Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 mei 2019

Stad Oudenburg: Administratieve medewerkers gezocht!

Administratieve medewerkers gezocht!
De integratie van stad en OCMW zorgt voor heel wat nieuwe uitdagingen, ook op vlak van personeel. Daarom zijn we momenteel op zoek naar twee administratieve medewerkers om de personeelsdienst te versterken.
 
Als administratief medewerker sta je, samen met jouw collega's, in voor de personeelsadministratie van zowel de stedelijke diensten als het OCMW. Je zorgt voor het correct administratief verwerken van alle documenten op personeelsvlak. Daarnaast zal je administratieve ondersteuning bieden aan de verantwoordelijke van de dienst Personeel bij het integratieproces tussen gemeente en OCMW en bij de uitvoering van nieuwe projecten op het gebied van HRM. Meer informatie vind je in de informatiebundel die je hieronder kan downloaden.
 
Daarnaast is het OCMW nog op zoek naar een maatschappelijk werker en een verpleegkundige voor Woonzorgcentrum Riethove. Meer informatie vind je hier.

Interesse?
Stuur jouw kandidatuur, samen met een cv en een kopie van je diploma, tegen uiterlijk 19 mei 2019 via e-mail naar personeelsdienst@ocmw-oudenburg.be of per brief ter attentie van de Personeeldienst naar OCMW Oudenburg, Ettelgemsestraat 18 - 8460 Oudenburg.
 
Meer informatie
Personeelsdienst
T 059-34 02 24
Lees verder

Samen studeren in het LDC
De spannendste tijd van het jaar voor studenten is weer aangebroken … de examens. Om deze blokperiode zo aangenaam mogelijk te maken voorziet het stadsbestuur de mogelijkheid om in een rustige sfeer met medestudenten te blokken. Het Lokaal Dienstencentrum (LDC) Biezenbilk (Ettelgemsestraat 24) zet de deuren elke werkdag wagenwijd open vanaf 15 mei tot en met 30 juni 2019 en dit van 8 tot 20 uur.

Samen studeren heeft voor heel wat studenten voordelen.
  • Zien studeren, doet studeren. Het motiveert je om verder te doen.
  • Je staat er niet alleen voor. Samen blokken geeft een samenhorigheidsgevoel: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.
  • Als je samen met medestudenten studeert, kan je kennis uitwisselen, informatie delen, vragen aan elkaar stellen, … Je kunt bij je medestudenten terecht wanneer je bepaalde stukken van de leerstof niet zo goed begrijpt of niet meer aan je notities uit geraakt.
  • Een samenstudeerlocatie is ingericht om te studeren: het is er stil, er is wifi, ruime werktafels, weinig afleiding, … En je kan er niet bingekijken naar je favoriete serie.

Wat heeft het LDC te bieden?
  • Gratis koffie en water
  • Wifi
  • Voldoende stopcontacten
  • Andere dranken, ijsjes en versnaperingen vanaf 14 uur in de cafetaria van het WZC (niet gratis)
  • Een rustgevende studieruimte met ruime werktafels

Lees verder

17 mei = Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie
Tijd om de regenboogvlag te hijsen want op 17 mei 2019 is het de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Op die dag bestrijden we graag haat met liefde. Over heel de wereld worden er acties gevoerd om solidariteit te tonen met holebi's en transgenders en beleidsmakers attent te maken op holebi- en transfobie. Ook onze stad is begaan met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Discriminatie, op welke basis dan ook, vindt het stadsbestuur onaanvaardbaar.

Waarom is 17 mei belangrijk? Één derde van de holebi's en transgenders maakt fysiek geweld mee, 33% tot 45% van de holebi-jongeren heeft tijdens het opgroeien zelfmoordgedachten, 8 op 10 transgenders heeft al zelfdoding overwogen. 82% van de holebi's en transgenders geeft aan dat een positief school- of werkklimaat ervoor zorgt dat ze zich goed in hun vel voelen, en daar kan ook jij iets aan doen.

Nieuw dit jaar zijn de 'rainbowmessageborden'. Je vindt ze op drie locaties in de stad: de bibliotheek, de sporthal en het stadhuis. Alle inwoners, jong en oud, kunnen op deze borden een positieve boodschap achterlaten. Deze zomer worden de borden meegenomen door het Rebus Regenbooghuis West-Vlaanderen naar de Antwerp Pride.
 
Weetje: elke kleur van de regenboogvlag heeft een betekenis: rood = leven, oranje = geneeskracht, geel = zonlicht, groen = natuur, blauw = sereenheid, paars = karakter.

Lees verder