Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 mei 2019

Veel naakt, flauwe woordspelingen en ‘Game of thrones’: dit zijn de opmerkelijkste campagnevideo’s

Veel naakt, flauwe woordspelingen en 'Game of thrones': dit zijn de opmerkelijkste campagnevideo's

De laatste rechte lijn richting 26 mei is ingezet. Over exact tien dagen trekken we weer naar de stembus. Meer dan ooit zetten politici in op campagnevideo's die ze verspreiden op sociale media. Een bloemlezing.

Lees verder

Was Groen niet tegen vluchtelingenbootjes 'terugduwen'?

Dat ook Groen in haar programma pleit voor het onderscheppen en terugsturen van vluchtelingenbootjes leidt tot verwarring. Want waren ze niet rabiaat tegen pushbacks?

Lees verder

Molenbeekse voetbalacademie wijst honderdtal jeugdspelers de deur

Zo'n honderd tot tweehonderd jeugdspelers zijn vanaf volgend jaar niet meer welkom op het veld van Racing White Daring Molenbeek. In de Brusselse gemeente leidt de beslissing tot een verhit debat met het lokale bestuur.

Lees verder

Hemel en hel liggen dicht bij elkaar voor CD&V
De leading lady van CD&V is eindelijk opgestaan: Hilde Crevits gaat als kandidaat minister-president rechtstreeks de strijd aan met Bart De Wever. Haar taak: ervoor zorgen dat CD&V opnieuw als kingmaker aan de start van de regeringsonderhandelingen staat. Lukt haar dat ook? Of wordt CD&V in de oppositie gedwongen? In de video hierboven analyseert politiek journalist Simon Andries hoe de kaarten liggen.
Lees verder

Waren we voorbereid op legionella?

Konden we meer doen dan we gedaan hebben om legionella te vermijden? Kunnen we eigenlijk veel doen?

Lees verder

Trein NMBS rijdt met deuren wagenwijd open
Op donderdagochtend reed een P-trein tussen Brussel-Zuid en Brussel-Centraal met de treindeuren open. Een treinreizigster maakte bovenstaande video van het gevaarlijke probleem.
Lees verder

Vijf jaar voorwaardelijk voor verkrachting van stiefdochter

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 40-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot vijf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. W.V. vergreep zich sinds het zesde leerjaar aan zijn stiefdochter.

Lees verder

KV Mechelen en Voetbalbond neus aan neus in kort geding
In een ultieme poging degradatie van KV Mechelen en Waasland-Beveren te vermijden, pleitte een leger van advocaten vandaag voor uitstel van de tuchtzaak naar matchfixing. Volgens de Belgische Voetbalbond (KBVB) zou dat chaos en 'straffeloosheid' betekenen.
Lees verder

Man van kruisboogmoord mogelijks perverse sekteleider

Sinds de receptionist van het hotel in Passau zaterdag een man en twee vrouwen dood aantrof, doorboord met kruisboogpijlen, zit de Duits politie met de handen in het haar. Donderdag meldden bronnen dat de man in kwestie, Torsten Weiss (53), leider zou zijn van een middeleeuwse sekte, met de vrouwen als zijn 'seksslaven'.

Lees verder

De stormachtige relatie tussen koning Albert II en Delphine Boël

Een dwangsom lijkt koning Albert II definitief in een hoek te duwen waar hij al jaren uit probeert weg te blijven: de erkenning van zijn buitenechtelijke dochter Delphine Boël.

Lees verder

'Grote kans dat er nog nieuwe patiënten met legionellabesmetting bijkomen'
Er werd donderdag een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De symptomen van de patiënt wijzen erop dat de bron van de besmetting meerdere dagen actief was. 'Maar de kans op besmetting blijft klein', zegt woordvoerder van Agentschap Zorg en Gezondheid Joris Moonens.
Lees verder

Criminaliteit in Antwerpen daalt ondanks drugsgeweld

In Antwerpen is de criminaliteit in 2018 opnieuw met 3 procent gedaald ten opzichte van het jaar voordien. Dat wil zeggen dat in de hele legislatuur 2012-2018 de criminaliteit met 30 procent is gedaald, meldt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Lees verder

Nog meer politiemensen opgepakt in zaak autodieven

Meer dan duizend agenten vielen eerder deze maand binnen bij leden van een beruchte autobende. In het kader van het onderzoek werden al verschillende politiemensen opgepakt.

Lees verder

Kinderopvang en school gesloten na foute verwijdering van asbestplaten

De site rond de sporthal in Kleit, een deelgemeente van Maldegem, is afgesloten nadat uit analyse gebleken is dat er asbestpartikels aanwezig zijn op de site. Een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, zou in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Dat is vernomen bij het gemeentebestuur.

Lees verder

Liesbet en Bernard, vakantiegeliefden voor het leven: 'Het is nog beter dan vroeger'
Wat richt de liefde zoal aan – ten goede en ten kwade? Journaliste Eva Berghmans zoekt het uit. Met verhalen in de krant. En in deze podcast.
Lees verder

Liesbet en Bernard, vakantiegeliefden voor het leven: 'Het is nog beter dan vroeger'

Wat richt de liefde zoal aan – ten goede en ten kwade? Journaliste Eva Berghmans zoekt het uit. Met verhalen in de krant. En in deze podcast.

Lees verder

Containercapaciteit Antwerpse haven wordt met helft uitgebreid

De Vlaamse regering keurt vandaag een uitbreiding van de Antwerpse haven met vijftig procent goed. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Doel wordt gespaard. De uitbreiding kost zo'n 1,5 miljard euro.

Lees verder

Migranten vertrokken uit Noordstation

De migranten die al maanden verblijven in Brussel-Noord zijn vertrokken. Het Burgerplatform, het Rode Kruis en Samusocial hebben de krachten gebundeld om samen 140 tijdelijke opvangplaatsen vrij te maken. Op initiatief van minister De Block werd hierover dagenlang overlegd.

Lees verder

Taxi Mama draait overuren
Kinderen van en naar school brengen en ze 's avonds naar de voetbaltraining of dansles voeren: 'taxi spelen' is één van de meest tijdrovende karweien voor ouders. Voor moeders vooral dan toch. Ze steken er dubbel zoveel tijd in als vaders, blijkt uit onderzoek van de VUB. 'Dat lijkt onschuldig, maar het heeft grote gevolgen voor vrouwen', zegt onderzoeker Theun-Pieter van Tienoven.
Lees verder

Negentiende patiënt besmet met legionella

Er is opnieuw een patiënt met een legionellabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Lees verder