Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 mei 2019

Wat u moet weten over de verkiezingen

Wat u moet weten over de verkiezingen

Een voorbereid kiezer is er twee waard, of toch bijna. Aan de hand van deze veel gestelde vragen baant u zich probleemloos een weg naar het stemhokje.

Lees verder

Vervangbus NMBS slalomt tussen gesloten slagbomen in Belsele
Een bus vol passagiers heeft donderdagnamiddag een rood licht en gesloten slagbomen aan een spoorwegovergang in Belsele (Sint-Niklaas) genegeerd, zo is te zien op beelden hierboven, die gefilmd werden door een passagier van de bus zelf. Zowel de NMBS als Infrabel tillen erg zwaar aan het incident, des te meer omdat het om een vervangbus gaat die door de NMBS zelf werd ingelegd.
Lees verder

Steve B. blijft aangehouden voor de moord op Julie Van Espen

De raadkamer bevestigt de aanhouding van Steve B. voor de moord op Julie Van Espen (39). Dat zegt zijn advocaat Paul Van Rompaey.

Lees verder

De Stemtest al twee miljoen keer ingevuld

De Stemtest is al twee miljoen keer ingevuld sinds de lancering begin april. 1.627.713 keer in Vlaanderen en 391.308 keer in Wallonië.

Lees verder

Hoge Raad voor Justitie na zaak-Van Espen: 'Het moet en het kan beter'

De Hoge Raad voor Justitie stelt zich vragen bij de manier waarop het Antwerpse gerecht is omgegaan met het dossier van Steve B. 'We hebben vragen gesteld aan de voorzitter van het hof van beroep, en aan de procureur-generaal', zegt de voorzitter van de Raad, Christian Denoyelle in het VTM Nieuws. 'Het moet en het kan beter.'

Lees verder

Sociaal akkoord bij Skeyes met één vakbond

De directie van luchtverkeersleider Skeyes laat weten dat er een sociaal akkoord is. Enkel de socialistische vakbond geeft zijn akkoord. De vraag is dus maar of de rust terugkeert en er geen acties komen.

Lees verder

11 mensen besmet met legionella in regio Evergem

11 mensen zijn besmet geraakt met de legionellabacterie. Dat meldt VTM Nieuws en is bevestigd aan onze redactie. Negen personen zijn in het Sint-Lucas-ziekenhuis opgenomen, drie van hen liggen op de dienst intensieve zorgen. Alle slachtoffers komen uit de regio rond Evergem.

Lees verder

Gaia zegt sorry tegen Poule & Poulette, want filmde verkeerde kippenkwekerij
De beelden die Gaia donderdag verspreidde zijn niet gemaakt bij de kippenleverancier waarmee de restaurantketen Poule & Poulette samenwerkt. De dierenrechtenorganisatie excuseert zich.
Lees verder

Aantal asielaanvragen steeg in april met 31 procent

In april vroegen 2.247 mensen asiel aan in ons land. Dat zijn er 31 procent meer dan in april 2018. Over de eerste vier maanden van het jaar ging het met 9.193 aanvragen over een toename met 29 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Lees verder

'Vierduizend laadpalen in Amsterdam, vier in Brussel'

In Nederland is 1 op de 20 nieuw verkochte auto's volledig elektrisch aangedreven. Onze noorderburen slaagden erin om het aandeel van dit segment in een jaar tijd te verdrievoudigen. België lijkt nog niet klaar voor vergelijkbare cijfers, al is er beterschap op komst.

Lees verder

De man achter de pakkende doedelzakmuziek voor Julie Van Espen

Met zijn doedelzak bracht Wilfried De Strijcker woensdagavond langs het Albertkanaal een pakkend eerbetoon aan Julie Van Espen. Elke 13de van de maand doet hij hetzelfde aan het graf van zijn dochter Eleanore, die net als Julie op gruwelijke wijze werd vermoord.

Lees verder

Minderjarige gearresteerd voor bommelding in basisschool Drongen

Een basisschool in de Gentse deelgemeente Drongen is vrijdagnamiddag ontruimd na een bommelding. De leerlingen werden geëvacueerd naar een andere school en niemand raakte gewond. Een minderjarige die ervan wordt verdacht een valse bommelding te hebben gepleegd, werd gearresteerd.

Lees verder

BV's steunen stille mars tegen seksueel geweld na dood Julie

Zondag vindt in Antwerpen een stille mars tegen seksueel geweld plaats. Die wordt gehouden na de moord op Julie Van Espen vorig weekend. Verschillende BV's steunen die mars in de video hierboven.

Lees verder

Dertigtal vrijwilligers ruimt Brussel-Noord op

Een dertigtal vrijwilligers heeft vrijdagmiddag de ruimte onder het Brusselse Noordstation, waar al jarenlang transmigranten verblijven, schoongemaakt. 'Als de verantwoordelijke politici er zelfs niet in slagen een toilet te voorzien, dan moeten burgers overnemen', klinkt het.

Lees verder

Gentse knotwilg 'De Schreeuw' is zijn schreeuw kwijt
In Gent hebben onbekenden een iconische knotwilg gevandaliseerd in natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen. De oude wilg stond er bekend als 'De Schreeuw', naar het schilderij van de Noorse kunstenaar Edvard Munch.
Lees verder

Drie Brusselse winkelcentra afgesloten na bomalarm
De shoppingcentra Woluwe Shopping Center en Docks Bruxsel zijn vrijdagavond ontruimd na een bomalarm, bevestigt de Brusselse politie. In het Westland Shopping Center wordt niemand nog binnengelaten en is er een versterkte politiecontrole.
Lees verder

Vrouw doodgereden door dronken autobestuurder in Anderlecht

Een vrouw is vrijdagmiddag in Anderlecht doodgereden door een dronken autobestuurder in een bestelwagen. Volgens de politiezone Brussel Zuid werd het slachtoffer aangereden toen ze op het zebrapad de weg overstak. De bestuurder werd opgepakt.

Lees verder

Anderhalf jaar na de moord op Anne Faber (25). 'Je denkt: we leven in een beschaafd land.'
Een jonge vrouw gaat fietsen en wordt vermoord. Voor het in Antwerpen gebeurde, gebeurde het in de buurt van Utrecht, eind 2017. Toen werd de 25-jarige Anne Faber het slachtoffer van een veroordeelde verkrachter.
Lees verder

Anderhalf jaar na de moord op Anne Faber (25): 'Je denkt: we leven in een beschaafd land'
Lees verder

Waarom de N-VA zijn twee grote kanonnen eindelijk naar het front brengt
Na een jarenlange rol als schaduwpremier op het Antwerpse Schoon Verdiep, treedt Bart De Wever nu vol in het licht als kandidaat-minister-president van Vlaanderen. Het toont hoe zijn N-VA alle zeilen moet bijzetten voor deze toekomstbepalende verkiezingen. Volgens politiek journalist Matthias Verbergt is de kans reëel dat we op de avond van de verkiezingen voor het eerst in vijftien jaar geen triomferende De Wever te zien krijgen.
Lees verder