een gezin uit Oudsbergen is overkomen. Eerst verloor het gezin hun 5-jarig zoontje door een spijtig ongeval. En wat later blijkt dat de ouders bijna al het spaargeld van hun zoontje kwijt zijn aan de overheid. De familie wil dan ook graag dat het...
Lees verder

Verdachte van aanrijding met vluchtmisdrijf in Schaarbeek gearresteerd
De politie heeft een verdachte van het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek, waarbij donderdagochtend een 14-jarig meisje levensgevaarlijk gewond raakte.
Lees verder

PS-kopman Magnette stelt noodregering van één jaar zonder N-VA voor: "We moeten creatief zijn"
PS-kopstuk Paul Magnette zegt dat er geen federale regering komt met PS en N-VA. Op de RTBF lanceerde Magnette donderdagavond de piste van een soort noodregering, bestaande uit de huidige regeringspartijen MR, Open VLD en CD&V, uitgebreid met socialisten en groenen.
Lees verder

Kris Peeters treuzelt met overstap naar Europa, binnen CD&V groeit wrevel
Binnen CD&V groeit de wrevel over het getalm van Kris Peeters. Drie weken na de verkiezingen heeft de vicepremier nog steeds geen klare wijn geschonken: neemt hij zijn zitje in het Europees Parlement op of niet? Volgens meerdere CD&V-bronnen laat hij nu onderzoeken of uitstel mogelijk is. "Hoe...
Lees verder

Hoogzwangere Thuis-actrice opent pop-uptheater in Frankrijklei: "Al zeker voor een jaar, daarna zien we wel"
De hoogzwangere Daphne Paelinck en haar partner Randall Van Duytekom verwachten niet alleen snel een baby, ze krijgen ook een theaterkindje. In september openen ze hun eigen pop-uptheater in de Frankrijklei.
Lees verder

Gps waarschuwt automobilisten voor lage-emissiezone
Automobilisten met Coyote-toestellen en op de iCoyote-applicatie krijgen vanaf nu een waarschuwing als ze de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) binnenrijden. Ze worden aangeraden om te controleren of hun wagen voldoet aan de toegangsvoorwaarden.
Lees verder

Trams krijgen (bijna) altijd groen dankzij nieuw GPS-systeem
De tram gaat in de komende jaren stipter rijden omdat de voertuigen veel minder of bijna niet meer moeten wachten voor een rood licht. Dat komt door een gps-systeem in de trams dat de verkeerslichten beter op elkaar afstemt.
Lees verder

N-VA en CD&V moeten elk 30 mensen ontslaan
N-VA en CD&V, de Vlaamse partijen die bij de verkiezingen van 26 mei de meeste stemmen hebben verloren, staan voor een zware ontslagronde. N-VA moet bovenop haar parlementsleden 33 voltijdse medewerkers laten gaan, bij CD&V gaat het om een dertigtal. Dat blijkt vrijdag uit een navraag van De Tijd.
Lees verder

Bijna kwart meer fairtradeproducten in België
Het volume gecertificeerde fairtradeproducten is vorig jaar in België met 24 procent gestegen. Bij de belangrijkste productcategorieën – bananen, koffie en cacao – was sprake van een groei met 26 procent. Dat heeft de ngo Fairtrade Belgium vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Cipier van gevangenis Andenne gearresteerd voor drugshandel
Een cipier van de gevangenis van Andenne is donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst voor drugshandel binnen de instelling. Dat verklaart het parket van Namen, dat de berichtgeving van RTL Info bevestigt.
Lees verder

Alle Vlaamse gemeenten krijgen schuilhokken voor zwerfkatten
Alle Vlaamse gemeenten krijgen van de Vlaamse overheid schuilhokken voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug worden vrijgelaten. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft 250.000 euro voorzien voor die ondersteuning.
Lees verder

Met regen het weekend in, volgende week warmer
Wie had gehoopt op een zomers zonnig weekend, kan dat vergeten. Na een wisselvallige vrijdag begint het weekend met nieuwe regen- en onweersbuien. Volgende week voorspelt het KMI warmer weer.
Lees verder

DISCUSSIE. PS-kopman Magnette stelt noodregering zonder N-VA voor: wat vindt u?
Een federale noodregering van één jaar zonder N-VA: dat is het idee van PS-kopman Paul Magnette. In Vlaanderen was het niet lang wachten op felle kritiek. Maar wat vindt u van zijn voorstel?
Lees verder

Aantal 'steungezinnen' in één jaar met kwart gestegen: "We geven ons pleegkind meer eigenwaarde"
Het aantal steungezinnen in Vlaanderen is in een jaar tijd met 26% gestegen, van 783 in 2016 naar 987 in 2017. Het gaat om pleegouders die geregeld, maar zeker niet elke dag, voor een pleegkind zorgen. Het gaat om 'ondersteunende pleegzorg'.
Lees verder

Opvallende onthulling van koning Filip: "Veel problemen op school gekend"
Koning Filip (59) heeft als tiener leerproblemen gehad en moest zich door zijn middelbare schooltijd worstelen. In een opvallend openhartig gesprek met vroege schoolverlaters bevestigde hij de vermoedens die daarover al lang bestaan. Dik 40 jaar later is het nog steeds een trauma. Het verklaart...
Lees verder

Bestuurder die meisje (14) zwaargewond achterliet, had rijverbod en was al veroordeeld voor vluchtmisdrijf
De man die verdacht wordt van het ongeval met vluchtmisdrijf in Schaarbeek had een rijverbod en werd eerder al veroordeeld voor vluchtmisdrijf. Donderdagochtend reed de man een 14-jarige meisje aan en pleegde vluchtmisdrijf. Het meisje is ondertussen niet langer in levensgevaar.
Lees verder

Aardbeien plots dubbel zo duur: "Niet te voorspellen hoelang dit zal aanhouden"
Goed nieuws voor de aardbeientelers, minder voor de consument. De prijs van een bakje van 500 gram klokte gisteren op de veiling af op 3,20 euro, dubbel zoveel als maandag. Wellicht is de prijsstijging wel tijdelijk.
Lees verder

KMI waarschuwt voor intense regen en kondigt code geel af
Het KMI waarschuwt voor een actieve regengolf die vrijdagavond en -nacht over ons land zal trekken. Op sommige plaatsen kunnen grote hoeveelheden neerslag vallen in korte tijd, dus geldt van twee uur vannacht tot 10 uur zaterdagochtend code geel in alle Vlaamse provincies.
Lees verder