Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 mei 2019

Patiënt overleden aan legionellabesmetting

Patiënt overleden aan legionellabesmetting

Een van de patiënten die de afgelopen dagen besmet raakte met de legionellabacterie, is maandag overleden in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid.

Lees verder

Osteopaat vervolgd voor onopzettelijke doodslag op veertienjarig meisje met tuberculose

Christoper R., een 57-jarige osteopaat uit Beersel, moet zich donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor onwettige uitoefening van de geneeskunde en onopzettelijke doodslag op een veertienjarig meisje. R. had het meisje een 'alternatieve behandeling' gegeven.

Lees verder

De Lijn: 'Zonder structurele oplossing stoppen we niet onder Brussel-Noord'

De burgemeester van Schaarbeek, Bernard Clerfayt (DéFI), wil dat De Lijn vanaf dinsdag opnieuw met haar bussen halt houdt onder het Noordstation. De Lijn laat De Standaard weten dat niet van plan te zijn, omdat er volgens de maatschappij nog geen structurele oplossing is voor de overlast van de transmigranten.

Lees verder

Anderhalf jaar na de moord op Anne Faber (25). 'Je denkt: we leven in een beschaafd land.'

Een jonge vrouw gaat fietsen en wordt vermoord. Voor het in Antwerpen gebeurde, gebeurde het in Utrecht, eind 2017. Toen werd de 25-jarige Anne Faber het slachtoffer van een veroordeelde verkrachter.

Lees verder

Krijgen we voor het eerst een vrouwelijke premier?
De optimisten van Open VLD surfen al een tijdje op een blauwe golf, zoals ze die zelf noemen. De obsessie van voorzitster Gwendolyn Rutten om powervrouwen naar voren te schuiven, loont. Geraakt Rutten straks zelf in de Zestien? Een analyse van politiek journaliste Marjan Justaert.
Lees verder

50-jarige man eerste dodelijk slachtoffer legionella-uitbraak

In het Gentse Universitair Ziekenhuis is gistermiddag een patiënt overleden die besmet was met legionella. Vijftien andere patiënten worden nog behandeld. Intussen is de besmettingshaard nog altijd niet gevonden.

Lees verder

Treinverkeer onderbroken in Brussel door brand

Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid is dinsdagmorgen sinds iets voor 06.30 uur in beide richtingen onderbroken. Reden is een brand aan een elektrische seinkast ter hoogte van spoor 12 in Brussel-Noord.

Lees verder

Familie van Julie Van Espen wil geen politici op afscheid

De familie van Julie Van Espen, de 23-jarige studente die begin mei om het leven werd gebracht toen ze van Schilde naar Antwerpen fietste, wil niet dat er zaterdag politici naar de uitvaartplechtigheid komen.

Lees verder

Minder dan helft van eetkraampjes slaagt voor voedselcontrole

Slechts 45 procent van de eetkraampjes voldoet aan de normen van het voedselagentschap FAVV. Dat schrijven de kranten van Sudpresse dinsdag. De belangrijkste overtreding is het gebrek aan informatie over allergenen.

Lees verder

320.000 euro Vlaams geld voor restauratie Sint-Romboutskathedraal

De Vlaamse regering maakt ruim 320.000 euro vrij voor de restauratie van de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Dat laat Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) weten. Tijdens de werken blijft de kathedraal toegankelijk voor het publiek.

Lees verder

Antwerpse zeilers kunnen zeldzame dolfijnen filmen
Zeldzame witsnuitdolfijnen hebben afgelopen zaterdag even een groep Antwerpse zeilers vergezeld tijdens hun tocht op de Noordzee. De Antwerpenaren maakten een oversteek van Engeland naar Oostende. Voor de zeilers was het een van hun mooiste ervaringen op zee.
Lees verder

'We varen met onze Titanic recht op een ijsberg af'

Op vraag van de 'klimaatspijbelaars' zocht een panel van 140 wetenschappers drie maanden lang naar 'wetenschappelijk onderbouwde beleidsvoorstellen om de crisis aan te pakken'. Vandaag presenteerden ze hun bevindingen. 'Het is nu of nooit.'

Lees verder

Koekelberg roept 'noodtoestand voor klimaat' uit

In navolging van het Britse parlement, heeft de gemeenteraad in Koekelberg een motie goedgekeurd die de 'noodtoestand' voor het klimaat uitroept.

Lees verder

Vrouw in de cel voor moord op gehandicapte zus in Turnhout

Een 50-jarige vrouw uit Turnhout zit sinds kort in de cel op verdenking van moord op haar 49-jarige gehandicapte zus. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het Antwerpse parket bevestigt het verhaal.

Lees verder

Agentschap Wegen en Verkeer test 3D-zebrapaden uit

Het Agentschap Wegen en Verkeer test op drie locaties in Vlaanderen zebrapaden uit die een 3D-illusie creëren om na te gaan of deze aanpak de snelheid van het verkeer afremt en de veiligheid van de overstekende voetgangers verhoogt. Als het resultaat van de analyses positief is zullen er ook op andere plaatsen in Vlaanderen aangelegd worden. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts dinsdag in Beersel bekendgemaakt.

Lees verder

Aangepaste dienstregeling NMBS door brand: bekijk hier uw treintraject

NMBS past haar dienstregeling voor de rest van de dag aan, na de brand in een seinkast in Brussel-Noord. Het gros van de piekuurtreinen vanuit Brussel wordt geschrapt, zegt woordvoerder Bart Crols. Een aantal S- en IC-treinen zullen niet hun hele traject afleggen.

Lees verder

Zo blijft u de Legionella-bacterie de baas

Legionellose, of de veteranenziekte – vernoemd naar een epidemie bij Amerikaanse oud-strijders in de jaren zeventig – werd intussen al een vijftiger fataal. De Gentse ziekenhuizen behandelen momenteel nog een tiental patiënten met antibiotica. Maar wat hoort u nog te weten over de bacterie?

Lees verder

Socialisten en groenen willen cannabis uit strafwet

Socialisten en groenen, langs weerszijden van de taalgrens, willen cannabis uit de strafwet. 'Dat is de beste manier om de verkoop beter te kunnen controleren.'

Lees verder

De Crem jaagt burgemeester van Brussel de gordijnen in met 'eengemaakte politiezone'

'De eenmaking van de Brusselse politiezones is voor ons een breekpunt in de onderhandelingen.' Dat heeft CD&V-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem dinsdag gezegd in De Ochtend op Radio 1. Philippe Close, burgemeester van Brussel is niet akkoord.

Lees verder

Operatie geruststelling in Evergem

Op sociale media uiten inwoners van Evergem hun ongerustheid over de legionellabesmetting. 'Ik raad iedereen aan niet te panikeren,' zegt de burgemeester.

Lees verder