Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 juni 2019

Brussel verwacht komende dagen witte rook

Brussel verwacht komende dagen witte rook

Voor de Brusselse regering is de landing in zicht. Alles wijst erop dat de Nederlandstalige meerderheid van Groen, Open VLD en One.Brussels aan Franstalige zijde aangevuld wordt met PS, Ecolo en Défi. 'Een slecht scenario', aldus een ontgoochelde MR. De partij doet een ultieme oproep aan de PS om dezelfde meerderheden te vormen op álle niveaus.

Lees verder

Hevige hinder op Antwerpse Ring na ongeval: 'De avondspits loopt in het honderd'

Op de Antwerpse Ring is het lang aanschuiven na een ongeval net voor Antwerpen-Zuid. Bij het ongeval zat een van de bestuurders gekneld, die moest bevrijd worden. 'Tijdens de avondspits in en rond Antwerpen zullen de pendelaars hier nog heel veel last van ondervinden. Die loopt in het honderd', aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Vlaams Belang wil tekst en uitleg over repatriëring IS-weeskinderen

Vlaams Belang wil dat de regering in lopende zaken in het parlement uitlegt geeft over de beslissing om zes kinderen van Belgische IS-strijders terug te halen naar België. De uiterst-rechtse partij meent dat de regering haar afspraken niet nakomt.

Lees verder

Verdachte gearresteerd voor aanrijding meisje en vluchtmisdrijf in Schaarbeek

De politie heeft een verdachte gearresteerd, nadat donderdagochtend in Schaarbeek een meisje van veertien levensgevaarlijk gewond geraakte bij een aanrijding. De bestuurder pleegde daarbij vluchtmisdrijf.

Lees verder

Magnette stelt noodregering voor van één jaar
Op de RTBF heeft Paul Magnette (PS) een opmerkelijk voorstel gelanceerd: een noodregering van één jaar. De PS wil de huidige regering van Open VLD, MR en CD&V uitbreiden met socialisten en groenen.
Lees verder

Cipier van gevangenis Andenne gearresteerd voor drugshandel

Een cipier van de gevangenis van Andenne is donderdag onder aanhoudingsbevel geplaatst voor drugshandel binnen de instelling. Dat verklaart het parket van Namen, dat de berichtgeving van RTL Info bevestigt.

Lees verder

Waarom het terughalen van kinderen van IS-strijders zo gevoelig ligt
De ontslagnemende regering haalt zes kinderen van IS-strijders terug uit Syrië. Die beslissing doet veel stof opwaaien.
Lees verder

Waarom het terughalen van kinderen van IS-strijders zo gevoelig ligt

De ontslagnemende regering haalt zes kinderen van IS-strijders terug uit Syrië. Die beslissing doet veel stof opwaaien.

Lees verder

België gaat zwaar onder de lat met klimaatplan
Met de huidige plannen om de uitstoot van transport terug de dringen, halen we de klimaatdoelen nooit. De ngo T&E geeft ons land een schamele 23 op 100.
Lees verder

Koning Filip openhartig: 'Ik had een moeilijke schooltijd'

Koning Filip (59) heeft als tiener leerproblemen gehad en moest zich door zijn middelbare schooltijd worstelen. In een opvallend openhartig gesprek met vroege schoolverlaters bevestigde hij de vermoedens die daarover al lang bestaan. Dik 40 jaar later is het nog steeds een trauma. Het verklaart mede waarom hij zijn zoon Emmanuel naar een school voor kinderen met leerachterstand heeft gestuurd.

Lees verder

Hoe exclusief bent u? Doe de test
Hoe vaak komt u in contact met iemand met een beperking? En weet u zich dan een houding te geven, of dénkt u dat enkel? Kijk hoe diep het water is tussen u en iemand met een beperking, en doe de test. U ontdekt meteen of u nog last hebt van koudwatervrees, of niet bang bent om in een nieuw avontuur te duiken.
Lees verder

Hele dag geen treinen tussen Sint-Niklaas en Temse door bliksem

Er kunnen de hele dag geen treinen rijden tussen Sint-Niklaas en Temse, zo waarschuwt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Lees verder

Vijf jongeren schuldig aan moord op jongen met mentale beperking na urenlange foltering en vernedering

Vijf jongeren uit het Waalse Hoei zijn door het Luikse assisenhof schuldig bevonden aan moord op de licht gehandicapte Valentin Vermeesch (18). Daarnaast acht de jury hen ook schuldig aan onder meer marteling en aanranding van de eerbaarheid. De vijf hadden de tiener urenlang gefolterd en vernederd en vervolgens geboeid in de Maas gegooid.

Lees verder

Tussen loutering en huivering: de noodregering

Zou u het graag doen, een jaar op de meubels letten bij wijze van plan B? Een 'noodregering' in het zadel hijsen klinkt weinig aanlokkelijk, anderzijds kan het wel degelijk een opstap zijn - of zelfs het begin van een triomf, zo leert de geschiedenis.

Lees verder

Vlaamse partijen reageren afwijzend op 'noodregering' van Magnette

CD&V, Groen, Open VLD en Vlaams Belang zijn niet opgezet met de demarche van de PS over de vorming van een noodregering. 'Laat de informateurs hun werk doen.'

Lees verder

De noodregering, een truc van 'de loodgieter'

Zou u het graag doen, een jaar op de meubels letten bij wijze van plan B? Een 'noodregering' in het zadel hijsen klinkt weinig aanlokkelijk, anderzijds kan het wel degelijk een opstap zijn – of zelfs het begin van een triomf, zo leert de geschiedenis.

Lees verder

Verdachte vluchtmisdrijf Schaarbeek had rijverbod

De man die is opgepakt voor de aanrijding van een 14-jarig meisje in Schaarbeek had een rijverbod en was eerder al eens veroordeeld voor vluchtmisdrijf.

Lees verder

PS, Ecolo en Défi in Brusselse regering

Het is nu ook officieel: in Brussel zullen aan Franstalige kant PS, Ecolo en Défi een regering vormen. Dat kondigden informateurs Laurette Onkelinx en Rudi Vervoort vrijdag aan. Eerder werd al bekend dat Groen, SP.A en Open VLD aan Nederlandstalige kant samen in zee gaan.

Lees verder

Reuzenteek overwintert voor het eerst in Duitsland

Begin deze lente lanceerde het Agentschap Zorg en Gezondheid een campagne om de Vlaming te waarschuwen voor teken, die de spierziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Nu duiken in Duitsland reuzenteken op.

Lees verder

Grootste zonnepark van Benelux geopend in Lommel
In het Limburgse Lommel is het Kristal Solar Park officieel ingehuldigd. Dat is met zijn 93 hectare het grootste zonnepark van de Benelux. De zonnepanelen moeten jaarlijks 25.000 gezinnen voorzien van elektriciteit
Lees verder