Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 juni 2019

Bracke en Beels trekken kritisch blik open over eigen partij

Bracke en Beels trekken kritisch blik open over eigen partij

Zowel Siegfried Bracke (N-VA) als Jinnih Beels (SP.A) spaarden hun partij niet in De Zevende Dag. Van 'je moet op je woorden letten', tot 'te weinig gesproken naar het hart van de mensen': kritische analyses blijven niet binnenskamers.

Lees verder

Bloeddonoren worden beloond met blik achter schermen van Rock Werchter

Altijd al eens een blik achter de schermen van Rock Werchter willen werpen? Het artiestendorp van Rock Werchter opent vrijdag de deuren voor bloeddonoren.

Lees verder

Motorrijders betrapt in natuurgebied in Beveren, motoren in beslag genomen

Bij een actie van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, het parket en de politie werden tien motorcrossers gevat in het natuurgebied 'De Haasop' in Beveren. De motorcrossers kregen een proces-verbaal en hun motoren werden in beslag genomen.

Lees verder

Gents natuurgebied rooit 700 'waardeloze' bomen om zeldzame watervogels te lokken

Deze zomer worden in de Bourgoyen, het grootste natuurreservaat van Gent, zevenhonderd bomen omgehakt. Een goede zaak, volgens Natuurpunt. 'Het bos is niks waard. En het natuurgebied wordt weer akker- en weiland, zoals in de middeleeuwen.' Ter compensatie komt een nieuw bos aan de rand van de Bourgoyen.

Lees verder

Christelijke onderwijsbond begeleidt leerkrachten die hulp nodig hebben

Om meer leraren in het onderwijs te houden, begint de vakbond COC (Christelijke Onderwijscentrale) een nieuwe dienst die zich niet enkel beperkt tot hulp na een negatief evaluatiegesprek.

Lees verder

Twee kinderen van Belgische jihadist naar Nederland gehaald

Twee Nederlandse weeskinderen met een overleden Belgische vader en twaalf Franse weeskinderen zijn vandaag teruggehaald uit Syrië. Dat bevestigen verschillende bronnen aan het persagentschap Reuters en De Volkskrant.

Lees verder

Jogger (73) in levensgevaar na aanrijding in Antwerpen

Aan de Plantin en Moretuslei in Borgerhout is zondagavond een jogger zwaargewond geraakt, toen hij onverwacht de straat opliep. Dat meldt de lokale politie maandag. De 73-jarige man werd met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Lees verder

'Geen idee wat strategie Jinnih Beels is'

Als Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) Vlaams minister-president zou worden, staat schepen Jinnih Beels (SP.A) met open armen klaar om de burgemeestersjerp over te nemen. Dat heeft ze dit weekend nog eens duidelijk gemaakt in De Zevende Dag, nadat ze dat eerder al op verkiezingsdag had gedaan. Antwerps N-VA-fractieleider Johan Klaps wijst Beels nu terecht. 'Eén uitschuiver bedekken we met de mantel der liefde. Twee keer – en dan nog dezelfde – is trop.' Bij de andere partijen klinkt het dat Beels niet in de positie is om te beslissen over wie waarnemend burgemeester zou worden.

Lees verder

Slachtoffers gaan samen klacht indienen na uitbraak legionella: 'We weten tot nu van niets'

De slachtoffers van de legionella-uitbraak in de Gentse kanaalzone zullen samen een klacht indienen tegen Stora Enso, het bedrijf dat ervoor verantwoordelijk is. Dat bericht VTM Nieuws.

'We weten nog altijd van niets.'

Lees verder

Ons zonnestelsel laat zich deze maand van haar mooiste kant zien

Planetenspotters opgelet! Deze maand laat ons zonnestelsel zich van haar fraaiste kant zien, met als hoofdact Jupiter. Nog tot het einde van de maand is de gasreus met het blote oog te zien. Maar ook voor de rest van de line-up loont het de moeite om 's avonds en 's nachts – tussen de onweders en wolkenvelden door – een blik te werpen op het hemelgewelf. Met deze praktische handleiding.

Lees verder

Politie betrapt 279 personen met drugs op zak dancefestival Extrema Outdoor

De politie van de zone CARMA heeft het voorbije weekend tijdens het driedaagse dancefestival Extrema Outdoor aan de Plas in Kelchterhoef (Helchteren) 279 personen betrapt die drugs op zak hadden. Er waren verder negen administratieve aanhoudingen van mensen die te sterk onder invloed van drugs of alcohol waren. Een festivalganger verbleef illegaal in het land.

Lees verder

Wisselvallig en onstabiel weer

Dinsdag is het eerst droog met vrij veel hoge sluierbewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het zuidoosten en worden enkele perioden van regen of buien verwacht.

Lees verder

Humanitaire hub voor migranten weg uit Brussel-Noord

De humanitaire hub van de hulporganisaties Dokters van de Wereld, Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en het Burgerplatform voor steun aan de vluchtelingen huist sinds dinsdag op een nieuwe locatie in de Havenlaan. De hub trekt na anderhalf jaar weg uit het Brusselse Noordstation, omdat het huurcontract afliep.

Lees verder

Brussel neemt maatregelen tegen overlast door elektrische deelstep

Brussel neemt maatregelen om de overlast te beperken die wordt veroorzaakt door de vierduizend elektrische deelsteps die er intussen rondrijden, zo melden Le Soir en De Morgen.

Lees verder

Activisten besmeuren Gents bloeddonorcentrum wegens 'transfoob beleid' Rode Kruis

Onbekende activisten hebben maandagnacht de gevel van een Gents bloeddonorcentrum beklad. Tussen rode spatten op het gebouw werd met rode verf 'Hier ons bloed dat je niet wil' op de gevel geschilderd. De actie is een protest tegen de weigering van het Rode Kruis om bloeddonaties van transseksuelen te aanvaarden.

Lees verder

Groeiende ergernis over 'januskop' van N-VA
Wanneer schenkt de N-VA klare wijn over het cordon? Die vraag beheerst de Vlaamse formatie, die haar derde week ingaat.
Lees verder

IN BEELD. Modderstromen en wateroverlast na hevige regenval
Hevige regenval heeft maandagmiddag onder meer in de regio rond Sint-Truiden en in Vlaams-Brabant wateroverlast en modderstromen veroorzaakt. Onder meer in Gelmen en Borgloon kwamen straten onder een laag smurrie te zitten.
Lees verder

Antwerpen onderzoekt uitbreiding verboden zones elektrische deelstep

Antwerpen denkt na over het uitbreiden van afgebakende zones waar niet geparkeerd mag worden met elektronische deelsteps.

Lees verder

Hack maakt duizendtal werknemers in Zaventem 'technisch werkloos'

De hoofdzetel van ASCO Industries in Zaventem viel dinsdag ten prooi aan hackers. Dat meldt VTM Nieuws. Het bedrijf – dat vliegtuigonderdelen maakt en ontwerpt – zou nog tot woensdag platliggen.

Lees verder

Vanuit Gent met auto Brussel binnenrijden wordt deze zomer extra moeilijk

De zomermaanden zijn jaarlijks de gelegenheid om grote werken uit te voeren op de Brusselse verkeersassen. De Leopold II-tunnel, de Rogiertunnel en de Keizer Karellaan worden tussen juni en september allemaal onder handen genomen. Wie van plan is met de wagen vanuit Gent (of Aalst) via de E40 Brussel binnen te rijden, houdt dus maar beter rekening met (grote) vertragingen.

Lees verder