Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 mei 2019

Nederlanders doen een moedige poging om het ingewikkelde België uit te leggen

Nederlanders doen een moedige poging om het ingewikkelde België uit te leggen
De nakende verkiezingen in ons land hebben onze collega's van NRC Handelsblad tot een gedurfd idee verleid: de complexe staatsstructuur van België uit de doeken doen. Eerlijk, krijgt u het zelf zo helder uitgelegd?
Lees verder

Pensioenspecialist N-VA: 'Electoraal was het misschien beter hierover te zwijgen'

Een eigenlijk overbodig zinnetje in het partijprogramma over het verhogen van de pensioenleeftijd duwt N-VA in het defensief. 'Men moet natuurlijk ook willen lezen wat er staat', zegt pensioenspecialist Jan Spooren (N-VA).

Lees verder

Politie vindt 1,3 ton coke in haven Antwerpen en rolt drugsbende op

In de haven van Antwerpen onderschepte de douane vorige week 1,345 ton cocaïne. Die vangst kon rechtstreeks gelinkt worden aan een criminele organisatie die deze week werd opgerold. Dat meldt het Antwerpse parket.

Lees verder

De prikklok is terug: hoera? 'Neen, het is een harnas uit een andere tijd'

Het Europees Hof van Justitie stelt in een arrest dat werkgevers verplicht moeten worden om de dagelijkse arbeidstijd te registreren. Frank Van Massenhove, voormalig topman van de overheidsdienst Sociale Zaken begrijpt er niets van. 'Dat zijn oude ideeën.'

Lees verder

Tweede patiënt overleden na legionellabesmetting

Er is een tweede patiënt overleden na de legionellabesmetting in de regio rond Evergem. Dat bevestigt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Lees verder

Een nieuwe job voor Yves Leterme
Gewezen eerste minister Yves Leterme wordt covoorzitter van de raad van bestuur van het Chinese kapitaalfonds ToJoy.
Lees verder

Hoe een fanatieke folder Ecolo zuur opbreekt
Een nogal fanatieke folder van twee Brusselse ecologisten dreigt de groene partij zuur op te breken, ondanks een snelle bijsturing.
Lees verder

Waarom Bart De Wever zich een dikke week voor de verkiezingen in de pensioenen verslikt
De pensioenleeftijd ligt gevoelig. Uiterst gevoelig, zelfs. Heeft N-VA dat onderschat?
Lees verder

Waarom Bart De Wever zich in de pensioenen verslikt

De pensioenleeftijd ligt gevoelig. Uiterst gevoelig zelfs. Heeft de N-VA dat onderschat?

Lees verder

Plofkraak gepleegd op Argenta-kantoor in Gruitrode

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd op een Argenta-bankkantoor in het Limburgse Gruitrode. Dat bevestigt het parket.

Lees verder

Gatz wil Brusselse minister voor Meertaligheid

'Alle ketjes moeten drietalig zijn op hun 18de: Nederlands, Frans en Engels.' Die ambitieuze doelstelling schuift Vlaams minister voor Brussel Sven Gatz (Open VLD) naar voren. Hij wil in de volgende Brusselse regering een minister voor Meertaligheid.

Lees verder

'Code rood': deze onderzoekers kloppen overuren om oorzaak legionellabesmetting te vinden
Zeventien besmettingen en al twee dodelijke slachtoffers. Sinds de legionella-uitbraak in Evergem is 'code rood' van kracht bij het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (VAZG). Een negenkoppig team, aangevuld met een boel staalnemers en laboratoriummedewerkers, houdt een race tegen de klok om zo snel mogelijk de bron van de besmetting op te sporen én te vernietigen.
Lees verder

Roemenen riskeren twee jaar na oplichten Brussels Airlines

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag gevangenisstraffen van twee jaar gevorderd tegen drie Roemeense mannen die luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voor 30.000 euro hadden opgelicht. De drie wisten hoe ze aan boord aankopen konden doen zonder ervoor te moeten betalen.

Lees verder

Brussels viaduct Herrmann-Debroux wordt afgebroken en maakt plaats voor stadsboulevard

Na jaren van discussie zal de Brusselse regering donderdag besluiten om het Herrmann-Debrouxviaduct aan de E411, een belangrijke invalsweg in het oosten van Brussel, met de grond gelijk te maken. Dat melden L'Echo en Le Soir.

Lees verder

Het wordt pompen of verzuipen voor de socialisten
De socialisten knokken bergop voor wat ze waard zijn. Jarenlang leken ze het kneusje van de Wetstraat, alles was de schuld van de sossen. Is er stilaan beterschap op komst? Volgens senior writer Bart Brinckman is het overleven of ten ondergaan voor voorzitter John Crombez.
Lees verder

Mathot verdacht van witwasoperatie bij aankoop villa in Thailand

Alain Mathot, kamerlid voor de PS, wordt na een eerdere veroordeling voor corruptie nu ook verdacht van een witwasoperatie bij de aankoopt van een villa in Thailand. Dat schrijven Apache en Le Vif/L'Express.

Lees verder

Nieuwe patiënt opgenomen met legionella in Evergem

Er is een nieuwe patiënt opgenomen in het ziekenhuis met legionellabesmetting. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Er vielen al twee doden.

Lees verder

Derde meer mannen dan vrouwen legt theoretisch rijexamen af

In 2018 legden bijna 170.000 Vlamingen hun theoretisch rijexamen af. Daarbij waren 71.800 vrouwen en 97.800 mannen, ruim een derde meer dus. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een parlementaire vraag van Mercedes Van Volcem (Open Vld).

Lees verder

Brussels Airlines stelt Skeyes aansprakelijk voor 4 miljoen aan geleden schade

Brussels Airlines leed naar eigen zeggen al voor minstens 4 miljoen euro schade door de acties van de voorbije maanden bij Skeyes. De luchtvaartmaatschappij stelt de luchtverkeersleider aansprakelijk voor die schade en overweegt gerechtelijke stappen. mogelijke gerechtelijke stappen om haar toekomstige belangen en die van haar passagiers te vrijwaren'.

Lees verder

Dwangsom van 5.000 euro per dag als Albert geen DNA afstaat aan Delphine Boël
Als koning Albert II weigert een DNA-staal af te staan aan Delphine Boël voor een vaderschapstest, moet hij haar 5.000 euro per dag betalen. Dat heeft het Hof van Beroep beslist, meldt de Franstalige zender RTBF.
Lees verder