Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 mei 2019

Rock Werchter krabbelt terug: donderdag wordt toch niet ingekort

Rock Werchter krabbelt terug: donderdag wordt toch niet ingekort

De affiche van Rock Werchter was in maart al compleet, maar toch knalt het festival er nu nog negen namen achteraan. Hoe dat komt?

Lees verder

Drie verdachten moord Daniël C. vrijgelaten

Er is een doorbraak in het onderzoek naar de dood van de negenjarige Daniël C. in het asielcentrum van Broechem, meldt het parket van Antwerpen. Drie verdachten werden vrijgelaten, twee anderen blijven in de cel.

Lees verder

Guineese gemeenschap biedt excuses aan na gewelddadig protest aan school

Souleymane Diallo, coördinator van de Guineese gemeenschap van België, en Mamadou Saliou Diallo, directeur van het Guineese cultureel centrum in Schaarbeek, hebben hun excuses aangeboden voor de rellen in Schaarbeek.

Lees verder

Tweede 'wereldwijde klimaatstaking' gepland in verkiezingsweek

Op vrijdag 24 mei, twee dagen voor de verkiezingen, komt er een tweede editie van de 'Global strike for future'. Over heel de wereld zullen jongeren op straat komen om samen hun stem te laten horen voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid.

Lees verder

Racing Genk zet belangrijke stap richting titel met thuiszege tegen Antwerp

Racing Genk heeft vrijdagavond de openingswedstrijd van de zevende speeldag in Play-off 1 van de Jupiler Pro League met 4-0 gewonnen van een onmondig Antwerp.

Lees verder

Meer dan 230.000 Vlamingen betaalden voor water terwijl ze niets hebben verbruikt

Geen druppel water verbruiken, maar er toch 106 euro per jaar voor moeten betalen. Meer dan 230.000 Vlamingen moesten het in 2017 doen, schrijft Het Nieuwsblad. 'Onaanvaardbaar.'

Lees verder

Dit weekend wordt fris en nat

Het wordt zeer fris voor de tijd van het jaar, met temperaturen die zaterdag niet boven de tien graden stijgen. Stevige voorjaarsbuien zijn mogelijk, met kans op onweer en korrelhagel, zo voorspelt het KMI.

Lees verder

De dag van Het grote gelijk: 'Het overgrote deel van de mensen is redelijk'
Zaterdag gaan honderden Vlamingen in gesprek met iemand met een andere mening op de Dag van Het grote gelijk. In hun eigen buurt, of in de KVS in Brussel.
Lees verder

'Er zijn te weinig deftige debatten'
Bijna tweeduizend Vlamingen en Brusselaars treden vandaag uit 'hun ­grote gelijk' en gaan met een andersdenkende het debat aan over de grote thema's die de samenleving verdelen: klimaat, migratie, democratie, ­onderwijs, geloof en #MeToo. Volg de debatten van 'Het grote gelijk' op www.standaard.be/hetgrotegelijk.
Lees verder

Vrije schoolkeuze is 'heilig' voor N-VA (en dus belangrijker dan sociale mix)

Voor N-VA is de vrijheid van het onderwijs 'heilig'. Tijdens de campagnedag voor onderwijs herhaalde N-VA-voorzitter Bart De Wever dat hij tegen een brede eerste graad is. 'Met ons geen eenheidsworst.'

Lees verder

Laat sneeuwtapijt in Ardennen
Een deel van de Ardennen ontwaakte vanochtend onder een dun laagje sneeuw. In de omgeving van de Oostkantons lag tot 5 centimeter sneeuw. Het is vrij uitzonderlijk dat er begin mei een sneeuwtapijtje ligt. Bekijk de sneeuwbeelden in de video hierboven.
Lees verder

Belgische en Franse communisten betogen tegen samen tegen rijke Franse familie

PVDA-Kamerlid Raoul Hedebouw en de Europese lijsttrekker van de Franse communistische partij (PCF) Brossat hebben zaterdag samen met een tweehonderdtal manifestanten actiegevoerd in het Henegouwse Néchin, langs de Frans-Belgische grens.

Lees verder

'Een dictator is niet altijd een slecht idee'

Dirk Geysen (69), een wetenschapper op rust en Ralph Notarpietro (57), postbode, treffen elkaar in een hippe koffiebar in Aarschot. Vandaag is het voor hen D-Day in de parel het Hageland.

Lees verder

'Iedereen is vandaag een beetje wijzer geworden'
'Het vertrouwen in de mensheid is vandaag toch een beetje hersteld.' 180 Vlamingen en Brusselaars zakten zaterdag af naar de KVS om er in gesprek te gaan met iemand met een andere mening, honderden anderen spraken elkaar vandaag elders in het land. Hoofdredacteurs Karel Verhoeven van De Standaard en Bert Bultinck van Knack stelden vast dat veel deelnemers grondig voorbereid waren, maar dat er vooral veel plezier merkbaar was. Ook fotograaf Kristof Vadino was in de KVS.
Lees verder

West-Vlaamse zakenman komt om het leven tijdens duikvakantie in Engeland

Carol Vannieuwenhuyze, gekend van het bedrijf Tenten Vannieuwenhuyze uit Ingelmunster, is vrijdag om het leven gekomen tijdens een duikvakantie in Engeland. 'Voor ons is het heel onduidelijk wat er is gebeurd', aldus zijn familie.

Lees verder

'We wonen en leven in een particratie'

Jos Geukens en Timur Khial ontmoeten elkaar in hun thuisstad Geel. Timur: 'Ik weet even niet zo goed hoe ik dit kan verwoorden.' Jos: 'Neem uw tijd, ik luister. Dit is belangrijk.'

Lees verder

Chauffeurs De Lijn weigeren nog te stoppen aan Brussel-Noord

De vakbonden van De Lijn trekken opnieuw aan de alarmbel. Chauffeurs zullen vanaf maandag bij een aantal haltes aan het station van Brussel Noord niet meer stoppen uit vrees voor 'malaria, schurft en tuberculose'.

Lees verder

Haal uw winterkleren maar weer uit de kast, want warm wordt het niet

Het blijft zondag erg fris voor de tijd van het jaar. In de Ardennen vallen winterse buien en op veel plaatsen zal het zondagnacht vriezen aan de grond. Het KMI voorspelt ook de komende dagen lage temperaturen.

Lees verder

Crevits vs. De Wever: 'CD&V kan alleen minister-president worden als rood en groen in regering zitten. Dan zeg ik: niet met N-VA'
Hilde Crevits (CD&V) en Bart De Wever (N-VA) gingen met elkaar in debat in De Zevende Dag.
Lees verder

Laatste Belgische stoomtrein rijdt opnieuw

In Maldegem is de laatste Belgische stoomtrein na vijf jaar nog eens van stal gehaald. Honderden toeristen kunnen dit weekend meerijden met stoomlocomotief 29.013, die in 1966 zijn laatste rit maakte voor de NMBS. Rij mee met de stoomtrein in de video hierboven.

Lees verder